puppy die met speelgoed speelt

Het Beste Puppyspeelgoed Voor In De Bench

Heb je een nieuwe pup in huis? Veel hondeneigenaren kiezen ervoor om hun puppy de bench aan te leren. Het is handig om speelgoed bij de hand te hebben, zodat je pup zichzelf kan vermaken terwijl hij in de bench zit.

Niet elk hondenspeelgoed is geschikt voor in de bench, dus je moet wel de goede speeltjes hiervoor uitkiezen. Maar welk puppyspeelgoed is eigenlijk het beste voor in de bench, en welk speelgoed kan je beter niet in de bench laten? Dat lees je allemaal hier!

In het kort

Heb je geen tijd om het hele artikel door te lezen? Geen probleem! Hieronder lees je het beste puppyspeelgoed voor in de bench in het kort:

Nylabone Puppy Teething Pacifier (Beste Kauwspeelgoed Voor De Bench)

Kong Wild Knots (Beste Piepspeeltje Voor De Bench)

Snuffelmat (Beste Denkspeelgoed Voor De Bench)

Beezteez Cosy Doggy Knuffel (Beste Knuffel Voor De Bench)

Nylabone Puppy Bijtring (Beste Bijtring Voor De Bench)

De 5 Beste Puppyspeeltjes Voor In De Bench

Op zoek naar een speeltje voor je pup die hij kan gebruiken wanneer hij in de bench zit? In de lijst hieronder vind je de beste speeltjes die hier geschikt voor zijn.

1. Nylabone Puppy Teething Pacifier (Beste Kauwspeelgoed Voor De Bench)

Puppy’s houden ervan om veel te kauwen en te bijten op allerlei dingen. Vooral tijdens de tandenwisselperiode zal een puppy hiertoe geneigd zijn. Met de Nylabone Puppy Teething Pacifier kan je pup aan zijn kauwdrift voldoen.

Met dit speeltje voorkom je dus dat je pup alles kapot zal gaan bijten. Je kunt dit speeltje gerust in de bench leggen, zodat je pup zichzelf kan vermaken. Tijdens het kauwen op dit speeltje, zal de pijn aan de tanden worden verzacht. Veel pups hebben namelijk last van hun gebit tijdens het wisselen.

Het speeltje is erg aantrekkelijk voor een pup, dit komt vooral door de baconsmaak die aan het speeltje zit. Het nadeel van het speeltje is dat het alleen is bedoeld voor puppy’s die hun tanden moeten wisselen. Zijn de tanden al gewisseld, dan is het speeltje niet meer nodig.

Voordelen
 • Helpt een pup om aan zijn kauwdrift te voldoen
 • Stevig, kan makkelijk in de bench gelaten worden
 • Heeft een baconsmaakje
Nadelen
 • Het is alleen geschikt voor pups, na de puppytijd heeft dit speeltje geen nut meer2. Kong Wild Knots (Beste Piepspeeltje Voor De Bench)

Op een of andere manier zijn honden echte liefhebbers van piepspeeltjes. De Kong Wild Knots is een leuk piepspeeltje waarmee je pup kan spelen wanneer hij in de bench zit.

Het nadeel van een piepspeeltje is dat ze vaak vrij snel stuk gaan. Bij de Kong Wild Knots geldt dit helaas ook. Het speeltje is steviger dan de meeste knuffels, maar alsnog is het vrij gemakkelijk om er doorheen te komen.

Mijn Teckel puppy had hem bijvoorbeeld al na ongeveer twee weken stuk. Wanneer je hond echt op dit speeltje aan het kauwen is, haal het dan bij hem weg. Op deze manier kun je er iets langer mee doen.

De reden dat dit speeltje toch in het lijstje staat, is omdat dit speeltje wel heel geliefd is bij honden. Het is dus heel geschikt voor in de bench. Als je je hond er zuinig om mee leert gaan, dan gaat hij vast wel een tijdje mee.

Voordelen
 • Honden zijn er dol op
 • Bevat een piepje
 • Vrij stevig (voor een knuffelspeeltje), kan dus onder toezicht in de bench neergelegd worden
Nadelen
 • Gaat vrij snel kapot wanneer je puppy er constant op kauwt3. Snuffelmat (Beste Denkspeelgoed Voor De Bench)

Met een snuffelmat kun je je pup een tijdje bezighouden in de bench. Bij een snuffelmat moet een hond intensief gaan snuffelen en het zet hem tot denken. Dit lijkt misschien niet vermoeiend, maar het kan je hond aardig uitputten.

Je kunt allerlei snoepjes en traktaties in de snuffelmat verstoppen en je pup zal deze snoepjes moeten vinden. Je kunt deze mat dus gewoon in de bench leggen, de snoepjes verstoppen, en de bench weer dichtdoen. Hiermee zal je puppy dus zeker een tijdje zoet mee zijn.

Het kan natuurlijk ook buiten de bench gebruikt worden en de mat helpt bij het mentaal stimuleren van een hond.

Voordelen
 • Stimuleert je puppy mentaal en maakt hem moe
 • Houdt je puppy een tijdje bezig
 • Stevig materiaal
Nadelen
 • In een kleine bench zal dit speelgoed lastig gaan passen4. Beezteez Cosy Doggy Knuffel (Beste Knuffel Voor De Bench)

De Beezteez Cosy Doggy Knuffel is een hondenknuffel die speciaal gemaakt is om tegen aan te liggen in de bench. Een puppy wordt namelijk snel uit zijn nest gehaald en kan dit hierdoor gaan missen. Door tegen de knuffel aan te liggen, voelt het toch nog een beetje als het nestje waar hij vroeger in zat.

Je kunt de knuffel ook de eerste twee dagen in het bed van jezelf leggen, zodat het naar jouw geur gaat ruiken. Deze geur geeft comfort wanneer je pup alleen in de bench moet zitten.

Naast dat de knuffel in de bench gebruikt kan worden, kan het ook gewoon als speelgoed gebruikt worden. Het is echter niet bedoeld om langdurig op de kauwen. De knuffel zal hier waarschijnlijk snel van stuk gaan.

Pros
 • Geeft het gevoel van het nestje waar de pup uit komt
 • Maakt je pup comfortabel
 • Puppy’s houden ervan om er tegenaan te liggen
Nadelen
 • Niet bedoelt om veel op de kauwen, het speeltje zal hierdoor vrij snel kapot gaan5. Nylabone Puppy Bijtring (Beste Bijtring Voor De Bench)

De Nylabone Puppy Bijtring is een beetje vergelijkbaar met de Teething Pacifier, die eerder in deze lijst vernoemd is. Het speeltje helpt vooral om aan de kauwdrift van de puppy te voldoen.

Het verschil tussen dit speeltje en de Nylabone Puppy Teething Pacifier, is dat er aan de bijtringen een rammelaar is toegevoegd. Dit geeft het speeltje een leuk geluidje en dit maakt hem dus aantrekkelijk. Helaas heeft het speeltje geen smaakje, wat het weer wat minder aantrekkelijk maakt.

Al met al is het een prima speeltje die je kunt gebruiken wanneer je pup in de bench zit.

Voordelen
 • Helpt bij kauwende puppy’s (vooral tijdens het tanden wisselen)
 • Bevat een rammelaar, dit maakt het aantrekkelijk voor pups
 • Stevig
Cons
 • Heeft geen nut bij honden met een volwassen gebitSlecht speelgoed voor je puppy in de bench

Balletjes – Het is geen goed idee om een balletje in de kooi van je puppy te laten liggen. Balletjes zijn er namelijk voor gemaakt om ermee te kunnen apporteren. Als je een bal in de bench legt, dan is de kans groot dat je pup op dit balletje gaat kauwen. Dit speelgoed is hier niet voor gemaakt en de kans is groot dat de bal het niet zal overleven.

Slap speelgoed – Als je speelgoed in de bench van je pup legt, zorg er dan voor dat het van stevig materiaal is gemaakt. Als je speelgoed van slechte kwaliteit in de bench stopt, dan zal je puppy dit waarschijnlijk kapotbijten. Kies dus voor onverwoestbaar hondenspeelgoed, of houd je hond goed in de gaten wanneer hij op speelgoed aan het kauwen is.

Hondenbotjes – Hondenbotten vallen niet onder speelgoed, maar het wordt wel vaak gebruikt om een hond te vermaken. De kans is klein, maar het is mogelijk dat een puppy zich verslikt in een stuk hondenbot. Als hij op dat moment in de bench zit waar niemand op hem let, kan hij dus in het ergste geval stikken. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dus het is belangrijk om je hond in de gaten te houden wanneer hij op een kauwbot aan het kauwen is.

Touwspeelgoed – Touwspeelgoed lijkt misschien leuk om in de bench te leggen, maar het is niet erg verstandig. Als een pup op touwspeelgoed gaat kauwen, is de kans namelijk groot dat hij stukken touw zal inslikken. De stukken touw kunnen namelijk schade aanrichten aan de ingewanden van een hond. Let dus altijd op wanneer je hond met touwspeelgoed aan het spelen is!

Kan ik het speelgoed ’s nachts in de bench laten liggen?

Als iedereen in het huishouden aan het slapen is, kan je dan het speelgoed in de bench laten liggen? Dit hangt af van het speelgoed en van je pup. Wanneer je besluit om speelgoed in de bench te laten liggen, kies dan voor stevig speelgoed dat je pup niet kapot kan bijten.

Je kunt het beste dus niet voor knuffelspeelgoed kiezen voor ‘s nachts in de bench. Knuffelspeelgoed is misschien wel heel vertrouwd en comfortabel voor je pup, maar je wil voorkomen dat hij het kapot gaat bijten en eventueel stukken inslikt.

Tips voor je puppy in de bench

Niet elke hond vindt de bench leuk. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten, zodat je puppy op een comfortabele manier aan de bench kan wennen. Hieronder lees je een aantal tips over hoe je dit het beste kunt doen.

Bouw het langzaam op

Wanneer je puppy voor het eerst in de bench gaat, houd het dan kort. Het is belangrijk om de bench rustig te introduceren aan je pup. Begin dus bijvoorbeeld met een kwartiertje en laat hem er daarna uit. Vanaf hier kun je het langzaam opbouwen.

Laat je pup dus niet gelijk twee uur in de bench zitten. Dit kan hem slechte herinneringen geven aan de bench, en dit kan ervoor zorgen dat hij hier een hekel aan gaat krijgen.

Zorg voor een veilige omgeving

Zorg ervoor dat je de bench in een veilige en vertrouwde omgeving zet, voornamelijk ’s nachts. Overdag kun je de bench gerust in de woonkamer zetten waar mensen aanwezig zijn.

Zet de bench ’s nachts neer op een rustige plek waar weinig geluid is. Zet hem dus bijvoorbeeld niet naast een luidruchtige wasmachine neer. Veel pups vinden het fijn om de bench op de slaapkamer te hebben.

Om het nog comfortabeler te maken, kun je een dekentje over de bench heen plaatsen. Dit laat de bench een beetje lijken op een holletje, wat ze in de natuur gewend zijn.

Associeer de bench met iets positiefs

Als je puppy een hekel heeft aan de bench, dan kun je proberen om de bench te linken met een positief gevoel. Geef je pup bijvoorbeeld een beloning en laat hem deze in de bench opeten. Je puppy zal het positieve van deze beloning associëren met de bench. De pup kan de bench hierdoor een fijnere plek gaan vinden.

Tot slot

Er zijn dus speeltjes die je in de bench kunt doen en er zijn speeltjes die hier een stuk minder geschikt voor zijn. Ik hoop dat je nu een beter beeld hebt bij de speeltjes en dat je een goede keuze kunt maken met het kiezen uit deze speeltjes voor je puppy.

Lees naast de speeltjes ook nog even de tips die hierboven uitgelegd zijn, ik weet zeker dat ze je puppy zullen helpen met het wennen aan de bench. Ik wens je veel succes met het opvoeden van je puppy!