plassende hond

Met Welke Middelen Kan je Plassende Honden Verjagen?

Het is begrijpelijk dat het liever niet hebt dat een wildvreemde hond zijn behoeften in je tuin of tegen je heg doet wanneer hij langsloopt. Dit is een grote ergernis van veel mensen. Wanneer een hond namelijk in een gazon plast, dan kan het gras beschadigd raken.

Je wil dus het liefst deze plassende honden verjagen, zodat ze hun behoeften ergens anders doen. Er zijn hier een aantal middelen voor.

Hier lees je tips hoe je honden (op een diervriendelijke manier natuurlijk) uit je tuin kunt verjagen.

Honden verjagen met geur

Er zijn een aantal huismiddelen die je kunt gebruiken om honden te verjagen. Vaak heb je één van deze middeltjes wel in huis.

Het eerste middel is azijn. Azijn is een goed middel die je kunt gebruiken om honden te verjagen. Honden houden namelijk niet van azijn. Wanneer je dit op een bepaalde plek sprayt, dan zullen de meeste honden deze plek vermijden en voorkom je dus dat ze daar hun behoeften doen.

Citroen is een andere geur waar honden niet zo dol op zijn. Als je een beetje citroen sprayt op een bepaalde plek, dan kan dit de honden verjagen. De schillen van een citroen kunnen hierbij ook helpen.

Je kunt ook koffiedik gebruiken. Koffiedik is de drab van gemalen koffie die overblijft wanneer je koffie hebt gezet. Als je honden uit je tuin wil verjagen, dan kan deze drab helpen.

Strooi dit een beetje in je tuin en de kans is groot dat honden deze geur niet lekker vinden en dus ergens anders gaan plassen of poepen.  

Schaf een spray aan om honden te verjagen

Er zijn bepaalde sprays op de markt die helpen wanneer je honden of katten uit je tuin wil verjagen. Deze sprays bevatten vaak middeltjes waar honden en katten een hekel aan hebben.

Een voorbeeld van zo’n middel is BSI Hot Exit. Dit is een spray die je over een bepaald gebied heen sprayt. Hierdoor kun je honden verjagen en voorkomen dat ze in je tuin poepen of plassen.

Honden verjagen met geluid

Als je honden of andere dieren wil verjagen, dan kun je een dierenverjager gebruiken. De Pest Tech Dierenverjager verjaagt allerlei dieren door een ultrasoon geluid af te spelen. Dit is een geluid die mensen niet kunnen horen, maar dieren wel.

Dieren houden niet van dit geluid, en dit zorgt ervoor dat je honden uit je tuin kunt verjagen.

Informeer je omgeving

Met goede communicatie kom je vaak al heel erg ver. Als je hond van de buren bijvoorbeeld telkens zijn behoeften in je tuin doet, vertel je buren dan dat je dit liever niet hebt en vraag of ze op de hond willen passen.

Je kunt eventueel ook een bordje plaatsen waar staat dat er geen honden mogen plassen of poepen in een bepaald gebied.

Sluit je tuin af

Als je vaak honden in de tuin hebt die niet van jou zijn, dan betekent dit dat je tuin niet helemaal is afgesloten.

Als je wil voorkomen dat honden in je tuin gaan plassen, dan is het een goede investering om ervoor te zorgen dat je tuin afgesloten is. Plaats dus bijvoorbeeld een hek of een heg zodat er geen honden in je tuin kunnen komen.

Gebruik nooit schadelijke middelen

Het is begrijpelijk dat het frustrerend is wanneer er telkens een hond over je gazon heen plast. Toch is het altijd belangrijk om diervriendelijke middelen te gebruiken. Gebruik nooit middelen die schade kunnen toebrengen aan een hond.

De hond kan er namelijk niks aan doen dat hij zijn behoeften in je tuin doet. Hij weet namelijk niet beter. Daarnaast kun je in problemen komen met de politie wanneer je opzettelijk een hond pijn wil doen. Dit is gewoon strafbaar.

Tot slot

Er zijn dus genoeg middelen wanneer je last hebt van plassende honden. Probeer er een aantal uit en kijk vervolgens welk middel het beste werkt.

In sommige gevallen kan het al een hoop helpen om te communiceren met bijvoorbeeld de buren. Hierdoor kan het probleem heel gemakkelijk opgelost worden.