hond speelt met hondenspeeltje

Onverwoestbaar Hondenspeelgoed: 8 Sterke Hondenspeeltjes

Je kent het wel: je koopt een gloednieuw speeltje voor je hond en binnen de kortste keren is deze alweer stuk. Dit is niet alleen vervelend omdat je nu een nieuw speeltje moet kopen en omdat je nu rommel hebt, het kan namelijk ook gevaarlijk zijn voor je hond. Als je hond grote delen van het speeltje doorslikt, dan kan dit vast komen te zitten in de keel of in de darmen. Je wil natuurlijk voorkomen dat dit bij je hond gebeurt.

Gelukkig zijn er onverwoestbare speeltjes op de markt voor honden die hard kunnen kauwen. Wij hebben allerlei hondenspeeltjes uitgetest en hieruit hebben wij de 8 sterkste speeltjes uitgekozen. Wil je weten welke speeltjes dat zijn? Lees dan gerust even verder!

Samenvattend

Geen tijd om het hele artikel door te lezen? Bekijk hier onze beste keuzes in het kort:

Het Beste Onverwoestbare Hondenspeelgoed

1.      Beezteez Sumo Team (Beste Onverwoestbare Trekspeeltje)

onverwoestbaar trekspeeltje

Ben je opzoek naar een sterk hondenspeeltje waarmee je samen met je hond kan spelen? Dan is de Beezteez Sumo Team een goede keuze. Het speeltje bestaat uit twee stevige rubberen ringen en hiermee kun je een trekspelletje spelen met je hond.

Met dit speeltje ben je actief bezig met je hond en bouw je samen een goede band op. De bal in het midden van de twee ringen is voorzien van ribbels. Deze ribbels hebben een reinigende werking op het gebit van je hond, terwijl hij aan het spelen is. Het speeltje is verkrijgbaar in het oranje en groen.

2.      Chuckit Ultra Ball (Beste Onverwoestbare Bal)

sterke hondenbal

Een balletje gooien met je hond is altijd leuk. Je hond kan hier lekker zijn energie mee kwijt. Helaas gaan veel ballen die geschikt zijn voor honden snel stuk. Bij de Chuckit Ultra Ball zal dit minder snel gebeuren.  Het speeltje is gemaakt van duurzaam en natuurlijk rubber. Hierdoor gaat het speeltje extra lang mee.

Daarnaast stuitert het balletje goed en is het makkelijk schoon te maken. De bal drijft op het water, dus je kunt dit balletje ook meenemen naar het water. Door de opvallende kleur van de bal kun je hem gemakkelijk terug vinden.

Het balletje gaat goed samen met de Chuckit! Sport Ball Launcher. Met deze werpstok gooi je de bal gemakkelijk een eind weg, zonder veel moeite te doen.

3.      Tasty Bone Kauwbot (Beste Onverwoestbare Kauwbot)

sterk hondenbot speeltje

Een kauwbot is een goed speeltje om je hond even bezig te houden. Met het Tasty Bone Kauwbot blijft je hond bezig, zonder dat het bot kapot zal gaan. Het bot is voorzien van een smaakje, hierdoor is het bot nog aantrekkelijker voor de hond. Daarnaast bevordert het kauwen op dit bot de mondhygiëne van de hond. Het bot kan ook makkelijk gewassen.

4.      Beezteez Rubber Massagebal (Beste Onverwoestbaar Speeltje Voor Tanden)

speeltje goed voor de tanden

Veel speeltjes helpen honden bij het schoonhouden van het gebit. De Beezteez Rubber Massagebal doet dit net iets beter dan andere speeltjes. De bal bevat rubberen tandjes, deze masseren het tandvlees van de hond tijdens het spelen. Bovendien zorgen deze tandjes voor de voorkoming van tandplak en tandsteen. Om de bal wat smakelijker voor de hond te maken, is er een mint smaakje aan toegevoegd.

Naast dat dit speeltje goed is voor het gebit, zal je hond zich er ook erg mee vermaken. Je hond zal de bal ook lastig stuk krijgen!

5.      Kong Flyer Frisbee (Beste Onverwoestbare Frisbee)

onverwoestbare frisbee voor honden

Frisbeeën is een leuke activiteit om samen met je hond te doen. Jij gooit het en je hond springt in de lucht en vangt hem. Omdat een frisbee lang in de lucht moet blijven, is het vaak gemaakt van licht materiaal. Dit betekent dus ook dat de frisbee snel stuk kan gaan bij een stevige kauwer.

De Kong Flyer Frisbee is een frisbee die niet zo snel stuk zal gaan. De frisbee is wat zwaarder, maar dit heeft geen impact op de vliegtijd van het speeltje. Je kunt hem namelijk nog steeds ver laten vliegen. Het enige nadeel van dit speeltje is wanneer je het in het water gooit, dat het zinkt. Kijk dus even uit wanneer je dit speeltje gooit bij het water, anders mag je hem gaan opduiken!

6.      Kong Wobbler (Beste Onverwoestbare Traktatiespeeltje)

traktatiespeeltje hond

Traktatiespeeltjes zijn populair bij honden voor een reden: het combineert spelen en eten, de twee favoriete bezigheden van een hond. Met deze speeltjes stop je een traktatie in het speeltje, en je hond moet deze traktatie eruit zien te krijgen. Zo kun je je hond een tijdje bezighouden.

Bij harde kauwers kan dit alleen een probleem zijn. Ze blijven maar kauwen om de traktatie eruit te krijgen en dit resulteert in een kapot speeltje. Bij de Kong Wobbler zal dit niet het geval zijn. Dit speeltje is gemaakt voor harde kauwers en het is niet zo makkelijk stuk te bijten. Met dit speeltje kun jij je hond dus zorgeloos bezighouden!

7.      Nylabone Puppy Teething Pacifier (Best Onverwoestbaar puppyspeeltje)

puppy speeltje

Puppy’s bijten over het algemeen meer dan volwassen honden. Ze moeten alles nog ontdekken en dit gebeurt vooral met de mond. Vooral bij puppy’s waarbij de tanden doorkomen komt dit gedrag vaker voor. Ze zullen overal in bijten wat ze te pakken krijgen, van schoen tot afstandsbediening. Het is dus handig om in deze tijd een speeltje te hebben.

Met de Nylabone Puppy Teething Pacifier heeft je pup iets om op te bijten. Het speeltje is geschikt voor puppy’s tot ongeveer 7 kg. Het helpt bij puppy’s waarbij de tanden doorkomen en werkt goed tegen verveling en stress. Daarnaast zal het ook niet snel stuk gaan!

Let op: wanneer het speeltje zo klein is geworden dat het kan worden ingeslikt, geef het dan niet meer aan je hond! Je hond groeit namelijk, maar het speeltje niet. Als je hond te groot wordt voor het speeltje, dan vergroot dit de kans op verstikking.

8.      Beezteez Sumo Fit Stick (Beste onverwoestbare apporteerstok)

apporteer stok voor hond

Honden houden ervan om te apporteren met een stok. Het gevaar van zo’n stok is dat je hond splinters krijgt of dat je hond stukken inslikt. De Beezteez Sumo Fit Stick is speciaal gemaakt voor het apporteren met je hond. Het speeltje is gemaakt van duurzaam rubber en zal dus voor een lange tijd meegaan. Met deze stok kun jij je band met je hond versterken!

Bestaan onverwoestbare hondenspeeltje eigenlijk wel?

Tegenwoordig wordt bijna elk hondenspeeltje gepresenteerd als ‘’onverwoestbaar’’. Echter is dit niet altijd het geval. Na het kopen van zo’n speeltje is het namelijk alweer kapotgescheurd in honderden kleine stukjes.

Een ‘’onverwoestbaar’’ speeltje bestaat dus eigenlijk niet. Toch zijn er wel speeltjes die een stuk sterker zijn dan normale speeltjes. Deze speeltjes zijn gemaakt van een harde materiaal zodat ze niet snel stuk gaan en een stuk langer meegaan. Maar toch is er altijd een kans dat je hond het speeltje kapot maakt.

Het is dus belangrijk dat je toezicht houdt over je hond wanneer hij met een hondenspeeltje speelt. Ook met een onverwoestbaar speeltje. De kans is klein dat het stuk gaat, maar de kans is er altijd. Als je hond vervolgens grote stukken van het speeltje doorslikt, dan betekent dit dat je een bezoek moet brengen aan de dierenarts. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Bovendien zijn sommige speeltjes er niet voor gemaakt om flink op te kauwen. Een hondenbal is namelijk vaak gemaakt zodat jij de bal kan gooien en dat je hond hem naar je toe brengt. Het is niet de bedoeling dat je hond op de bal gaat lopen kauwen. Het is als baasje dus ook belangrijk om je hond te leren waar hij wel of niet op mag bijten. Zo voorkom je een hoop kapotte speeltjes.

Toch blijven honden altijd honden en houden ze er gewoon van om overal op te bijten. Dit is nou eenmaal een natuurlijk gedrag van honden. Om deze reden is het dan ook verstandig dat je investeert in een goed en sterk hondenspeeltje.

Voor welke honden is een onverwoestbaar speeltje geschikt?

‘’Onverwoestbare’’ hondenspeeltjes zijn voornamelijk voor harde kauwers gemaakt. Dit kan een grote en sterke hond zijn, zoals een Duitse Herder, maar dit kan ook een kleine hond zijn, een Teckel bijvoorbeeld. De kaken van een hond zijn nou eenmaal sterk en dit kan resulteren in veel kapotte hondenspeeltjes.

Bovendien is een sterk hondenspeeltje ook veiliger voor je hond. Je hond maakt het speeltje namelijk minder snel stuk en loopt hierdoor geen risico om stukken van het speeltje in te slikken. Om deze reden is een stevig hondenspeeltje dus voor iedere hond geschikt, harde kauwer of niet!

Conclusie

Een onverwoestbaar hondenspeeltje is dus niet alleen goed omdat het minder snel stuk gaat, het is ook een stuk veiliger voor je hond.

We hopen dat je door dit artikel een goed en sterk hondenspeeltje hebt kunnen kopen! Laat ons ook even weten wat jouw favoriete stevige hondenspeeltje is!