puppy die in zijn bench heeft geplast

Plast Je Puppy In De Bench? Zo Los Je Het Op

Mensen zeggen vaak dat een hond zijn eigen slaapplek niet bevuild. Toch komt het weleens voor dat een puppy vaak in zijn bench plast. Dit kan erg vervelend zijn, want dit betekent dat je de slaapplek weer kan gaan schoonmaken.

Maar waarom plast je puppy in de bench en hoe kun je dit probleem oplossen? Dat lees je allemaal hier!

Waarom je puppy in de bench plast

Helaas gaat het weleens mis met een puppy en plast hij in de bench. Een pup kan hier verschillende redenen voor hebben. Hieronder lees je de meest voorkomende redenen.

Je pup moet nodig plassen

Dit is natuurlijk een logische reden: je puppy moet gewoon plassen. Een puppy heeft moeite met het ophouden van zijn plas en als hij te lang moet wachten, dan zal hij het dus in zijn bench doen.

Daarnaast weten sommige pups nog niet dat ze alleen buiten mogen plassen. Ze besluiten dus om hun behoeften gewoon in de bench te doen.

Verlatingsangst

Sommige pups kunnen last hebben van verlatingsangst. Deze angst kan resulteren in het plassen in de bench. In de eerste weken is het verstandig om je pup niet te lang alleen te laten. Moet hij toch alleen zijn, bouw dit dan langzaam op.

Begin bijvoorbeeld door je pup in de bench te doen voor een half uurtje. Zet hem in de bench en ga even naar een andere kamer. De volgende keer laat je hem een uur alleen, en dit bouw je langzaam op. Door het langzaam op te bouwen, voorkom je dat je pup verlatingsangst zal krijgen.

Aandacht

Het plassen in de bench kan ook een teken zijn van het vragen om aandacht. Wanneer je pup in de bench plast, kom jij als baasje namelijk de bench schoonmaken en haal je je pup eruit. Je pup krijgt hierdoor dus aandacht.

Misschien besteedt je overdag te weinig aandacht aan je pup. Dit kan ertoe leiden dat je pup om negatieve aandacht zal vragen. Negatieve aandacht is namelijk ook aandacht.

Voorkomen dat je pup in de bench plast

Je wil natuurlijk het liefst voorkomen dat je pup in de bench plast. Hieronder lees je een aantal manieren over hoe je dit het beste kunt doen.

labrador puppy

Laat je pup genoeg plassen

Een puppy heeft vaak een slechte controle over zijn blaas en hierdoor kan het dus gebeuren dat hij in de bench plast. Het is dus belangrijk om je pup regelmatig naar buiten te laten om te plassen.

Piept je pup bijvoorbeeld ’s nachts in de bench, dan wil hij waarschijnlijk laten weten dat hij moet plassen. Sommige pups weten nog niet goed hoe ze moeten aangeven dat ze moeten plassen. Het kan dus ook gebeuren dat je pup niet piept in de bench en toch zijn behoeften doet.

Als dit het geval is, dan is het handig om ’s nachts even een wekker te zetten om je pup naar buiten te laten. Laat je pup ook altijd naar buiten vlak voordat je gaat slapen, en vlak voordat je weggaat overdag. Dit verlaagt de kans dat je pup in de bench zal gaan plassen.

Stel je hond gerust

Als je puppy al last heeft van verlatingsangst, dan kun je een aantal dingen doen. Je kunt voordat je weggaat bijvoorbeeld je pup een koekje in de bench geven. Dit zorgt ervoor dat je pup het weggaan van zijn baasje met iets positiefs associeert.

Je kunt ook een geur van jezelf achterlaten. Dit kan bijvoorbeeld met een dekentje of shirt die naar jou ruikt. Hierdoor zal je pup zich minder alleen voelen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je zeker weet dat je puppy deze spullen niet kapot zal bijten wanneer je weggaat.

Zorg er ook voor dat de bench in een rustige omgeving staat waar je pup rustig kan slapen. Zet de bench bijvoorbeeld niet naast een wasmachine die veel lawaai maakt. Dit kan je pup angstig maken, en dit kan dus resulteren in plassen in de bench.

De grootte van de bench

Je zult er misschien niet zo snel aan denken, maar de grootte van de bench kan een rol spelen bij het plassen. Als de bench namelijk te groot is, dan zal je pup aan de ene kant gaan poepen en plassen, en de andere kant zal hij gaan gebruiken om te slapen.

Het is waar dat een hond niet zo snel zijn slaapplek zal bevuilen, maar als de bench dus te groot is, dan zal hij dus één kant van de bench als slaapplek gaan beschouwen. Zorg er dus voor dat de grootte van de bench goed is afgesteld op de grootte van je pup.

Gebruik beloningen

Met het geven van beloningen kun je een hond alles leren. Je kunt hem dus ook leren om niet meer in de bench te plassen.

Wanneer je pup buiten zijn behoeften doet, geef hem dan een beloning. Doet hij het in de bench, dan krijgt hij geen beloning. Hij zal gaan snappen dat het beter is om buiten te plassen, want dan krijgt hij dus wat lekkers.

Het is niet verstandig om je pup te straffen als hij in de bench plast. Sommige hondeneigenaren halen bijvoorbeeld de neus van de pup door de urine heen. Doe dit niet!

Het straffen kan er namelijk voor zorgen dat je pup bang wordt, en hierdoor kan hij stiekem op plekken in huis gaan plassen zonder dat zijn baasje dit ziet.

De urine in de bench schoonmaken

Helaas komt het voor dat je pup een ongelukje heeft in de bench. Het is belangrijk om het gelijk schoon te maken, want de kans dat je pup nog een keer in de bench gaat plassen is nu groter. Als je pup de geur van de urine namelijk nog kan ruiken, is de kans groot dat hij nog een keer op die plek zal gaan plassen.

Je kunt dus het kleed van de bench in de wasmachine doen. Wat ook helpt, is het gebruiken van een urinegeur verwijderaar. Deze spray zorgt ervoor dat de nare geur van de urine wordt verwijderd.

Daarnaast kun je nog gebruikmaken van puppy training pads. Deze pads zijn handig als jij je pup zindelijk wil maken. De pads absorberen namelijk de urine en hierdoor wordt de bench dus niet vies.

Tot slot

Je pup kan dus gaan plassen in de bench door verschillende redenen. Nu je deze redenen weet, weet je nu ook hoe je het de volgende keer kunt voorkomen en hoe je het moet aanpakken.

Het zindelijk krijgen van je puppy is niet heel moeilijk, je moet gewoon een beetje consistent zijn, dan komt alles goed!

Wil je weten hoe je een puppy het beste kunt opvoeden en trainen? Dan raad ik je aan om Het Grote PuppyBoek te lezen. Dit e-book bevat allerlei informatie en tips over de opvoeding van je puppy!