puppy die alleen is

Een Puppy Alleen Laten Zonder Bench: Bekijk Deze Mogelijkheden

Niet elke hondeneigenaar wil een hondenbench gebruiken voor zijn puppy. Als je geen hondenbench hebt, dan kan dit lastig zijn wanneer je puppy alleen thuis moet blijven. Je wil namelijk niet dat hij gelijk al vrij rond kan lopen.

Er zijn gelukkig een aantal manieren hoe je puppy alleen thuis kan blijven, zonder dat je daarbij een bench hoeft te gebruiken.

Hier lees je een aantal manieren over hoe je een puppy het beste alleen kan laten blijven zonder een hondenbench.

4 Manieren Om Je Puppy Alleen Te Laten Zonder Bench

Als je geen hondenbench voor je puppy wil gebruiken, dan is het geen goed idee om je puppy vrij rond te laten lopen als hij alleen thuis is. Je puppy kan namelijk dingen gaan slopen en hij kan zijn behoeften gaan doen in het huis.

Hieronder lees je een aantal manieren hoe je een puppy alleen thuis kunt laten, zonder dat je daarvoor een bench hoeft te gebruiken.

Gebruik een hondenren

Een hondenren is een goed alternatief voor de hondenbench. Met een hondenren zorg je ervoor dat je puppy niet helemaal vrij rond kan lopen in het huis, maar het geeft het dier wel een stuk meer bewegingsruimte dan de hondenbench. De Adori Puppyren is een goede aanrader als je op zoek bent naar een rennetje.

In de hondenren kun je een mand samen met de favoriete hondenspeeltjes van je pup leggen. Hiermee kan hij zich een tijdje vermaken wanneer iedereen weg is van huis.

Een hondenhek gebruiken

Als je geen bench wil gebruiken voor je puppy, kun je ervoor kiezen om een hondenhek te gebruiken. Met een hondenhek kun je een bepaalde ruimte van het huis afsluiten. Het Trixie Hondenhek is een goed hekje die je kunt gebruiken.

Met het hekje kun je er dus voor zorgen dat je puppy niet op plekken kan komen waar hij niks te zoeken heeft. Bovendien heeft je pup een stuk meer bewegingsvrijheid dan wanneer je een bench zou gebruiken.

Dit maakt het dus een goede oplossing voor hondeneigenaren die geen bench willen gebruiken voor hun puppy.

Maak een puppyruimte

Je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van je huis een ruimte te maken voor je pup. Leg in deze ruimte spullen voor je pup neer, zoals speelgoed, een mand en de voerbak.

Deze ruimte kun je vervolgens afsluiten met een deur. Op deze manier hoef je geen bench te gebruiken, maar zorg je er wel voor dat je puppy niet overal in het huis kan komen.

Zorg er wel voor dat de ruimte puppyproof is. Laat geen dingen in de ruimte achter die je puppy kapot kan bijten, zoals schoenen of kleding. Kies ook voor veilig puppyspeelgoed die je achter kan laten in de ruimte.

Regel een oppas

Oké, als je een hondenoppas regelt is je puppy niet alleen thuis, maar het is toch een goede oplossing voor als je geen bench wil gebruiken.

Daarnaast is een hondenoppas erg fijn voor je puppy. Honden vinden het namelijk nooit leuk om alleen te blijven en de hondenoppas kan ervoor zorgen dat je puppy beter op zijn gemak is. Zo kun je het huis toch een stuk geruster verlaten.

labrador puppy die alleen is zonder bench

Vanaf Welke Leeftijd Kun Je Een Puppy Los Laten Lopen Wanneer Hij Alleen Thuis Is?

Als je nog een jonge puppy in huis hebt, dan is het niet verstandig om hem los te laten lopen wanneer iedereen het huis uit is.

Puppy’s hebben namelijk de neiging om overal op te kauwen en zijn (vaak) nog niet zindelijk. Ze weten nog niet wat wel en wat niet mag, en dit kan ervoor zorgen dat er meubilair of andere voorwerpen kapot worden gebeten. Daarnaast is de kans groot dat de pup zijn behoeften in huis zal doen.

Wanneer een puppy wat ouder wordt, dan zal hij beter snappen wat wel en wat niet mag. Je kunt er dan voor kiezen om hem vrij te laten wanneer hij alleen thuis is. Maar vanaf welke leeftijd kun je een puppy eigenlijk vrij rond laten lopen wanneer iedereen weg is?

Het antwoord op deze vraag is dat het heel erg ligt aan de situatie. Als je puppy van zes maanden nog niet zindelijk is, dan is het niet verstandig om hem los te laten lopen in het huis zonder toezicht. Het ligt er dus heel erg aan hoe goed je puppy getraind is.

Als je puppy goed zindelijk is en niet meer de neiging heeft om alles stuk te bijten, dan kun je hem langzamerhand vrij rond laten lopen zonder toezicht.

Begin bijvoorbeeld met een kwartiertje en bouw het vanaf hier langzaam op. Als je puppy braaf is geweest, dan is dit een teken dat hij goed alleen kan zijn en los kan lopen.

Ook kan het aanschaffen van een hondencamera handig zijn. Zo kun je je puppy goed in de gaten houden als hij alleen thuis is en kun je kijken of hij geen dingen doet die niet mogen.

Je Pup Alleen Leren Zijn

Je kunt een puppy niet gelijk voor uren alleen laten. Je moet dit langzaam opbouwen, zodat je puppy eraan kan wennen. Als je een puppy goed leert om alleen te zijn, dan kan dit eventuele gedragsproblemen zoals verlatingsangst in de toekomst voorkomen.

Het allerbelangrijkste bij het alleen leren zijn van je puppy, is dat je het langzaam opbouwt. Laat je pup in zijn mand liggen en verlaat de kamer voor een aantal minuten. Wanneer je terugkomt, beloon je pup dan met een hondenkoekje.

Gaat je puppy piepen, janken of blaffen als je even weg bent? Dan betekent dit dat je puppy waarschijnlijk iets te lang alleen heeft gezeten en moet je dus een stapje terugnemen.

Dit proces kun je herhalen en elke keer kan je puppy iets langer alleen gelaten worden. Op een gegeven moment zal je puppy beter leren om alleen te zijn.

Hoelang Kan Een Puppy Alleen Zijn?

Honden zijn zeer sociale dieren en houden er niet van om alleen thuis te blijven. Helaas moeten we onze puppy toch weleens alleen thuis laten. Maar hoe lang kan een puppy eigenlijk alleen zijn?

Hoe lang je een puppy alleen kunt laten, hangt af van de leeftijd. Hoe ouder de pup is, hoe langer hij alleen kan blijven.

Rover.com zegt het volgende over het alleen laten van een puppy:

8–10 weken: 30–60 minuten

11–14 weken: 1–3 uur

15–16 weken: 3–4 uur

17+ weken: 4–5 uur (maar doe dit liever zo min mogelijk!)

Het is bovendien belangrijk om de tijd bij je pup langzaam op te bouwen, zoals staat beschreven in de vorige paragraaf. Laat je puppy van 8 weken bijvoorbeeld niet gelijk 60 minuten lang alleen, maar begin bij 5 minuten en bouw dit langzaam op.

Tot Slot

Er zijn dus een aantal manieren mogelijk om je puppy alleen thuis te laten, zonder hiervoor een bench te hoeven gebruiken. Laat je puppy in het begin nooit vrij rondlopen in het huis wanneer je weggaat. Dit kan namelijk leiden tot kapotte spullen of poep en plas in het huis. Wanneer je puppy wat ouder is en weet wat wel en niet mag, kun je hem langzamerhand alleen en los laten lopen in het huis.