hond die alleen thuis zit met speelgoed

Het Beste Speelgoed Voor Een Hond Die Alleen Thuis Is

Helaas moeten we onze hond weleens een tijdje alleen laten. Als je hond alleen thuis is, dan wil je niet dat hij zichzelf gaat vervelen. Je kunt ervoor kiezen om speelgoed in huis te halen, waar je hond zichzelf mee kan vermaken terwijl je weg bent.

Maar wat is eigenlijk het beste speelgoed voor een hond die alleen thuis is? Er zijn zoveel speeltjes op de markt en hierdoor kan het lastig zijn om goede speeltjes uit te kiezen. Dit is dan ook de reden dat deze lijst is opgesteld.

Interactief hondenspeelgoed

Met interactief hondenspeelgoed kun je een hond voor een lange tijd vermaken. Vaak moet een hond met dit soort speelgoed een bepaalde handeling verrichten om een beloning te krijgen. Omdat de hond vaak moet uitzoeken hoe het spel precies werkt, is hij er lang zoet mee.

Naast het feit dat je een hond hiermee uren kan vermaken, is het ook nog eens goed voor het hondenbrein! Hieronder volgen een aantal voorbeelden van interactief hondenspeelgoed

Hondenpuzzel

Bij een hondenpuzzel moet de hond een bepaalde handeling verrichten om een beloning te krijgen. De hond moet hierbij goed nadenken, en het is dus goed voor de hersenen.

Een voorbeeld van zo’n spel is Dog Twister. Bij dit speelgoed moet de hond deksels verschuiven. Onder deze deksels kun je hondenkoekjes verstoppen.

Een ander voorbeeld van een hondenpuzzel is Trixie Honden Activity Flip Board. Er zijn natuurlijk nog veel meer spellen beschikbaar. Kijk dus even rond en haal een puzzelspel die geschikt is voor je hond!

Snuffelmat

Een snuffelmat is een mat met verschillende lagen en stroken. Tussen al deze stroken, kun je hondenkoekjes of brokjes verstoppen. Het doel hierbij is dat de hond zijn neus gaat gebruiken om deze lekkernijen op te sporen.

Als je de snuffelmat dus even vult met brokjes voordat je weggaat, dan kan je hond zichzelf een tijdje bezighouden met dit speelgoed. Ook werkt een snuffelmat goed bij honden die hun eten naar binnen schrokken. De hond kan namelijk niet snel eten, omdat hij alle brokjes één voor één moet zoeken.

Petgeek Foodie Orb

De Petgeek Foodie Orb is een balletje waarin je brokjes en snoepjes kunt verstoppen. Het doel van het balletje is dat je hond de lekkernijen er probeert uit te krijgen.

Als je dit balletje dus vult voordat je weggaat, dan kan je hond zich zeker een tijdje vermaken. Ook is er veel Kong speelgoed op de markt, die op dezelfde manier werken. Je vult het speelgoed met wat lekkers, en je hond moet het eruit krijgen.

Automatische ballenwerper

Een automatische ballenwerper is ook speelgoed waar een hond zichzelf mee kan bezighouden wanneer hij alleen thuis is. De Ballenwerper van Petsafe is hierbij een goede keuze.

Een ballenwerper werkt als volgt: de hond pakt een tennisbal en stopt deze zelf in de werper. De ballenwerper schiet dit balletje vervolgens een paar meter vooruit. De hond rent er vervolgens achteraan en brengt het balletje weer terug.

Als je een hond hebt die houdt van apporteren, dan is dit een zeer geschikt speeltje. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je hond oververmoeid raakt. De ballenwerper heeft namelijk een 15 minuten rust interval, zodat je hond eventjes kan uitrusten tussendoor.

hond met een automatische ballenwerper

Kauwspeelgoed

Veel honden houden ervan om te kauwen. Kauwen zorgt er namelijk voor dat er stofjes worden aangemaakt, zodat een hond zich goed gaat voelen. Dit zijn onder anderen endorfine en dopamine. Ook zorgt kauwspeelgoed ervoor dat het gebit van de hond wordt gereinigd.

Als je ervoor zorgt dat er kauwspeelgoed in huis is, dan kan je hond zich dus goed vermaken als hij alleen thuis is. Het is wel belangrijk dat je goed kauwspeelgoed aanschaft. Als het kauwspeelgoed kapot gaat, dan kan het namelijk gevaarlijk zijn wanneer je hond dit inslikt.

Hieronder volgen een aantal goede opties voor als je op zoek bent naar goede kwaliteit kauwspeelgoed:

Er zijn natuurlijk nog veel meer kauwspeeltjes op de markt die van goede kwaliteit zijn. Kijk dus even goed rond en neem een speeltje die voldoet aan de wensen van je hond.

Andere manieren om een hond bezig te houden wanneer hij alleen thuis is

Je hoeft niet altijd speelgoed te gebruiken als je je hond bezig wilt houden als hij alleen thuis is. Er zijn namelijk ook andere manieren om een hond bezig te houden. Hieronder lees je een aantal van deze manieren.

Uit het raam kijken – Veel honden houden ervan om uren uit het raam te kijken om te zien wat er buiten de deur afspeelt. Laat dus de gordijnen open of zorg ervoor dat je hond een plekje heeft waar hij naar buiten kan kijken.

Tv – Als je een hond hebt die tv kan kijken, dan kun je deze aan laten staan. Een dierenprogramma is hierbij de beste optie. Zorg er wel voor dat je zeker weet dat je hond het leuk vindt. Sommige honden kunnen er namelijk angstig van worden.

Beweging – Hiermee houd je een hond niet bezig, maar het zorgt er wel voor dat de hond vermoeid raakt. Zorg ervoor dat je hond voldoende beweging krijgt. Je hond zal namelijk uitgeput raken, waardoor hij gaat slapen wanneer je weg bent. Dit voorkomt dus dat hij zichzelf gaat vervelen.

Haal een tweede hond Wat is er beter dan één hond? Twee honden natuurlijk! Als je twee honden in huis hebt, dan kunnen ze elkaar vermaken wanneer je weg bent. Je moet er natuurlijk wel goed over nadenken als je een tweede hond wil gaan aanschaffen.

Tot slot

Er is dus veel speelgoed op de markt die je kunt aanschaffen voor als je hond alleen thuis is. Zoals je hebt gelezen, heb je niet altijd speelgoed nodig om een hond te vermaken. Er zijn genoeg andere manieren om een hond te vermaken wanneer hij alleen thuis is.

Ik hoop dat je nu een beter idee hebt bij het aanschaffen van hondenspeelgoed voor als je hond alleen thuis is. Heb je nog vragen of toevoegingen, dan hoor ik het graag!