drukke puppy die rustiger moet zijn

Een Puppy Rustig Krijgen: Zo Moet Dat

Puppy’s kunnen erg druk zijn. Ze bijten, spelen en rennen erop los. Als je pup op het verkeerde moment druk is, dan kan dit vervelend zijn. Als je bijvoorbeeld wil gaan slapen, dan komt het drukke gedrag van je puppy niet zo goed uit. Je vraagt je dus zeker af hoe je een drukke puppy weer rustig kan krijgen.

Als je een drukke puppy rustig wil krijgen, dan kun je een aantal dingen doen:

  • Een routine voor je puppy ontwikkelen
  • Je puppy belonen wanneer hij kalmeert
  • Zorgen voor genoeg mentale en fysieke inspanning
  • Rustig blijven

Wil je leren hoe je een puppy het beste kunt opvoeden en trainen? Dan raad ik je aan om Het Grote Puppyboek te lezen! Hier vind je allerlei informatie over hoe jij je pup het beste kunt opvoeden.Waarom is mijn puppy zo druk?

Het is logisch dat een puppy drukker is dan een hond die al wat ouder is. Een puppy zit namelijk vol met energie en wil nog de hele wereld ontdekken. Alles is nog nieuw voor een puppy en hij gaat dan ook graag op onderzoek uit.

Een puppy heeft dus veel aandacht nodig zodat hij zijn energie kwijt kan. De pup moet voldoende tijd krijgen voor wandelingen en er moet genoeg gespeeld worden. Als een puppy de hele dag thuis zit en niks doet, dan is de kans groot dat hij deze energie kwijt wil raken door extreem druk gedrag te vertonen.

Ook vinden wij als mensen het leuk en schattig als onze pup weer een druk momentje heeft. We doen dan ook graag met hem mee en ”belonen” hem als het ware voor zijn drukke gedrag. Dit kan ertoe leiden dat een puppy denkt dat het goed is om druk gedrag te vertonen.

Manieren om een pup rustig te krijgen

Er zijn een aantal manieren hoe je een drukke puppy weer rustig kunt krijgen. Hieronder lees je de beste manieren hiervoor.

Ontwikkel een routine

De beste manier om een puppy rustig te houden op de juiste momenten, is door een routine te creëren voor je pup. Dit betekent dat je de dagen voor je puppy indeelt volgens een bepaald schema.

Maak je puppy dus elke dag rond dezelfde tijd wakker en laat hem op dezelfde tijdstippen eten, poepen en plassen. Ook de tijd voor het druk doen en te spelen kun je inplannen. Door de dag van je pup een goede structuur te geven, weet je dat hij genoeg speeltijd heeft en dus rustiger zal zijn op momenten wanneer jij dat wil.

Beloon goed gedrag

Honden leren door het krijgen van een beloning. Als je een puppy wat rustiger wil hebben, dan zul je dus een beloning moeten geven.

Als een pup druk is, dan heeft hij vaak kleine momentjes waar hij eventjes wat rustiger is. Op deze momenten moet jij je hond belonen. Je hond zal dus leren dat rustig gedrag beloond wordt met een koekje.

Ook als het drukke gedrag voorbij is, is het van belang om je hond te belonen. Niet alleen koekjes werken hierbij als beloning, ook de aandacht van het baasje kan een beloning zijn. Negeer je puppy dus volledig als hij druk is. Als hij eindelijk tot rust komt, kun je hem belonen met aandacht en knuffels.

Natuurlijk leert een puppy dit niet op één dag. Het trainen van een hond kost tijd en je zal hiervoor dus geduld en consistentie voor moeten hebben.

drukke puppy's die aan het spelen zijn

Zorg voor voldoende inspanning

Een puppy die te weinig fysieke en mentale inspanning heeft gehad op een dag, zal vaker druk gedrag vertonen. Naast het drukke gedrag, kan het ook zijn dat je pup meer dingen kapot maakt. Het is dus belangrijk om je puppy genoeg tijd te geven om te kunnen spelen en rennen.

Laat je puppy dus regelmatig uit en zorg ervoor dat je pup genoeg speeltjes in huis heeft. Door te wandelen en te spelen wordt je pup moe, en dit voorkomt dus dat hij extreem druk wordt.

Hier volgen een aantal activiteiten die je kunt doen met je pup, zodat hij genoeg fysieke en mentale stimulatie krijgt op een dag:

Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten die je kunt doen met je pup, zodat hij zich niet gaat vervelen.

Blijf rustig

Als je puppy een druk moment heeft, probeer dan zelf rustig te blijven. Schreeuwen, wild doen, en geluid maken helpt niet bij een drukke pup. Sterker nog, dit kan het dier alleen nog maar drukker maken. Het is dus belangrijk om rustig te blijven.

Als je pup druk is, probeer hem dan geen aandacht te geven en maak geen oogcontact. Wanneer je pup eindelijk tot rust is gekomen, kun je hem weer aandacht geven.

Het is van belang om dit consistent uit te voeren. Als je de ene dag rustig blijft, en de volgende dag weer boos wordt als je puppy druk is, dan zal dit alleen maar verwarring opleveren en zal je pup het dus niet leren. Als je je puppy iets wil leren, dan moet je elke dag op dezelfde manier omgaan met je hond.

Tot slot

Een puppy is leuk, maar kost ook veel tijd. Het kan frustrerend zijn als je puppy erg druk is wanneer dit niet goed uitkomt.

Het is belangrijk dat je onthoudt dat je hond nog een puppy is en nog niet weet wat hij wel en niet mag doen. Het is aan jou als hondeneigenaar de taak om je pup te leren welk gedrag hij moet vertonen. Dit kan lastig zijn, maar als je lang doorzet, zul je zeker resultaat behalen.

Veel succes met het opvoeden van je puppy!