hond met veel hondenharen die in kleding kan gaan zitten

Hondenhaar Uit Kleding Verwijderen: Bekijk Onze Tips

Honden hebben ons veel te bieden. Ze maken het leven namelijk een stuk leuker en gezelliger. Helaas kan het hebben van een hond toch een aantal nadelen hebben. Een voorbeeld hiervan is het verharen van de hond. Veel honden verharen, en deze haren komen in ons huis of op onze kleren terecht. Maar hoe kun je hondenharen het beste uit je kleding verwijderen?

Als je hondenharen uit je kleding wil verwijderen, dan kun je een aantal dingen doen. Het makkelijkste wat je kunt doen is om een kledingborstel te gebruiken. Een andere mogelijkheid om de haren te verwijderen, is om de kleren eerst in de droger te doen voordat je het gaat wassen. Tijdens het drogen kunnen drogerballen goed helpen tegen hondenharen.

Hier lees je alle informatie over hoe je hondenharen uit je kledingstukken verwijdert!

Hondenharen verwijderen tijdens het wassen

Het kan soms lastig zijn om hondenharen uit kleren te krijgen tijdens het wassen. In sommige gevallen kan het wassen van kleding het alleen nog maar erger maken. Wist je dat wanneer je op een bepaalde manier wast, je de hondenharen uit je kleding kan krijgen? Hieronder lees je hoe je dit kunt doen.

Stap 1: Drogen

Voor je de kleren gaat wassen, is het belangrijk om de kleren even te drogen. Doe dit op een programma voor koud luchten. Als je dit doet, komt het haar namelijk los van de kleding en wordt de stof zachter. Hierdoor zul je al minder haren hebben op de kleding.

Stap 2: Wassen

Nadat je de kleding gedroogd hebt, is het van belang dat je elk kledingstuk goed uitschudt, zodat er zo min mogelijk haren op zitten. Als je alles uitgeschud hebt, dan kun je de kleding in de was doen.

(Optioneel): Gebruik azijn tijdens het wassen

Een scheut azijn in het wasverzachterbakje kan helpen om hondenharen bij kleding tegen te gaan. Azijn zorgt er namelijk voor dat de kleding minder statisch wordt. Hierdoor laten de hondenharen makkelijker los van de kleding. Bovendien helpt azijn goed bij het weghalen van nare geurtjes uit kleding.

Dit is natuurlijk optioneel, je hoeft dit niet te doen, maar het kan erg goed helpen als je af wil van de hondenharen op je kledingstukken.

Stap 3: Weer drogen

Nu de was klaar is, kun je het in de droger stoppen. Vergeet niet om de kledingstukken weer uit te schudden voordat je het in de droger gooit. Je kunt ervoor kiezen om tijdens het drogen drogerballen te gebruiken. Deze ballen zorgen er namelijk voor dat de stof minder statisch wordt, zodat de hondenharen minder snel blijven plakken.

Houd de wasmachine en droger schoon

Als laatste is het nog belangrijk om de wasmachine en de droger schoon te houden. Zorg ervoor dat er geen haren in de wasmachine zitten en maak het filter van de droger regelmatig schoon. Dit voorkomt dat er haren of stof op de kleding gaat zitten.

 

Kledingborstel of kleefroller

Je kent het wel: je speelt even met je hond en voor je het weet zitten je kleren vol met haren. Maar hoe kom je eigenlijk van deze haren af?

Vaak kun je de haren verwijderen met een kledingborstel. De kledingborstel trekt haren aan, en door te vegen over je kleding kun je deze haren verwijderen. Een kledingborstel werkt ook goed tegen stof, pluisjes en nog veel meer. Ook is de borstel te bruikbaar voor andere voorwerpen, zoals een bank of tafelkleed.

Een kleefroller werkt eigenlijk op dezelfde manier. Door de roller over je kleding of andere voorwerpen te halen, blijven de haren en pluizen hieraan plakken.

Afwashandschoen

Als je geen kledingborstel of kleefroller in de buurt hebt liggen, dan kun je ook proberen om een afwashandschoen te gebruiken als je deze in huis hebt. Als je de handschoen een klein beetje nat maakt en over je kleren heen wrijft, dan blijven de hondenharen hieraan plakken. Als er een aantal haren aan de handschoen plakken, haal deze dan eraf en herhaal dit proces totdat alle haren van je kleding zijn.

Gebruik je handen

Als je niks in de buurt hebt om snel de hondenharen uit je kleding te halen, kun je ook nog je handen gebruiken. Maak je handen een klein beetje vochtig door ze onder de kraan te doen. Het is belangrijk dat ze niet te nat zijn, dus zorg ervoor dat je maar een klein beetje water gebruikt.

Wrijf vervolgens met je natte handen over je kleding heen. Je zult merken dat de haartjes aan je handen zullen gaan plakken. Als je klaar bent, wrijf je handen dan samen. De hondenharen zullen hierdoor één grote bol worden en nu kan je het gemakkelijk weggooien.

haren verwijderen bij de hond

Wat moet ik doen bij een hond die veel verhaart?

De bovengenoemde tips helpen om hondenharen van kleren te verwijderen, maar je kunt er ook voor kiezen om het probleem bij de bron aan te pakken: je hond zelf! Door de vacht van je hond goed te verzorgen, kun je het verharen iets verminderen.

Regelmatig borstelen kan ervoor zorgen dat er minder haren terechtkomen in het huis en op je kleding. Hoe vaak je hond geborsteld moet worden, hangt af van het ras. Het ene ras verhaard namelijk meer dan de ander.

Vooral in de lente en in de herfst is het belangrijk om het borstelen goed bij te houden. Tijdens deze periodes verhaart een hond namelijk het meest.

Tot slot

We vinden onze honden erg lief, maar het verharen van de hond is toch iets wat we liever niet hadden gehad. Toch moeten we ermee leren leven.

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt en dat je kleding nu eindelijk vrij is van hondenharen. Als ik een tip vergeten ben, laat het dan gerust weten!