hond met een speeltje in zijn bek

De 6 Beste Speeltjes Voor Je Hond Tegen Verveling

Een hond heeft genoeg stimulatie nodig zodat hij zich niet gaat vervelen. Verveling bij honden kan leiden tot vervelend gedrag, zoals het kapot bijten van speeltjes of het eindeloos blaffen. Daarnaast is het ook erg zielig als een hond zich elke dag verveelt.

Een speeltje is dus belangrijk bij een hond die zich verveelt. Bij veel puzzelachtige speeltjes moeten honden aan een doel werken en hiermee kun je ze lang bezighouden. Wij hebben onderzoek gedaan naar speeltjes die het beste werken tegen verveling bij honden, zodat jij het beste speeltje uit kan kiezen die past bij jou en je hond!

In het kort

Geen tijd om de hele lijst door te lezen? Hieronder zie je onze keuzes in het kort:

De 6 Beste Speeltjes Die Verveling Tegengaan

Zoek je hondenspeelgoed tegen verveling? Bekijk dan onze lijst:

Kong Classic

kauwspeeltje hond

Wie kent hem niet: de Kong Classic. Het is één van de populairste hondenspeeltjes die helpt bij honden tegen verveling. Het speeltje is hol van binnen en heeft een gat erin. In dit speeltje kun je allerlei soorten voedsel stoppen: van hondensnoepjes tot stukjes kip.

Het doel van dit speeltje is dat je hond het voedsel eruit probeert te krijgen. Dit kan hij doen door te likken, bijten en krabben en houdt je hond dus een tijdje bezig. Probeer het spelletje niet gelijk te moeilijk te maken. Doe bijvoorbeeld een paar brokjes erin om te beginnen. Wanneer je hond beter wordt, kun je het langzamerhand iets moeilijker maken.

Daarnaast staat het speeltje bekend om zijn stevigheid. Je hond zal hem dus niet zo gemakkelijk kapot kunnen bijten. Klik hier om te kijken welke maat je nodig hebt voor de Kong.

Woef-It Snuffelmat

snuffelmat tegen verveling hond

De Woef-It Snuffelmat is een leuk denkspelletje om je hond bezig te houden. Het idee van dit spelletje is simpel: je verstopt een aantal hondensnoepjes tussen de stroken van de mat en je hond moet zijn neus gebruiken om deze snoepjes te vinden.

Je kunt het spelletje moeilijker maken wanneer je hond het te makkelijk afgaat. Je kunt bijvoorbeeld steeds dieper tussen de stroken verstoppen.

Omdat snuffelen een vrij intensieve activiteit is, zal je hond lekker bezig zijn en vermoeid raken. Je hond zal zich met dit spelletje dus minder gaan vervelen.

Trixie Turn Around

hondenspeeltje

De Trixie Turn Around is een leuke voerpuzzel voor je hond. Met dit speeltje moet je hond echt voor het eten werken in plaats van dat hij het in een voerbak voorgeschoteld krijgt.

Het spel bestaat uit drie draaibare elementen met elk element twee deksels. Deze elementen kunnen gevuld worden met hondenvoer of -snoepjes. Door de gevulde potjes te draaien krijgt de hond het voer eruit.

Met dit speeltje ga je niet alleen verveling tegen, maar het is ook goed voor een gezonde spijsvertering. Door dit speelgoed gaat je hond namelijk langzamer eten, en dit is goed voor de vertering van het voedsel.

Dog Twister

puzzel voor hond

De Dog Twister is een interactief hondenspel waar je hond snacks moet opspeuren. Het is een rond speeltje met vakjes waar brokken of snoepjes ingestopt kunnen worden. Het is aan je hond om het voedsel te vinden door met zijn poot op een knop te drukken.

Het speeltje is ook geschikt voor gulzige honden, het speeltje zorgt er namelijk voor dat je hond niet te snel kan eten.

Trixie Activity Flipboard

puzzel spel hond tegen verveling

De Trixie Activity Flipboard zet je hond aan het werk doormiddel van verstopte beloningen. Bij elke beloning moet je hond een ander soort puzzel uitvoeren. Dit kan het drukken op een knop zijn, of het omhoog halen van een torentje. Met deze puzzel kun je je hond een tijdje bezighouden!

De puzzel werkt goed bij honden die nog nooit puzzels gedaan hebben. Het is namelijk vrij simpel en als je hond het eenmaal uit heeft gevogeld, dan zal hij de snoepjes binnen een paar minuten al eruit hebben. Het speeltje is dus niet echt geschikt voor honden die al vaker puzzelspelletjes gedaan hebben.

Petsafe Automatische Ballenwerper

automatische ballenwerper

Apporteren met een bal is een leuke bezigheid voor jou en je hond. Op den duur kun je helaas last krijgen van je arm door al dat gooien. Met de Petsafe Automatische Ballenwerper hoef je dit zelf niet meer te doen.

Dit is namelijk een apparaat die tennisballen twee tot tien meter ver weg schiet. Het enige wat je hond hoeft te doen is de bal pakken en hem in het apparaat leggen. Het apparaat zal de bal vervolgens wegschieten. Het kan binnen en buiten gebruikt worden.

Bij dit apparaat hoef je je geen zorgen te maken dat je hond oververmoeid raakt. De ballenwerper heeft namelijk een vijftien minuten rust interval om je hond rust te geven tussen het spelen door. Het kan even duren voordat je hond doorheeft hoe het werkt, maar als hij het eenmaal weet zal hij zich nooit meer vervelen!

Waarom vervelen honden zich?

Honden zijn intelligente en actieve beesten, sommige hondenrassen zijn slimmer en actiever dan de ander.  Een hond heeft dan ook genoeg stimulatie nodig, zodat hij zich niet gaat vervelen. Ze hebben niet alleen fysieke stimulatie nodig, maar ook mentale stimulatie.

Honden moeten dus hun energie kwijt kunnen. Een hond moet bijvoorbeeld genoeg tijd hebben om te wandelen, rondrennen en spelen. Wanneer een hond zijn energie niet kwijt kan, kan dit verveling veroorzaken en dit kan weer leiden tot vervelend gedrag.

Honden hebben ook mentale stimulatie nodig. Ze vinden het bijvoorbeeld leuk om nieuwe dingen te ontdekken en om problemen op te lossen. Wanneer een hond niet voldoende wordt blootgesteld aan dit soort ervaringen, dan kan een hond zich gaan vervelen.

Natuurlijk heeft het ene hondenras meer stimulatie nodig dan andere rassen. Een Border Collie heeft op dit gebied bijvoorbeeld meer aandacht nodig dan een Chihuahua.

Symptomen van een hond die zich verveelt

Een hond die zich verveelt zal zelf naar plezier gaan zoeken. Honden die zich vervelen kunnen bijvoorbeeld schoenen, kussens en andere voorwerpen kapot gaan bijten.

Een andere manier om een verveelde hond te herkennen is door naar het gedrag te kijken. Sommige honden die zich vervelen volgen hun baasje de hele dag in het huis en springen tegen het baasje aan. Het kan ook zijn dat een verveelde hond overdreven veel gaat blaffen.

Deze symptomen kunnen ook een beetje lijken op een hond met verlatingsangst. Maakt je hond alles kapot wanneer je weg bent en wil je hond het liefste samen zijn? Dan kan het zijn dat je hond verlatingsangst heeft. Praat met een dierenarts of dierengedragskundige om te kijken voor een oplossing voor verlatingsangst.

Verveling voorkomen bij je hond

Een hond die de hele dag thuis zit en niks doet gaat zich al snel vervelen. Het is dus belangrijk dat je hond genoeg gestimuleerd wordt.

Ten eerste is het belangrijk dat je hond genoeg beweging krijgt. Als je hond moe is, zal hij zich namelijk niet gaan vervelen. Maak dus genoeg wandelingen met je hond en zorg ervoor dat je hond een beetje kan rondrennen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door te apporteren met een bal.

Het is ook belangrijk dat je niet elke dag hetzelfde rondje loopt. Wissel af en toe een beetje af met de wandelroute. Je hond heeft dan een nieuwe route om te ontdekken en nieuwe plekjes om te snuffelen. Honden vinden het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en dit is goed voor de mentale gesteldheid van de hond.

Het hebben van hondenspeeltje is ook belangrijk om verveling bij je hond tegen te gaan. Vooral met puzzelspelletjes kun je je hond lang bezig houden. Je hond moet bij deze spelletjes namelijk veel denken en dit is goed voor de hond.

Als laatste is het ook van belang dat je hond voldoende aandacht krijgt. Het is niet leuk als een hond een baasje heeft die niet naar het dier omkijkt. Geef je hond dus genoeg aandacht en ga af en toe een beetje spelen met je hond. Dit gaat niet alleen de verveling tegen, maar het versterkt ook de band tussen jou en je hond.

Natuurlijk zijn er verschillen tussen hondenrassen. De ene hond heeft wat meer beweging en mentale stimulatie nodig dan een ander hondenras. Als je niet zeker weet hoe actief je met je hond bezig moet zijn, dan kun je altijd om advies vragen bij de dierenarts of een andere dierendeskundige.

Conclusie

Naast beweging is het spelen van spelletjes een goede manier om verveling bij je hond tegen te gaan. We hopen dan ook dat je door deze lijst een goede keuze hebt kunnen maken!

Laat ons even weten wat jouw hond zijn favoriete speeltje is!