een hond die op de bank ligt

Hondenmand Voor op de Bank: Bekijk Hier 4 De Beste Manden

Een bank kan een dure aankoop zijn. Je wil deze dus het liefst beschermen tegen je huisdier. Honden kunnen namelijk vaak viezigheid met zich meebrengen en dit kan vlekken veroorzaken in de bank.

Je kunt er dus voor kiezen om je hond van de bank te houden. Een andere optie is het gebruiken van een hondenmand voor op de bank. Hierdoor wordt je bank beschermt, en kan je hond tegelijkertijd genieten van de bank.

We hebben een lijst van de beste hondenmanden voor op de bank opgesteld, zodat je gemakkelijk een hondenmand kan vinden die voor jou geschikt is.

In het kort

Heb je geen zin of geen tijd om dit artikel helemaal door te lezen? Hieronder lees je de beste hondenmanden voor op de bank in het kort.

Dogsy Hondenmand

By Cee Cee Hondenmand

Dogs&Co Fluffy Bankbed

Trixie Hondenkussen voor op de bank

Dogsy Hondenmand


De Dogsy Hondenmand is gemaakt van extra dik gevuld en zacht materiaal. Dit zorgt voor een gevoel van veiligheid en ontspanning bij de hond. De onderkant van de mand is anti-slip, zodat het niet van de bank af kan glijden.

 Daarnaast is de mand waterdicht en kan het gewassen worden in de wasmachine (30 graden max). De hondenmand past in bijna elk interieur en kan dus een hele goede keuze zijn als je een goede hondenmand voor op de bank wil gaan kopen.

Voordelen
 • Erg zacht
 • Anti-slip aan de onderkant
 • Waterdicht
 • Wasbaar
 • Komt met gratis E-book
Nadelen
 • Geen nadelen te vindenBy Cee Cee Hondenmand


De By Cee Cee Hondenmand is de meest luxe en de meest dure hondenmand van deze lijst. De mand heeft een luxe uiterlijk en heeft een hoge, zachter rand waar de hond zijn kop op kan leggen.

Het materiaal van de hondenmand is erg zacht en fluffy, dit zorgt voor maximaal comfort bij je hond. De hoes is afneembaar, dus kan gemakkelijk in de wasmachine gewassen worden.

Als laatste is het nog handig om te weten dat de mand onder druk verpakt is. Het is aangeraden om na ontvangst de mand een aantal dagen te laten liggen, zodat de mand zijn uiteindelijke vorm aan kan nemen. Daarna kan de hond het bed gebruiken.

Voordelen
 • Luxe design
 • Erg zacht en aangenaam
 • Hoge, zachte rand
 • Wasbaar
Nadelen
 • Prijs
 • Moet aantal dagen wachten voor gebruikDogs&Co Fluffy Bankbed


De Dogs&Co Fluffy Bankbed is de goedkoopste hondenmand in deze lijst. Dit betekent echter niet dat de kwaliteit achteruitgaat. Deze hondenmand doet niet onder van de andere hondenmanden in de lijst.

Het heeft dezelfde functies en vervult zijn taken goed als hondenmand en als bankbeschermer. Heb je een wat kleiner budget, dan is dit de hondenmand voor jou.

Voordelen
 • Goedkoopste uit de lijst
 • Zacht en fluffy
 • Mooi design
Nadelen
 • GeenTrixie Hondenkussen voor op de bank


Het Trixie Hondenkussen voor op de bank is een zachte hondenmand die je bank beschermt en als een lekkere lig plek dient voor je viervoeter.               Het heeft een mooie stevige rand aan de achterkant en aan de zijkanten, zodat je hond hier met zijn hoofd op kan liggen.

De hoes van de mand is met de rits afneembaar en wasbaar. Wordt de mand dus vies, dan kun je het eenvoudig wassen in de wasmachine (wel met maximaal 40 graden en apart). Het product mag niet in de droger, dus let hierop.

Een nadeel kan zijn dat de hondenmand alleen beschikbaar is in de kleur grijs. Past dit niet bij jouw interieur, dan moet je dus voor een andere hondenmand kiezen.

Voordelen
 • Zacht met stevige randen
 • Wasbaar
 • Duurzaam
Nadelen
 • Beschikbaar in maar één kleur (grijs)Waarom kiezen voor een hondenmand op de bank?

Een hondenmand voor op de bank kan handig zijn als jij je bank wil beschermen tegen je hond. Een hond kan namelijk vlekken veroorzaken op de bank.

Dit kan wanneer de hond bijvoorbeeld natte poten heeft na een wandeling of wanneer de hond een ongelukje heeft en op de bank plast. Wanneer je een hondenmand voor op de bank hebt, dan is je bank beschermt tegen dit soort situaties.

Waar moet ik naar kijken bij het aanschaffen van een hondenmand op de bank?

Er zijn een aantal dingen waar je naar moet kijken als je een hondenmand voor op de bank wil gaan aanschaffen. Als je op deze punten let, dan voorkom je dat je het product moet retourneren. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

 • Materiaal: het materiaal moet stevig en duurzaam zijn, zodat het lang meegaat.
 • Grootte: hondenmanden voor op de bank zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zorg er dus voor dat je de juiste grootte kiest voor jouw hond. Anders heeft de mand namelijk niet erg veel nut.
 • Kleur: sommige mensen geven er niet zoveel om, maar de kleur kan bij mensen uitmaken. Als je de kleur belangrijk vindt, kies dan voor een kleur hondenmand die past bij jouw bank en interieur. Het design van de mand kan voor sommige mensen ook uitmaken. Kijk hier dus goed naar.
 • Wasbaar: kies een hondenmand die je kunt wassen in de wasmachine. Als de hondenmand vies wordt dan kun je hem eenvoudig wassen. Is de mand niet wasbaar, dan moet je dit met de hand gaan doen en dit is natuurlijk niet handig.

Alternatieven voor de hondenmand op de bank

Als je je bank wil beschermen tegen je hond, dan zijn er nog een aantal alternatieven mogelijk. Het eerste alternatief is de hondendeken.

Deze deken leg je gewoon over je bank heen en je zorgt ervoor dat je hond alleen op deze deken mag liggen. Deze deken zal de bank beschermen tegen viezigheid of tegen het krabben op de bank.

Een ander alternatief om je bank te beschermen is een bankhoes. Dit is een hoes die je over je bank heen doet, zodat je bank beschermd wordt. Deze hoes kun je vervolgens weer wassen als het vies is geworden.

Veelgestelde vragen

Welke maat heb ik nodig voor mijn hondenmand?

Welke maat hondenmand je nodig hebt, hangt af van de hondenmand die je koopt. Het meest logische is maat S voor kleine honden, M voor middel honden en L voor grote honden. Vaak kun je bij de productbeschrijving van de mand vinden welk formaat je nodig hebt.

Kan elke hondenmand voor op de bank in de was?

Niet elke hondenmand voor op de bank kan in de was. Hiervoor moet je goed naar het label van de mand kijken. Alle hondenmanden die in deze lijst staan kunnen wel in de was. Dit vinden wij namelijk een belangrijk aspect. Op hoeveel graden je mag wassen, hangt af van de mand. Kijk dus goed naar het label!

Hoe vaak moet ik een hondenmand voor op de bank wassen?

Dit hangt er vanaf. Is de hondenmand erg vies, dan kun je hem beter wassen. Ook als de mand een vreemd luchtje gaat krijgen, is het verstandig om het in de was te doen. Ziet de mand er nog fris uit en ruikt het ook fris, dan hoef je hem waarschijnlijk nog niet te wassen.

Tot slot

Als je je bank wil beschermen tegen je hond, dan is het kopen van een hondenmand voor op de bank een zeer goed idee. Hierdoor wordt je bank beschermt, maar kan je hond nog steeds lekker op de bank liggen. Je kunt natuurlijk ook kiezen uit een aantal alternatieven.

Hieronder lees je de hondenmanden nog even op een rijtje:

Dogsy Hondenmand

By Cee Cee Hondenmand

Dogs&Co Fluffy Bankbed

Trixie Hondenkussen voor op de bank