hondenriem niet door te bijten

De 6 Beste Hondenriemen Die Niet Zijn Door Te Bijten

Het komt vaker voor dat een hond op dingen bijt waar het niet voor bedoeld is. Dit kan een schoen of een stuk plastic zijn, maar komt ook weleens voor dat je hond tijdens het wandelen in de hondenriem bijt. Hierdoor kan de riem stuk gaan en moet je weer een nieuwe riem kopen. Het kan ook gebeuren dat je hond ontsnapt wanneer de riem doorgebeten wordt. Het is dus belangrijk om te investeren in een goede, stevige hondenriem.

Gelukkig zijn er een aantal riemen op de markt die gemaakt zijn voor honden die ervan houden om in de hondenriem te bijten. Na vele uren onderzoek doen naar stevige hondenriemen, hebben we eindelijk een lijst kunnen maken van hondenriemen die niet door te bijten zijn. Zo kun je weer lekker op pad met je hond, zonder het risico te lopen dat je hond de riem stuk maakt.

Onze keuzes in het kort

Geen zin of geen tijd om verder te lezen? Hieronder vind je onze top-3 keuzes voor stevige hondenriemen:

Beste Budget Riem

Beste Riem Voor Honden Die Trekken

Beste Stevige Hondenriem

Luxeux Hondenriem

Hunter Retrieverlijn

Dog's Companion Verstelbare Leren Riem

hond uitlaten

De 6 Beste Sterke Hondenriemen

Hieronder vind je de zes beste door ons uitgekozen hondenriemen die bestand zijn tegen het bijtgedrag van je hond. Bij elke hondenriem is aanvullende informatie gegeven, zodat je de riem kunt kiezen die het beste bij jouw hond past.

Weet wel dat het kopen van een sterke hondenriem slechts een tijdelijke oplossing is voor het bijtgedrag van je hond. Het beste is namelijk om dit gedrag bij je hond af te leren.

1. Luxeux Hondenriem

lijn hond

De Luxeux Hondenriem is een stevige en comfortabele riem die ervoor zorgt dat het uitlaten een stuk leuker en makkelijker wordt. De riem heeft een zachte grip en dit zorgt ervoor dat je geen pijn krijgt aan je handen als de hond aan de lijn trekt.

De hondenriem is bij ons de beste keuze, want naast de goede kwaliteit en stevigheid van deze riem, is het ook nog eens heel betaalbaar!

De hondenriem is gemaakt van nylon en met een lengte van 1,50 meter heeft de hond genoeg ruimte heeft om een stuk vooruit te lopen. De Luxeux Hondenriem is beschikbaar in 4 kleuren (blauw, rood, roze en zwart) en reflecteert in het donker. Zo kun je veilig je hond uitlaten wanneer het donker is.

2. Flamingo Hondenriem

sterke hondenriem van leer

Het merk Flamingo heeft al meer dan 45 jaar ervaring met het maken van producten voor huisdieren. De Flamingo Hondenriem is dan ook een goede keuze als je een stevige hondenriem zoekt. De riem is gemaakt van zwart leder en bevat een metaal beslag om de stevigheid te bevorderen.

De riem heeft een breedte van 18 mm en is beschikbaar in twee lengtes: 200 cm en 240 cm. Daarnaast is de riem verstelbaar, zo kun je de riem op verschillende situaties aanpassen, bijvoorbeeld wanneer je de hond even kort wil houden.

3. Dog’s Companion Verstelbare Leren Riem

leren hondenriem politie

De Dogs Companion Verstelbare Leren Riem is een politielijn en is gemaakt van handgemaakt Italiaans nappa leer. Dit leer voelt erg zacht en comfortabel aan en zal het uitlaten een stuk beter maken. Daarnaast is de riem rond gestikt, dit zorgt ervoor dat de riem niet snijdt in je hand.

De riem is 220 cm lang en de breedte is beschikbaar in drie verschillende maten: 8 mm, 10 mm en 12 mm. Hoe dikker de riem is, hoe meer stevigheid je dus zult hebben. Als hondeneigenaar heb je keuze uit maar liefst 7 kleuren: bruin, blauw, roze, rood, wit, zwart en crème.

Het nappaleer heeft af en toe een beetje onderhoud nodig. Er wordt geadviseerd om de riem te onderhouden met lederolie of ledercrème zodat het zo lang mogelijk meegaat. De riem heeft een aardig prijskaartje, maar dit uit zich ook zeker in de kwaliteit.

4. Hunter Retrieverlijn

hondenriem voor trainen

De Hunter Retrieverlijn is een stevige, universele riem van 10 mm dik en wordt vaak gebruikt voor het trainen van honden. De riem heeft een veiligheidsstop, dit zorgt ervoor dat je hond zich niet kan verstikken in het koord. De lijn is gemaakt van nylon en afgewerkt met leer om de stevigheid te verhogen.

De riem wordt vaak om honden te trainen, met name voor honden die trekken. De riem kan natuurlijk ook gebruikt worden als je gewoon een stevige riem nodig hebt. De lijn is 170 cm lang en is beschikbaar in 9 kleuren: zwart, bruin, crème, turquoise, geel, grijs, groen, paars en rood. Meer dan genoeg keuze dus!

5. Rebel Petz Hondenriem

stevige hondenriem

De Rebel Petz Hondenriem is gemaakt van een dubbel gevlochten touw, vervaardigd uit polypropeen en nylon. Dit zorgt ervoor dat de riem niet zomaar kapotgebeten kan worden. Ook de binnenkant is gemaakt van polypropeen, dit zorgt ervoor dat de riem blijft drijven in het water.

De Rebel Petz Hondenriem kan vergeleken worden met het touw dat bergbeklimmers gebruiken, omdat het erg stevig is en niet gemakkelijk uit de hand slipt. Daarnaast is het zeer comfortabel om vast te houden.

De riem is onderhoudsvriendelijk en kan met de hand worden gewassen met een mild afwasmiddel. De riem is beschikbaar in twee maten, small en large. De maat small is geschikt voor honden onder de 25 kg, en de large is geschikt voor honden die meer wegen dan 25 kg. Deze hondenriem is verder nog beschikbaar in vier kleuren: legergroen, zwart, oranje en taupe.

6. Brute Strength Hondenriem

hondenriem van leer sterk

Het merk Brute Strength is een specialist in het maken van riemen en halsbanden. Zoals de naam al zegt, gaat dit om sterke hondenriemen en je hond zal deze riem niet zo gemakkelijk stuk krijgen. Brute Strength Hondenriem is gemaakt van 100% volnerfleer met sterke dubbele stiksels.

De hondenriem is geschikt voor elk hondenras en heeft een lengte van 180 cm en een breedte van 2 cm. Er kan ook nog gekozen worden voor een lengte van 140 cm en een lengte van 220 cm. De riem is beschikbaar in de kleuren bruin en zwart.

Waar je op moet letten als je een sterke hondenriem wil kopen

Voordat je een hondenriem koopt die niet door te bijten is, moet je goed naar een aantal factoren kijken of de riem voldoet aan je wensen. Hier volgen een aantal dingen waar je naar kunt kijken wanneer je een stevige hondenriem wil aanschaffen:

Dikte Over het algemeen zal een dikkere riem steviger zijn dan een riem die wat dunner is. Dus de volgende keer als je naar een stevige hondenriem opzoek bent, kies dan voor de riem die het dikste is.

Materiaal – Kijk ook even naar het materiaal waarvan de riem is gemaakt. Over het algemeen zal een leren riem bijvoorbeeld steviger zijn en langer meegaan dan een riem die is gemaakt van kunststof.

Reflectie – Dit heeft weinig met de stevigheid te maken, maar je kunt natuurlijk het beste een riem kopen die reflecteert in het donker. Dit maakt het uitlaten van je hond een stuk veiliger, zeker wanneer je vaak langs de weg loopt!

Geen enkele riem is onverwoestbaar

Het is belangrijk om te weten dat er weinig hondenriemen zijn die onverwoestbaar zijn. De tanden en de kaakspieren van honden zijn namelijk ontzettend sterk en hiermee kunnen ze zowat bijna alles stukbijten.

Natuurlijk zijn de door ons uitgekozen riemen een stuk moeilijker om door te bijten dan andere riemen, maar er is altijd een mogelijkheid dat de riem alsnog stukgaat.  

Waarom je hond op de hondenriem bijt

Het bijtgedrag bij je hond kan een aantal redenen hebben. Ten eerste kan het gedrag komen omdat je hond om aandacht vraagt. Sommige honden gaan in de riem lopen bijten als ze aandacht willen. Een hond die rustig aan de lijn loopt krijgt namelijk minder aandacht dan een hond die constant in de riem loopt te bijten.

Je hond kan ook op de hondenriem gaan bijten omdat het dier opgewonden is. De meeste honden houden ervan om een wandeling te maken en ze kunnen hier erg enthousiast van worden. Het gevolg is dat ze met de riem willen gaan spelen er in gaan lopen bijten. Des te meer opgewonden het dier is, hoe drukker hij wordt en hoe meer hij dus in de riem zal gaan bijten.

Als laatst zijn er ook nog honden die simpelweg ervan houden om iets in hun bek te hebben. Dit kan een speeltje zijn of een bal, maar als ze dit niet hebben kan dit ook een hondenriem zijn.

Bijten in de hondenriem afleren

Het kan vervelend zijn als je hond constant in de hondenriem wil bijten. Dit is niet alleen vervelend voor je portemonnee, maar dit kan er ook voor zorgen dat je hond ontsnapt. Het is ook nog mogelijk dat je hond overgaat op het bijten op andere voorwerpen in het huis.

Het is dus belangrijk dat je hond weet dat dit bijtgedrag onacceptabel is. Gelukkig zijn er een aantal manieren om het bijten in de riem te voorkomen bij je hond. Hieronder staan een aantal tips beschreven.

1.      Train je hond om rustig te blijven

Veel honden worden enthousiast als ze een wandeling mogen maken. Alleen het aanraken van de hondenriem kan soms al genoeg zijn om je hond helemaal gek te maken. Door deze drukte van de hond is de kans groter dat het dier in de riem zal gaan bijten. Een manier om dit te voorkomen, is om je hond te trainen om rustig te blijven.

Je kunt dit doen door je hond te belonen met goed gedrag. De volgende keer als je de riem pakt en je hond wordt druk, leer hem dan om eerst rustig te zijn. Als de hond rustig gedrag vertoont, beloon het dier dan met een koekje. Herhaal dit proces totdat de hond het begrijpt. Ook kun je bijvoorbeeld je hond leren om rustig te blijven zitten wanneer je de riem omdoet.

2.      Trek niet terug

Sommige honden willen weleens spelen met de riem. Het is belangrijk dat wanneer je hond in de riem bijt, dat je dit dan negeert en dat je niet gaat trekken aan de riem. Denk er maar aan hoe je speelt met je hond met een hondenspeeltje. Als je aan dit speeltje gaat trekken, dan zal je hond nog harder gaan trekken en nog meer zin krijgen om te spelen. Dit werkt precies hetzelfde met de hondenriem. Probeer het de volgende keer dus te negeren en ga niet aan de riem lopen trekken.

3.      Beloon goed gedrag

Mocht je hond in de riem bijten en je hebt geen idee wat de oorzaak is en wat je eraan moet doen? Probeer het goede gedrag dan te belonen bij je hond. Als je merkt dat je hond gaat bijten, probeer het dier dan te laten stoppen met dit gedrag. Wanneer de hond stopt, geef hem dan een koekje. Op deze manier zal het dier leren dat het stoppen met bijten beloond wordt met een koekje. Herhaal dit proces totdat je hond het doorheeft!

4.      Neem een speeltje mee

Sommige honden houden nou eenmaal wat meer van kauwen en bijten dan andere honden. Als het echt niet lukt om je hond het gedrag af te leren, neem dan een hondenspeeltje mee of neem een bal mee tijdens het uitlaten. Zo zorg je ervoor dat je hond altijd wat heeft om op te kauwen en zal dit niet ten koste gaan van de hondenriem.

5. Citroensap op de riem

Je kunt er ook voor kiezen om de smaak en geur van de riem iets onaangenamer te maken voor je hond. Je kunt bijvoorbeeld citroensap eroverheen gooien, honden vinden dit vaak niet zo lekker en zullen dus minder snel in de riem bijten!

Tot slot

Dit was onze lijst met de zes beste hondenriemen die (bijna) niet door te bijten zijn. We hopen nu dat je een betere beslissing kunt maken in het aanschaffen van een hondenriem! Let er wel op dat dit slechts een tijdelijke oplossing is, als je het echte probleem wil aanpakken, dan zul je eerst het vervelende bijtgedrag van je hond moeten afleren, want dit is natuurlijk de beste oplossing voor het probleem. Je kunt de bovenstaande tips gebruiken om dit gedrag af te leren!