kaneel voor hond

Mag Een Hond Kaneel Eten?

Heeft je hond stiekem een potje kaneelpoeder opgegeten? Of heeft je hond iets lekkers gegeten waar kaneel in zit? Soms kan voedsel dat bedoeld is voor mensen, giftig zijn voor honden. Denk maar aan chocola of druiven. Je zult je vast afvragen of het erg is als je hond kaneel heeft gegeten.

Kaneel is niet giftig en dus niet gevaarlijk voor honden. Dit betekent niet dat je een hond regelmatig kaneel moet geven. Kaneel kan namelijk zorgen voor maag- of darmproblemen, en kan voor huidirritatie zorgen bij een hond.

In dit artikel lees je alles over het eten van kaneel bij honden.

Is kaneel gevaarlijk voor honden?

Als je hond kaneel heeft gegeten, dan is er goed nieuws: kaneel is niet giftig voor een hond en zal dus ook niet gevaarlijk zijn. Toch kan kaneel voor een aantal (kleine) problemen zorgen bij een hond. Dit gebeurt vooral bij een grote hoeveelheid kaneel.

Kaneel kan namelijk zorgen voor huidirritatie bij een hond. Bovendien kan een hond last krijgen van zijn buik en darmen door (te veel) kaneel. Dit kan leiden tot diarree, braken en een opgezette buik. In sommige gevallen kan het ook schadelijk zijn voor de lever. Dit is vooral bij een extreem grote hoeveelheid.

Als laatste kan kaneel ingeademd worden door een hond. Door deze poeder in te ademen, kan er een irritatie ontstaan in de longen of in de keel. Dit is natuurlijk niet erg fijn voor een hond.

Moet ik naar de dierenarts?

Als je hond een grote hoeveelheid kaneel heeft gegeten, dan is het verstandig om contact op te nemen met een dierenarts. Het zal niet levensbedreigend zijn, maar je hond kan er wel ziek van worden. De dierenarts kan je advies geven over wat je het beste kunt doen in jouw situatie.

Een hond die een grote hoeveelheid kaneel heeft gegeten, kan een aantal symptomen hebben. De meest voorkomende symptomen zijn:

  • Hoge hartslag
  • Braken
  • Diarree
  • Hoesten
  • Geïrriteerde bek
  • Moeite met ademen

Als je hond één of meerdere symptomen heeft na het eten van kaneel, dan is het verstandig om contact op te nemen met een dierenarts. Het zal geen situatie zijn van leven of dood, maar je hond kan er toch aardig ziek van worden.

Kan kaneel voordelen bieden voor honden?

Onderzoekers claimen dat kaneel een aantal voordelen kan bieden voor mensen. Maar geldt dit ook voor honden?

Helaas valt hier nog niet veel over te zeggen. Er wordt hier namelijk nog onderzoek over gedaan, dus er kan niet met zekerheid gezegd worden dat kaneel voordelen kan bieden bij een hond.

Tot slot

Als je hond kaneel heeft binnengekregen, dan hoef je je dus geen zorgen te maken. Het is namelijk niet gevaarlijk voor honden. Toch kan kaneel een irriterende werking hebben bij een hond, vooral in grote hoeveelheden.

Een hond kan dus gewoon kaneel eten. Wanneer dit in een kleine hoeveelheid gebeurt, zullen de meeste honden er geen last van hebben. Toch kun je deze specerij het beste niet geven aan je hond. Een hond zal er namelijk weinig voordelen uit krijgen, en in sommige gevallen kan een hond er een beetje ziek van worden. Dit kun je voorkomen door het niet te geven aan je hond.