herdershond die in het water aan het spelen is

Het Beste Hondenspeelgoed Voor In Het Water

De zomer komt er bijna aan. Dit betekent dat we met zijn allen verkoeling gaan zoeken bij het water. Vele mensen nemen hun hond mee, en het is verstandig om speelgoed mee te nemen die gemaakt zijn voor in het water. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat al het speelgoed van je hond zal zinken.

Het is logisch dat je je afvraagt welk hondenspeeltje je het beste kunt aanschaffen voor wanneer je naar het water gaat. Dit is dan ook de reden waarom de lijst met de beste speeltjes voor in het water is ontworpen.

In het kort

Heb je geen tijd om het hele artikel door te lezen? Hieronder kun je onze keuzes in het kort vinden:

De 5 Beste Hondenspeeltjes Voor In Het Water

Op zoek naar een leuk hondenspeeltje voor in het water? Bekijk dan deze lijst om wat inspiratie op te doen!

1.      Chuckit Ultra Ball (Beste Bal Voor Het Water)

De Chuckit Ultra Ball is een leuk balletje om mee te nemen naar het water. Het balletje is gemaakt van duurzaam rubber en blijft erg goed drijven in het water. Het balletje is vrij zacht en licht, maar het is vrij lastig om kapot te maken voor een hond. Dit maakt het dus een heel goed speeltje.

Bovendien is het balletje makkelijk om schoon te maken en heeft het een opvallend kleurtje. Je zult hem dus niet snel kwijtraken in het water.

Er zijn weinig negatieve punten te vinden bij dit balletje. Het balletje doet wat het moet doen, en kost ook niet te veel geld.

Het is belangrijk om de goede maat te bestellen. Bestel het balletje niet te klein, je hond loopt namelijk het gevaar om te stikken bij een te klein balletje. Liever te groot dan te klein dus!

Voordelen
 • Zacht en licht, maar toch erg stevig
 • Opvallend kleurtje
 • Makkelijk om schoon te maken
 • Goede prijs
Nadelen
 • Er zijn weinig negatieve punten te vinden bij dit product2.      Beezteez Rubber Frisbee (Beste Frisbee Voor Het Water)

De Beezteez Rubber Frisbee is een leuk speeltje voor je hond wanneer je een dagje naar het water gaat. Het speeltje blijft namelijk goed drijven op het water. Het kan natuurlijk ook gewoon op andere plekken, zoals in de tuin gebruikt worden.

De frisbee is vrij zacht, maar toch stevig genoeg zodat hij niet snel kapot zal gaan. Een nadeel is dat je geen kleur kunt kiezen wanneer je deze frisbee aanschaft. Als je hem koopt, krijg je dus paars, blauw of rood. Een ander nadeel van dit speeltje is dat het bij slopers vrij snel stuk kan gaan wanneer je niet oplet.

Toch is dit speeltje een zeer goede keuze wanneer je iets nodig hebt om naar het water mee te nemen.

Voordelen
 • Zacht maar stevig
 • Goedkoop
Nadelen
 • Je kunt geen kleur kiezen, je krijgt blauw, paars of rood
 • Niet geschikt voor harde kauwers3.      Chuckit Amphibious Bumper (Beste Apporteerstok Voor Het Water)

De Chuckit Amphibious Bumper lijkt een beetje op de Chuckit Ultra Ball, maar dan in de vorm van een stok. Het speeltje is dus erg goed om te gebruiken als apporteerstok. Heeft je hond liever een stok dan een balletje? Dan is dit speeltje beter voor jouw hond dan de Chuckit Ultra Ball.

Het speeltje blijft net als het balletje erg goed drijven en heeft ook een opvallende kleur. Je zult hem dus niet snel kwijtraken. Er zit een touwtje aan, zodat je het gemakkelijk kunt gooien.

Let er wel op dat je hond niet op het speeltje gaat kauwen. Het is hier namelijk niet voor bedoeld. Het is echt alleen bedoeld om te apporteren. Gaat je hond erop kauwen, pak het dan gauw af. Het speeltje zal namelijk niet lang meegaan wanneer je hond erop gaat kauwen.

Voordelen
 • Blijft erg goed drijven
 • Opvallende kleur
 • Heeft een touwtje zodat het makkelijker is om te gooien
Nadelen
 • Gaat snel kapot wanneer een hond erop gaat kauwen4.      Kong Water Wubba

De Kong Water Wubba is een leuk speeltje voor in het water. Het speeltje bestaat uit een tennisbal die is omhult door een stof gemaakt van neopreen. Wat dit speeltje anders maakt dan andere balletjes, zoals de Chuckit Ultra Ball, is dat er lange touwtjes aan het speeltje zitten. Hierdoor is het speeltje makkelijker te pakken voor de hond en voor het baasje.

Helaas kan het wel snel kapot gaan wanneer je hond besluit om erop gaan te kauwen. Het is dus slechts bedoelt als apporteerspeeltje. Dit is anders dan bij de Chuckit Ultra Ball, dit balletje zal namelijk heel blijven wanneer je hond erop gaat kauwen. Dit is dan ook de reden waarom de Kong Water Wubba iets lager in deze lijst is geëindigd.

Voordelen
 • Leuk om mee te apporteren
 • Makkelijker te pakken door de touwtjes aan de onderkant
Nadelen
 • Dient slechts als apporteerspeeltje, niet gemaakt om op te kauwen5.      Trixie Drijvende Eend (Beste Knuffel Voor Het Water)

Is je hond meer een liefhebber van knuffelspeelgoed, dan is de Trixie Drijvende Eend wat voor jouw hond. De eend blijft goed drijven op water en heeft een opvallende kleur. Daarnaast maakt de eend ook een geluidje, wat het aantrekkelijk maakt voor je hond.

Is je hond een harde kauwer, dan is dit speeltje alleen wat minder geschikt voor jouw hond. Het kan namelijk vrij snel stukgaan wanneer er veel op gekauwd wordt. Dit speeltje is dus misschien geschikter voor kleine honden en puppy’s.

Voordelen
 • Het speeltje maakt een geluid, wat aantrekkelijk is voor honden
 • Blijft goed drijven
Nadelen
 • Het gaat snel kapot door flinke kauwers, het is daarom beter geschikt voor kleinere honden en puppy’s.

 

Met je hond naar het water? Hier moet je voor oppassen

Het is lekker om met lekker weer een dagje naar het water te gaan met je hond. In sommige gevallen kan dit toch een aantal gevaren met zich meebrengen. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten, zodat je hond veilig in en rond het water kan spelen.

Zeewater

Veel hondeneigenaren denken hier niet aan, maar zeewater kan een gevaar vormen voor honden. Er zit namelijk veel zout in zeewater, en in grote hoeveelheden is zout slecht voor een hond. Het komt vaak voor dat een hond dorst heeft en besluit om een beetje zeewater te drinken.

Als je hond veel zeewater binnenkrijgt, dan kan dit leiden tot diarree of overgeven. In de ergste gevallen kan een hond zelfs een zoutvergiftiging krijgen en hieraan overlijden.

Dierenkliniek Winsum zegt hier het volgende over: ”Een klein beetje zeewater is niet zo’n probleem, maar als er behoorlijke hoeveelheden zout water naar binnen gaan, kan dit slecht zijn voor de hond. Door al het zout raakt de inwendige “waterhuishouding” flink ontregeld. Dit kan een doodzieke hond opleveren die heel snel naar een dierenarts moet. Meestal blijft het echter bij flink braken, een beetje diarree en een dag beroerd zijn”.

Houd je hond dus goed in de gaten wanneer je bij de zee bent. Zie je je hond water drinken uit de zee, haal hem dan gauw weg en biedt hem vers drinkwater aan.

Warmte

Op dagen met hoge temperaturen lopen honden het risico om oververhit te raken. Honden kennen vaak hun grenzen niet en zullen aan één stuk door gaan spelen. Wanneer de zon hard schijnt en je hond is flink aan het rennen, dan is er een kans dat je hond oververhit raakt.

Laat je hond dus af en toe een beetje uitrusten en zorg ervoor dat er genoeg drinkwater beschikbaar is. Vooral bij honden met een korte snuit is het belangrijk om hierop te letten. Deze honden hebben namelijk meer moeite met het afkoelen van hun lichaam.

Houd hem in de gaten

Als je bij een strand of meer bent, blijf je hond dan altijd goed in de gaten houden. De kans is klein, maar het is altijd mogelijk dat je hond verdrinkt.

Vooral bij honden die niet goed kunnen zwemmen is het belangrijk om ze goed in de gaten te houden. Franse Bulldogs staan er bijvoorbeeld om bekend dat ze niet goed kunnen zwemmen. In dit geval kan het dus handig zijn om een hondenzwemvest te gebruiken.

Kan je hond wel goed zwemmen, dan kun je hem lekker zijn gang laten gaan. Houd wel altijd een oogje in het zeil!

Tot slot

Dit was dus de lijst met de beste speeltjes voor wanneer je een dagje weggaat naar het water. Ik hoop dat je wat aan deze lijst hebt en dat je nu een betere keuze kunt maken met het aanschaffen van een hondenspeeltje.

Ik wens je veel plezier met de dagjes weg naar het water. Houd je hond natuurlijk wel altijd goed in de gaten en gebruik de tips die hierboven beschreven staan!