poten van een hond die schoongemaakt zijn

De Poten Schoonmaken Van Je Hond: Zo Moet Dat!

Na een lange wandeling met regenachtig weer is de kans groot dat je hond vieze poten heeft. Als je de poten van je hond niet schoonmaakt, dan zal je hond niet alleen de vloer, maar ook ander meubilair, zoals banken en stoelen vies maken.

Sommige hondeneigenaren vinden dit niet erg, maar ik denk dat de meeste mensen het niet zo fijn vinden als hun hond met vieze pootjes door het huis heen loopt. Om te voorkomen dat je huis vies wordt, is het verstandig om de poten van je hond schoon te maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Ten eerste kun je de poten van je hond schoonmaken met een simpel reinigingsdoekje. Als je hond erg vieze poten heeft, dan kun je deze schoonmaken met een speciale hondenpotenreiniger. Je kunt er ook voor kiezen om een hondenmat neer te leggen die de poten van je hond schoon houdt.

Is het schoonmaken van de poten van je hond belangrijk?

Het schoonmaken van de poten van je hond is belangrijk voor de hygiëne en de gezondheid van je hond. Het is ook belangrijk als je geen vieze vloer of meubilair wil.

Een hond loopt tijdens het wandelen door veel viezigheid heen: zand, modder, gras, noem het maar op. Deze viezigheid brengt allerlei bacteriën met zich mee. Als je de poten van je hond niet schoonmaakt, dan zullen al deze bacteriën in je huis komen.

Een hond met vieze, natte pootjes zal er bovendien voor zorgen dat er viezigheid in het huis ontstaat. Denk maar aan vieze pootafdrukken op de vloer of bank. Dit kan helemaal vervelend zijn als je tapijt als vloer hebt.

Ook kunnen bacteriën voor allerlei nare infecties zorgen bij je hond. Als je hond bijvoorbeeld een wondje in zijn poot heeft zitten, dan is het mogelijk dat dit wondje geïnfecteerd wordt. Dit kan je voorkomen door de pootjes van je hond te wassen.

Als laatste is het erg belangrijk om de poten van je hond in de winter schoon te houden. Tijdens koude winterdagen zal er zout gestrooid worden en dit zout kan onder de poten van je hond komen te zitten. Als je hond vervolgens thuis aan zijn poten gaat likken, dan krijgt hij een grote hoeveelheid zout binnen. Een klein beetje zout kan geen kwaad, maar bij grote hoeveelheden zout loopt je hond het risico om een zoutvergiftiging op te lopen.

Let hier dus op en maak de poten van je hond schoon als er strooizout op je wandelroute ligt.

De poten schoonmaken van je hond

Er zijn verschillende manieren en methodes om de poten van je hond schoon te maken. Welke manier je kiest, ligt aan de viezigheid van de poten en welke manier je zelf het fijnst vindt.

Hieronder lees je een aantal manieren om de pootjes van je hond schoon te maken:

Poten schoonmaken met doekjes

Je kunt de poten van je hond eenvoudig schoonmaken met babydoekjes. Dit is een goede optie en je kunt dit makkelijk meenemen in de auto of tas. Je kunt natuurlijk ook speciale reinigingsdoekjes voor honden gebruiken.

Deze doekjes zijn meestal nat genoeg om de poten van je hond snel schoon te maken. Als je hond erg vieze poten heeft, dan is het misschien slim om een andere schoonmaakmethode te kiezen.

Poten schoonmaken met hondenpotenreiniger

Als de poten van je hond vies zijn en je kunt dit niet eenvoudig met een doekje schoonmaken, dan komt een hondenpotenreiniger goed van pas.

Dit is een beker met siliconen haartjes die je eerst moet vullen met een beetje water. Vervolgens stop je de poot van je hond erin en draai je een aantal keer. Dit herhaal je bij elke poot en het zorgt ervoor dat je hond weer schone poten heeft.

Erg handig dus voor onderweg of wanneer je snel de poten van je hond wil schoonmaken!

Hondenmat

Een hondenmat kan voorkomen dat je huis onder de pootafdrukken komt te zitten. Deze matten zijn extra absorberend en nemen vocht en viezigheid op. Hierdoor blijft je vloer schoon zonder dat je veel moeite hoeft te doen.

Kan ik de poten van mijn hond elke dag schoonmaken?

Over het algemeen is het geen probleem om de poten van je hond elke dag schoon te maken. Het ligt er ook aan hoe actief je bent met je hond.

Maak je elke dag een boswandeling en loopt je hond door de modder? Dan is het verstandig om de poten van je hond elke dag schoon te maken. Als je hond een simpele wandeling heeft gemaakt, dan zal het schoonmaken niet erg nodig zijn.

Bekijk de poten van je hond minimaal 1 keer per week en bepaal dan of je ze eventueel schoon moet maken. Het is ook belangrijk om regelmatig naar de gezondheid van de poot te kijken en naar de lengte van de nagels. Zo kun je eventuele problemen met de pootjes in de toekomst voorkomen.

Conclusie

Nu weet je dus hoe je de poten van je hond kunt schoonmaken. Het schoonmaken van de pootjes van je hond is niet alleen belangrijk voor een schoon huis, het is ook belangrijk voor de gezondheid en hygiëne van je hond.

Je kunt de pootjes schoonmaken met een simpel doekje, een potenreiniger of een hondenmat. Het is nu aan jou om de manier te kiezen die jij het fijnste vindt!