hond die in de bench zit

Wat Leg Je In De Bench Van Een Hond?

Veel hondeneigenaren kiezen ervoor om een bench aan te schaffen voor hun hond. Een bench kan erg handig zijn voor puppy’s, maar ook bij oudere honden kan de bench gebruikt worden. Maar wat leg je eigenlijk allemaal in de bench van een hond? Dat lees je hier!

Dit leg je in de bench van een hond

Er zijn een aantal dingen die je in de bench van een hond moet leggen. Hieronder lees je wat er allemaal in moet.

Bekleding

Een bench heeft altijd bekleding nodig. De bodem van de bench is namelijk erg hard en een hond kan hier niet comfortabel op liggen. Er zijn verschillende soorten bekleding die je in de bench kan leggen, zodat je hond lekker kan liggen.

Je kunt bijvoorbeeld een benchkussen gebruiken. Benchkussens zijn vaak waterdicht en gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast zorgt het ervoor dat je hond zich comfortabel voelt in de bench. Zorg er wel voor dat je de juiste maat van het benchkussen kiest.

Een benchkussen is niet het enige wat je kunt gebruiken voor de bodem van de bench. Je kunt ook een zachte deken neerleggen of een hondenmand. Het enige wat dus belangrijk is, is dat de bodem van de bench wat zachter is.

Drinkbak

Als je hond een tijdje in de bench moet zitten, dan is het fijn dat hij water kan drinken wanneer hij dorst heeft. Zit je hond een uurtje in de bench, dan is dit niet nodig. Bij een langere tijd is het wel fijn voor de hond als je de drinkbak in de bench zet.

Wat er vaak gebeurt als je de drinkbak in de bench zet, is dat de hond het water omstoot. Hierdoor heeft je hond geen water en is de bench helemaal nat.

Om dit te voorkomen, kun je een drinkbak met schroefbevestiging aanschaffen. Deze drinkbak kun je aan de bench bevestigen, waardoor de kans kleiner is dat je hond het zal gaan omstoten.

Als je een puppy hebt die in de bench zit, dan is het niet altijd handig om de drinkbak erin te zetten. Puppy’s hebben namelijk een kleine blaas en als de pup kan drinken, dan is de kans groot dat hij in de bench zal plassen.

Speelgoed

Als je hond een tijdje in de bench moet zitten, dan is het handig dat hij zichzelf kan bezighouden in de bench. Je kunt dit dus met speelgoed doen.  

Een hond kan zich voor een lange tijd vermaken met kauwspeelgoed. Kauwen zorgt er namelijk voor dat er bepaalde stoffen vrijkomen bij de hond, zoals endorfine en dopamine. Endorfine zorgt ervoor dat een hond rustig wordt en het werkt stress verminderend. De dopamine zorgt daarnaast voor een goed gevoel.

Zorg er wel voor dat je stevig kauwspeelgoed koopt voor je hond. Doe je dit niet, dan bestaat er een kans dat je hond het speeltje kapot bijt. Ben je op dit moment niet thuis, dan kan je hond deze stukjes inslikken en dit kan gevaarlijk zijn.

Voorbeelden van stevig speelgoed zijn het Tasty Bone Kauwbot en de Hondendumbbell.

Je kunt ook de favoriete knuffels van je hond in de bench leggen. Dit kan vooral fijn zijn voor een hond die nog niet erg comfortabel is in de bench.

Het knuffeltje zorgt ervoor dat de hond zich wat veiliger gaat voelen. Je moet alleen wel zeker weten dat je hond het knuffeltje niet kapot zal bijten. Doet je hond dit wel, dan kun je het speeltje beter uit de bench laten.

Voorbeelden van zulke knuffeltjes zijn het Yap Pull My Leg Paard of de Beezteez Puppy Cosy Doggy.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor ander speelgoed om in de bench te leggen. Zorg er alleen wel voor dat dit speelgoed stevig en veilig is.

Waar moet ik de bench neerzetten?

Het kan soms lastig zijn om te bepalen waar je de hondenbench wilt gaan neerzetten. Honden zijn sociale dieren, dus als je thuis bent en je hond moet in de bench, zet hem dan op een plek waar de meeste mensen in de buurt zijn. Vaak zal dit de woonkamer zijn.

Als je gaat slapen en je hond moet in de bench, dan kan dit verschillen. Heb je een puppy, dan is het verstandig om de bench de eerste week in de slaapkamer te zetten. Puppy’s kunnen namelijk vrij angstig zijn en door de bench in de slaapkamer te zetten, voelt hij zich wat veiliger en comfortabeler.

Langzamerhand kun je de bench iets verder weg gaan zetten, zoals net buiten de slaapkamer of op de gang. Bij een volwassen hond maakt het eigenlijk niet heel veel uit waar je de bench neerzet, zolang dit maar op een rustige en veilige plek is.

Ga je voor een paar uur weg en laat je de hond in de bench, dan kan het helpen om de bench op een plek te zetten waar je hond naar buiten kan kijken. Op deze manier zal hij zich niet helemaal gaan vervelen.