puppy waar vaseline op is gebruikt

Kan Ik Vaseline Gebruiken Voor Mijn Hond?

Vaseline wordt door mensen gebruikt voor veel verschillende dingen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt bij een droge huid of bij huiduitslag. Honden kunnen dezelfde problemen krijgen met hun huid. De vraag is dus ook of vaseline ook bij honden gebruikt kan worden.

Je kunt vaseline gebruiken, maar het wordt wel afgeraden. Vaseline is niet giftig voor honden, maar het kan wel voor klachten, zoals buikpijn en diarree zorgen wanneer een hond dit opeet. Je kunt dus beter kiezen voor een alternatief van vaseline.

Goede alternatieven van vaseline die je kunt gebruiken voor honden zijn:

Is vaseline giftig voor honden?

Gelukkig is vaseline niet giftig voor honden. Wat er wel vaak gebeurt, is dat honden de vaseline van hun lichaam likken wanneer het baasje het op hun smeert. De vaseline is niet giftig, maar kan wel voor klachten zorgen, zoals buikpijn en diarree.

Het ligt natuurlijk wel aan de hoeveelheid vaseline die je hond binnenkrijgt. Krijgt hij een klein beetje binnen, dan zal dit geen problemen opleveren. Bij grotere hoeveelheden kan je hond helaas een aantal klachten krijgen.

Bovendien is vaseline gemaakt van aardolie. Je kunt je vast wel voorstellen dat het binnenkrijgen van aardolie niet erg gezond kan zijn.

Waarom vaseline gebruiken voor een hond?

Sommige mensen gebruiken vaseline voor hun hond om een aantal redenen. Ten eerste gebruiken ze het om de voetzolen van de hond te beschermen. De vaseline geeft namelijk een extra beschermlaagje en hierdoor blijven de voetzooltjes gezond. Dit wordt voornamelijk gebruikt bij sneeuw of bij extreem warm weer.

Door de vaseline blijven stukken sneeuw en strooizout namelijk niet aan de poten kleven. Dit maakt het minder koud voor de poten, en voorkomt irritatie door de strooizout. Bij warm weer kan het helpen bij het lopen op een warme ondergrond. Door de warme ondergrond kan een hond namelijk droge voetzolen krijgen.

Een andere reden van het gebruiken van vaseline is om een droge neus te behandelen. Honden kunnen namelijk weleens last krijgen van een droge neus. Vaseline kan helpen om de neus weer te herstellen. Ook kan de zalf gebruikt worden bij kleine (schaaf)wonden.


Kan ik vaseline gebruiken voor mijn hond?

Je kunt vaseline gebruiken voor je hond, maar het wordt wel afgeraden. De kans is namelijk groot dat je hond het van zijn lichaam aflikt en hierdoor de vaseline binnenkrijgt. Er zijn gelukkig een aantal alternatieven die je kunt gebruiken voor je hond. In de laatste paragraaf lees je hier meer over.

Hondenpootjes insmeren met Vaseline

Wanneer je de pootjes van je hond insmeert met vaseline, dan is de kans groot dat je hond dit van zijn poten af gaat likken. Hierdoor krijgt de hond Vaseline binnen en dit kan in sommige gevallen maag- of darmklachten geven. Het zal niet erg gevaarlijk zijn voor de hond, maar het kan dus wel ongemak opleveren. Je kunt dus het beste kiezen voor een alternatief die geen klachten geven wanneer een hond het aflike.Alternatieven van vaseline die je kunt gebruiken voor je hond

Smartzo pootbalsemDeze balsem kan gebruikt worden voor de poten en de neus van de hond, en heeft een beschermende en herstellende werking. Bovendien bestaat deze balsem alleen uit natuurlijke ingrediënten, dit zorgt ervoor dat je hond geen klachten ervaart wanneer hij dit binnenkrijgt.

VoetzolensprayEen ander alternatief van vaseline die je kunt gebruiken is voetzolenspray van Beaphar. De spray zorgt er namelijk voor dat de voetzolen zacht, sterk en soepel worden. Dit maakt ze bestand tegen sneeuw, strooizout en ijs, maar ook tegen hete oppervlakten.

Vetramil honingzalfDeze zalf bestaat uit honing en etherische oliën, en is geschikt voor zowel mensen als huisdieren. De zalf wordt voornamelijk gebruikt om kleine wondjes te behandelen. De wondjes worden door deze zalf schoon en helpt bij het genezen.

Tot slot

Je kunt dus vaseline gebruiken voor je hond, maar je kunt het beste een alternatief kiezen. Vaseline is namelijk niet gemaakt voor honden, dus je kunt het beter niet gebruiken voor je hond.

Je kunt natuurlijk ook altijd een dierenarts om advies vragen over wat je het beste kunt doen in jouw situatie!