hond die ontlasting probeert te eten

Wat Zijn Goede Middelen Tegen Ontlasting Eten Bij de Hond?

Het eten van ontlasting is een nare gewoonte bij een hond. Het is vies en je wil natuurlijk dat je hond dit niet meer doet. Er zijn een aantal middelen die kunnen helpen wanneer je een hond hebt die ontlasting eet.

Hier lees je over deze middelen en je leest ook over de oorzaken van het eten van ontlasting bij honden.

Middelen tegen ontlasting eten bij honden

Hondenkoekjes tegen ontlasting eten

Er zijn hondenkoekjes die gemaakt zijn voor honden die ontlasting eten. De Biofood 3 In 1 Hondenmineralenkoekjes zijn gemaakt voor honden die gras of ontlasting eten. Daarnaast helpen de koekjes bij honden die last hebben van diarree.

De koekjes helpen, omdat ontlasting eten veroorzaakt kan worden door een verstoring in de darmflora en een gebrek aan ruwvezel.

Door deze koekjes kunnen deze problemen opgelost worden en kan het probleem dus verholpen worden. Het is natuurlijk niet met zekerheid te zeggen of het probleem voorbij is wanneer je deze koekjes aan je hond geeft, maar het is altijd het proberen waard.

Probeer multivitaminen

Er wordt beweerd dat ontlasting eten bij honden veroorzaakt kan worden door een tekort aan bepaalde nutriënten. Als je je hond multivitaminen geeft, dan kan dit tekort worden aangevuld en wellicht kan dit voorkomen dat je hond ontlasting gaat eten.

Ruim de ontlasting op

Als je hond vaak zijn eigen ontlasting uit de tuin opeet, dan is het verstandig om de ontlasting uit de tuin op te ruimen. Als er geen ontlasting is, dan kan je hond het ook niet eten. Je kunt hondenpoep gemakkelijk opruimen met behulp van een poepschep.

Gebruik een muilkorf

Als je hond vaak ontlasting eet tijdens het uitlaten, dan kan een muilkorf een middel zijn tegen het eten van ontlasting. Door de muilkorf kan de hond namelijk niets eten.

Het is wellicht niet de meest diervriendelijke oplossing, maar helpen doet het zeker. Het kan goed werken als een tijdelijke oplossing.

Houd je hond strak aan de riem

Eet je hond vaak poep van andere honden tijdens het uitlaten, dan is het van belang dat je je hond strak aan de riem houdt. Zorg er vooral voor dat je hond strak aan de riem zit wanneer je ergens poep ziet liggen.

Maak de ontlasting onaantrekkelijk

Er zijn bepaalde manieren om een hond zijn eigen ontlasting onaantrekkelijk te maken. Door de geur van de ontlasting onaantrekkelijk te maken, kan dit het gedrag van je hond verhelpen.

Je kunt dit doen door gemalen ananas, geraspte courgette of pompoen uit blik door het voer van je hond te doen. Deze ingrediënten kunnen er namelijk voor zorgen dat de ontlasting van je hond anders gaat ruiken en hierdoor kan hij het laten liggen.

Een andere manier die mensen gebruiken is het strooien van peper over de ontlasting. Peper werkt irriterend en is scherp voor de hondenneus en hierdoor wil hij het dus niet meer eten.

Het kan een goede oplossing zijn, echter is het opruimen van de ontlasting wellicht een betere en snellere oplossing.

Eierkoek tegen ontlasting eten bij honden

Er gaat een theorie rond dat eierkoek schijnt te helpen tegen ontlasting eten bij een hond. Een halve eierkoek per dag zal genoeg zijn om dit gedrag aan te pakken.

Net als in ontlasting, zit in eierkoek de stof ammoniak. Wanneer de hond dus dagelijks ammoniak krijgt van de eierkoek, kan dit ervoor zorgen dat hij de ontlasting laat liggen. Het kan natuurlijk ook onzin zijn, maar je kunt het altijd proberen.

hond die poep eet

Training tegen ontlasting eten bij honden

Nu weet je dus dat er middelen zijn om je hond te laten stoppen met het eten van poep. Deze middelen zijn echter niet de oplossing tot het echte probleem. Door je hond goed te trainen, pak je het probleem direct aan en hoef je deze middelen niet meer te gebruiken.

Het kan bijvoorbeeld helpen om je hond het commando ‘’los’’ te leren. Wanneer je dit roept, dan laat je hond de ontlasting gelijk uit zijn bek vallen wanneer hij het probeert op te eten. Heb je een hond die goed naar dit commando luistert, dan kun je het probleem dus goed oplossen.

Wil je weten hoe je een hond het ‘’los’’ commando leert? Daar kun je hier meer over lezen.

Waarom eet een hond ontlasting?

Aandacht

Sommige honden eten ontlasting omdat ze er aandacht van krijgen. Wanneer je namelijk heftig reageert wanneer je hond poep eet, dan krijgt je hond dus een vorm van aandacht. De hond kan deze aandacht leuk vinden en hierdoor gaat hij het dus vaker doen.

Ziekten

Bepaalde ziekten kunnen ervoor zorgen dat een hond ontlasting gaat eten. Dit kan bijvoorbeeld bij de ziekte Pica. Bij Pica kan een hond allerlei vreemde objecten gaan eten, zoals zand, stenen of ontlasting.

Een ander voorbeeld is de ziekte van Cushing. Bij deze ziekte heeft een hond vaak extreme honger en dit kan ertoe leiden dat de hond poep gaat eten.

Tekort aan bepaalde voedingsstoffen

Sommige mensen beweren dat het eten van ontlasting veroorzaakt kan worden door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Door ontlasting te eten, probeert de hond deze tekorten weer aan te vullen.

De hond vindt het lekker

Een hond kan ook ontlasting eten omdat hij het lekker vindt smaken of ruiken. Misschien ruikt de hond bepaalde voeding in de ontlasting die lekker ruikt.

Is ontlasting eten gevaarlijk voor een hond?

Over het algemeen zal ontlasting eten niet gevaarlijk zijn voor een hond. Het kan in sommige gevallen wel problemen opleveren.

Ontlasting zit namelijk vol met bacteriën en virussen. Een hond kan dus ziek worden van het eten van ontlasting, maar vaak gebeurt dit niet.

Ook kunnen er parasieten, zoals wormen in ontlasting zitten. Wanneer de hond deze ontlasting eet, dan kan hij dus besmet worden met een wormeninfectie.

Als je een hond hebt die vaak poep eet, dan is het dus van belang dat je je hond regelmatig ontwormd.

Tot slot

Er zijn genoeg middelen die je kunnen helpen wanneer je een hond hebt die ontlasting eet. Let er wel op dat deze middelen niet de oplossing zijn van het echte probleem.

Het echte probleem zit in de training van je hond. Wil je het dus voorgoed oplossen zonder middelen te gebruiken, dan moet je je hond gaan trainen. Zorg er natuurlijk ook voor dat je eventuele medische problemen eerst uitsluit.