hardlopen samen met een hond

De 6 Beste Handsfree Hondenriemen Voor Het Hardlopen

Hardlopen is voor veel mensen een uitlaatklep en het is goed voor het lichaam en de geest. Je kunt het nog leuker maken door met je hond samen te gaan hardlopen. Sommige honden vinden dit leuk en ze kunnen hun energie erin kwijt.

Maar als je met je hond gaat hardlopen, dan kan je beter geen ‘normale’ hondenriem gebruiken. Deze moet je namelijk de hele tijd vasthouden en het kan onhandig zijn.

Daarom zijn er handsfree hondenriemen die speciaal zijn gemaakt voor het hardlopen. Zo kun je lekker en gemakkelijk hardlopen met je trouwe viervoeter.

Maar welke handsfree hondenriem is eigenlijk het best? We snappen dat je met deze vraag zit, daarom hebben wij de beste 6 hondenriemen uitgekozen voor het hardlopen, zodat jij de beste riem kunt uitkiezen die past bij jou en je hond.

In het kort

Heb je geen tijd om de hele pagina door te lezen? Hieronder vind je onze drie best uitgekozen riemen voor het hardlopen:

De 6 Beste Handsfree Hondenriemen Voor Het Hardlopen

1.      Oak’s First Elastische Looplijn (Onze keuze)

handsfree hondenriem

De Oak’s First Elastische Looplijn is een goede hondenriem voor mensen die willen (hard)lopen en hun handen vrij willen hebben. De lijn zit met een haak met kogelgewricht vast, dit voorkomt dat de lijn in de knoop zal raken. Daarnaast zitten er twee schokdempers in de riem, deze schokdempers vangen de klap op wanneer je hond aan de riem trekt.

De riem is ook geschikt als je twee honden tegelijk wil uitlaten door de handige elastische lijnen. De lijn heeft reflecterende stiksels zodat je goed gezien wordt in het donker. De heupriem is makkelijk af te stellen op de juiste maat.

2.      Trixie Handsfree Looplijn (Beste Budget Keuze)

riem voor het hardlopen

De Trixie Handsfree Looplijn is een ideale riem om hard te lopen met je hond. De riem heeft elastische onderdelen, dit vangt te klap op wanneer je hond aan de riem trekt. De comfortabele heupriem is makkelijk verstelbaar en heeft zakjes waar je spullen in kunt doen. Je kunt hier bijvoorbeeld je koekjes of hondenpoepzakjes makkelijk in kwijt.

De lijn is van stevig materiaal en is 120 cm lang, zodat je hond genoeg bewegingsvrijheid heeft.

3.      Quzi Hands Free Hondenriem (Beste Riem Voor Grote Honden)

hondenriem joggen

De Quzi Hands Free Hondenriem zorgt voor meer comfort tijdens het hardlopen of wandelen met je hond. De hondenriem zorgt voor een betere houding en extra controle over je hond.

De lijn is reflecterend, zodat je veilig kunt hardlopen in het donker. Daarnaast is de riem schokabsorberend, waterproof, elastisch en breedte verstelbaar. Hierdoor ervaar je de beste loopcomfort.

De riem heeft een lengte van 150 cm en wanneer deze uitgerekt wordt, heeft het een lengte van 210 cm. Bij de riem zit een handige heuptas en flessenhouder, hier kun je al je spullen in kwijt, dit is handig voor als je geen zakken hebt.

Let op: deze riem is alleen geschikt voor grote honden vanaf 20 kg.

4.      Gridbyt Hondenlijn

riem voor het wandelen

De Gridbyt Hondenlijn is ontwikkeld voor meer vrijheid, flexibiliteit en gemak tijdens het lopen of joggen met de hond. De lijn is elastisch en heeft een schokdempende werking.

De heupriem is verstelbaar en er zitten vakjes in waarin jij je spullen kwijt kunt, zoals hondenkoekjes of hondenpoepzakjes. De riem is zowel voor kleine als grote honden te gebruiken.

De lijn is 120 cm lang en is beschikbaar in vier kleuren: geel, blauw, rood en groen.

5.      D&D Sports Active Walker

hondenriem voor het fietsen of hardlopen

De D&D Sports Active Walker is een hoogwaardige lijn die gemaakt is van duurzaam nylon met neopreen vulling. Dit zorgt voor extra comfort. De riem zorgt voor een schokkerige demping bij onverwachtse bewegingen van je hond.

Op de tailleband is er plek voor een waterfles (fles is niet inbegrepen) en een zakje waar sleutels een mobiel of traktaties in passen.

De hondenriem is geschikt voor honden tot 50 kg en de tailleband is verstelbaar. De handsfree riem is beschikbaar in de kleur zwart.

6.      Qadenz Hardloop Hondenriem

hondenriem zonder handen

Met de Qadenz Hardloop Hondenriem kun je ontspannend en met gemak (hard)lopen met je hond. De lijn is schokabsorberend en reflecterend. Dit zorgt ervoor dat de klap wordt geabsorbeerd wanneer je hond plotseling begint te rennen, en dat je veilig in het donker over straat kunt met je hond.

De heupriem heeft een flessenhouder en een zak waar spullen in passen. De lijn heeft twee handvaten, dit is voor situaties wanneer jij je hond kort wil houden.

Let op: de riem is geschikt voor middelgrote tot grote honden. Als je een kleine hond hebt, dan kun je beter voor een andere riem kiezen.

Waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een handsfree hondenriem

Als je op zoek bent naar een handsfree hondenriem, dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je naar moet kijken:

  • Comfort – De tailleband moet comfortabel zitten, het is niet fijn als je een riem omhebt die niet lekker zit tijdens het hardlopen. Kijk dus goed of er zachte materialen gebruikt worden. Met het lezen van reviews kan je hier ook achter komen.
  • Schokdempend – Een hardloopriem moet een schokdempende werking hebben. Als je hond plotseling een harde trek aan de riem geeft, dan vangt dit de schok op en wordt je niet meegetrokken door je hond. Dit werkt dus ook goed voor honden die veel trekken.
  • Lengte – De hond moet genoeg bewegingsvrijheid hebben. Dit voorkomt dat de hond telkens aan de riem zal trekken. Dit kan namelijk erg vervelend zijn tijdens het hardlopen.
  • Reflectie – De veiligheid van jou en je hond is het belangrijkste tijdens het wandelen of hardlopen. Reflectie is daarom van groot belang, zodat je gezien wordt door al het wegverkeer in het donker.

Tips voor het hardlopen met je hond

Hardlopen met je hond kan erg leuk zijn voor jou en je hond. Het is vooral leuk voor actieve honden die hun energie kwijt moeten. Hier volgen een aantal tips voor wanneer jij gaat hardlopen met je hond:

Weersomstandigheden

Voordat je gaat hardlopen, kijk dan even wat voor weer het is. Een beetje regen kan natuurlijk geen kwaad, maar let wel op bij extreme kou of hitte. Je wil natuurlijk niet dat je hond onderkoeld of oververhit raakt.

Eten en drinken

Een klein beetje eten voor het hardlopen hoeft niet voor problemen te zorgen bij je hond. Geef je hond alleen geen hele maaltijd voor het hardlopen. Net als bij mensen is het niet fijn om met een volle maag te rennen. Laat je hond van te voren wel even goed drinken.

Neem pauzes

Neem af en toe een pauze voor je hond. Niet elke hond kan het volhouden om lange afstanden te rennen, dus het is fijn om even pauze te houden om je hond te laten drinken en zijn behoeften te laten doen.

Zorg ervoor dat je hond het leuk vindt

Sommige honden zullen het geweldig vinden om een stukje te gaan rennen, en sommige honden blijven liever op de bank liggen. Zorg er dus voor dat je hond het leuk vindt om te lopen en dat het dier niet tegen zijn zin in gaat rennen. Kijk dus van te voren of je hond enthousiast wordt van het hardlopen en kijk of je hond actief meedoet.

Let op andere weggebruikers

Het is belangrijk om rekening te houden met andere weggebruikers en wandelaars. Probeer een pad te kiezen die zo rustig mogelijk is, zodat je hier weinig energie aan hoeft te besteden. Je moet je hond namelijk goed kort kunnen houden wanneer er een fietser of auto aankomt. Ook zal niet elke wandelaar het waarderen als je hond aan ze gaat lopen snuffelen. Het is ook handig om koekjes mee te nemen zodat je de aandacht kunt trekken wanneer dat nodig is.

Informeer bij de dierenarts

Heeft je hond een bepaalde ziekte of aandoening, of weet je niet zeker of het verstandig is om met je hond te gaan rennen? Je kunt in dit geval altijd even informeren bij de dierenarts of je hond laten checken. Zo weet je zeker dat je hond gezond genoeg is om een stukje te gaan hardlopen.

Handsfree riem of een normale riem?

Wanneer moet ik een handsfree riem gebruiken en wanneer een normale? Dit ligt natuurlijk aan de voorkeur van het baasje en de hond. Je kunt namelijk ook een normale riem gebruiken tijdens het hardlopen.

Een normale riem kan alleen vrij onhandig zijn, want je moet je hond hierdoor de hele tijd vasthouden. Ook bij het trekken van je hond kun je uit balans raken en vallen als je hardloopt met een normale hondenriem. Bij een handsfree hondenriem gebeurt dit minder snel, omdat deze riemen een schokdempende werking hebben. Hierdoor zal je minder snel uit balans raken of vallen.

Het is dus verstandig om een handsfree hondenriem aan te schaffen als je wil gaan hardlopen met je hond. Je kunt deze riem ook gebruiken voor tijdens het fietsen, hiken, wandelen of andere activiteiten. Bij trekkende honden is het ook nog handig om een halsband voor trekkende honden aan te schaffen.

Conclusie

Een handsfree hondenriem kan erg handig zijn voor hardlopers. Je kunt deze riem namelijk gewoon om je middel doen, waardoor al je handen vrij zijn. Vaak dempen deze riemen ook de schokken zodat je niet uit balans raakt wanneer je hond een stevige trek geeft.

Wij hebben daarom de 6 beste handsfree hondenriemen voor het hardlopen uitgekozen. Wij hopen dat je door deze lijst een betere keuze hebt kunnen maken voor jou en je hond.

Succes en vooral veel plezier met het hardlopen samen met je hond!