puppy die niet uit zijn voerbak wil eten

Eet Je Puppy Niet Uit De Voerbak? Bekijk Deze Tips

Het komt vrij vaak voor dat een puppy niet uit zijn voerbak wil eten. Zodra je het voer over de grond strooit of in je hand legt, dan wil je pup het ineens wel eten.

Als je puppy elke keer met de hand moet worden gevoerd, dan gaat dit veel tijd kosten. Het zou handiger zijn als je pup gewoon uit zijn voerbak eet. Je vraagt je dus natuurlijk af waarom je puppy dit gedrag vertoont en wat je kunt doen om hem wel uit zijn voerbak te laten eten .

Er zijn een aantal redenen mogelijk wanneer je puppy niet uit zijn voerbak wil eten. De meest voorkomende redenen zijn:

  • Je pup is angstig
  • De voerbak staat in een onprettige omgeving
  • Je pup is kieskeurig
  • Je pup is het niet gewend

Hier lees je uitgebreide informatie over de verschillende redenen van dit probleem en wat je kunt doen om dit op te lossen.

het grote puppyboek

Wil je te weten komen hoe je een pup het beste kunt opvoeden en trainen? Dan raad ik je aan om Het Grote PuppyBoek te lezen! Dit E-book bevat allerlei tips en informatie over de opvoeding van je pup.Waarom je pup niet uit zijn voerbak wil eten

Er kunnen een aantal dingen aan de hand zijn wanneer je pup niet uit zijn voerbak wil eten. Hieronder lees je een aantal mogelijke redenen.

Angst

Een belangrijke oorzaak van het probleem kan zijn dat je pup een bepaalde angst heeft voor de voerbak. Omdat de puppy bang is voor de voerbak, eet hij hier liever niet uit en wacht hij totdat het voer bijvoorbeeld op de grond wordt gelegd.

Schuift de voerbak misschien over de grond heen wanneer je pup aan het eten is? Dit kan wellicht de oorzaak van de angst zijn.

Kieskeurigheid

Als je pup niet uit de voerbak eet, kan kieskeurigheid de oorzaak hiervan zijn. Je hond heeft niet een bepaalde reden waarom hij er niet uit wil eten, hij vindt het gewoon fijner om van de grond of uit de hand te eten.

De omgeving

Als de voerbak in een omgeving staat die niet prettig is voor je pup, dan kan het zijn dat je hond niet uit zijn voerbak wil eten. Staat de voerbak van je pup bijvoorbeeld naast een vaatwasser die aanstaat, dan is het mogelijk dat je puppy dit eng vindt en hierdoor niet uit zijn bak wil eten.

Ook door andere dieren in de omgeving kan je hond angstig zijn om te eten. Als je een kat of andere hond in het huishouden hebt waar je pup een beetje bang voor is, dan wil hij liever niet uit de bak gaan eten. Tijdens het eten uit de voerbak kan je puppy namelijk niet letten op zijn omgeving en hierdoor doet hij het dus liever niet.

Gewenning

Het kan zijn dat je je pup vanaf de eerste dag al uit je hand laat eten. Misschien vond je het schattig of leuk om je hond uit je hand te laten eten.

Als je dit te vaak hebt gedaan, dan weet je pup niet anders. Als je hem vervolgens het voer in de voerbak stopt, dan zal je pup dit dus niet eten, omdat hij dit niet gewend is.

Tips om je pup uit zijn voerbak te laten eten

Als je je puppy weer uit de voerbak wil laten eten, dan heb ik een aantal tips voor je. Hopelijk helpen deze tips om het probleem op te lossen.

hond die zijn voer niet eet

Alleen voeren met de voerbak

Als het probleem niet wordt veroorzaakt door angst, dan zal het helpen om je pup alleen nog maar te voeren met de voerbak. Laat de voerbak met het voer ongeveer 20 minuten staan. Als je pup het niet opeet, dan haal je de bak weg en wacht je tot het volgende voermoment. Gebruik voor het volgende voermoment wel weer verse brokken.

Als je pup het volgende voermoment weer niet eet, dan herhaal je dit nog een keer. Een pup zal zichzelf namelijk nooit laten verhongeren en hij zal op een gegeven moment toch uit de voerbak moeten gaan eten.

Geef je pup ook geen snacks tussendoor. Het enige wat hij mag eten is het voer uit de voerbak. Deze methode lijkt misschien wel een beetje zielig voor je pup, maar het zal wel gaan helpen om je pup uit zijn voerbak te laten eten.

Verplaats de voerbak

Een oplossing voor het probleem kan zijn om de voerbak te verplaatsen. Als de voerbak van je pup in een drukke en onrustige omgeving zit, dan is het handig om deze te verplaatsen naar een plek die wat rustiger is.

Het kan ook helpen om andere dieren in het huishouden uit de buurt te houden wanneer je pup uit de voerbak aan het eten is.

Eet je pup ineens wel nu de omgeving is veranderd? Dan was dit waarschijnlijk de oorzaak van het probleem.

Wissel van voerbak

Het kan zijn dat je pup een beetje bang is voor het materiaal van de voerbak. Je kunt ervoor kiezen om van voerbak te veranderen. Als je een metalen voerbak hebt, kun je bijvoorbeeld een keramische voerbak of een plastic voerbak aanschaffen.

Er is geen garantie dat deze oplossing zal werken, maar je kunt het altijd proberen.

Tot slot

Er zijn dus verschillende oorzaken mogelijk wanneer je pup niet uit zijn voerbak eet. Met deze tips en informatie hoop ik dat je pup nu weer uit zijn voerbak zal gaan eten!