hond met een pruik

Deze 10 Hondenrassen Verharen Het Meest

Een hond in huis is leuk, maar als je een hond hebt die veel verhaart, dan kan dit veel werk met zich meebrengen. Sommige mensen zijn dus op zoek naar een hondenras die niet te veel verhaart. Het is dus belangrijk om te weten welke honden het meest verharen, om deze rassen te kunnen vermijden.

Maar welke hondenrassen verharen eigenlijk het meest? Maak je geen zorgen, hieronder vind je een hele lijst met honden die het meeste verharen (in willekeurige volgorde).

Samenvattend

Geen zin of geen tijd om het hele bericht door te lezen? Geen probleem, hieronder vind je de hele lijst in het kort, zodat je snel weer door kunt.

Deze hondenrassen verharen het meest:

  • Duitse Herders
  • Golden retrievers
  • Labrador Retrievers
  • Husky’s
  • Border Collie s
  • Dwergkeeshonden
  • Rottweilers
  • Corgis
  • Shiba Inus
  • Sint Bernard

Duitse Herder

De Duitse Herder is erg geliefd in ons land. Hij staat zelfs op de tweede plek van de populairste honden in Nederland. Dit is vrij logisch, een Duitse Herder is slim, heeft veel moed en kan ook functioneren als een goede familiehond.

Wat je wel moet weten, is dat een Duitse Herder enorm veel kan verharen. Het is dus belangrijk dat dit hondenras vaak wordt geborsteld. Dit moet ongeveer om de paar dagen gebeuren. In de periode dat de hond echt gaat verharen, dan moet dit zelfs vaker gebeuren.

Golden Retriever

Ook is de Golden Retriever erg geliefd in Nederland. Helaas kan deze hond ook erg veel haar verliezen. Voor Golden Retrievers geldt het volgende: hoe warmer de plaats is waar je hond woont, hoe meer haren hij zal verliezen. Tijdens koude wintermaanden wordt de ondervacht van een Golden Retriever namelijk dikker. In de lente wordt het warmer, waardoor hij deze vacht weer zal verliezen.

Labrador Retriever

De Labrador Retriever is erg geliefd, maar helaas verhaart dit ras erg veel. Een Labrador verhaart het hele jaar door, maar twee keer per jaar verharen ze meer dan normaal. Dit is meestal in de herfst en in de lente.

Omdat een Labrador korte haren heeft, zul je vast niet denken dat hij zoveel verhaart. Dit is dus wel zo, dus als je een hond wil die niet zoveel verhaart, dan is de Labrador Retriever geen goede keuze.

Husky

Een Husky verhaart enorm veel. Tijdens de winter, wordt de ondervacht namelijk erg dik. Deze vacht moet er in de lente weer af, wat leidt tot extreme verharing. Tijdens de periode van extreme verharing is het vrij normaal als je een hele vuilniszak kunt vullen met de haren van je Husky.

Je zult de haren van je trouwe viervoeter overal tegenkomen: op de vloer, op de bank, in je kleren en in zijn mand. Ben je van plan om een Husky te halen, wees hier dan op voorbereid.

Border Collie

De Border Collie staat bekend om zijn intelligentie en is een uitstekende familiehond. Dit maakt hem zo populair. Helaas is dit hondenras wel geneigd om erg veel te verharen, en het kan dus een flinke taak zijn om de hond te onderhouden. Borstelen is dus zeker aangeraden wanneer je een Border Collie in huis hebt.

Dwergkeeshond (Pomeriaan)

Een Pomeriaan is misschien wel een klein hondje, maar dit beestje kan aardig verharen. De Pomeriaan komt namelijk uit een koud gebied en heeft hierdoor een dubbele vacht. De dikke ondervacht van dit ras beschermt de hond tegen kou en vocht.

Een Pomeriaan verhaart twee keer per jaar erg veel. Meestal is dit in de herfst of in de winter, maar het kan ook op andere tijden voorkomen. Dit hangt namelijk erg af van het weer.

Rottweiler

Net als de Labrador heeft de Rottweiler een vrij korte vacht. Dit betekent alleen niet dat hij weinig verhaart. Een Rottweiler verhaart gedurende het jaar matig, maar tijdens de lente en de herfst kunnen ze erg veel gaan verharen. Wekelijks borstelen kan hierbij helpen.

Corgi

Corgi’s zijn lieve, aanhankelijke honden en voldoen aan de eisen van een gezinshond. Ondanks de korte vacht van deze honden, kunnen ze erg veel verharen. Een dagelijkse en vlugge borstelbeurt kan voorkomen dat je overal in het huis haren zult vinden van je viervoeter.

Shiba Inu

De Shiba Inu is een kleine hond, maar dit betekent helaas niet dat hij niet zal verharen. Sterker nog, ze verharen zo extreem veel, dat het hele huis vol met haren ligt. En dat voor zo’n klein hondje. Het kan er zelfs op lijken dat er geen einde aan komt. En wanneer het is gestopt, komt het over een aantal maanden gewoon weer terug.

Het is dus belangrijk dat een Shiba Inu regelmatig wordt geborsteld. Begin hier vroeg mee, want als de hond wat ouder is, zal hij het misschien minder prettig vinden wanneer hij dit niet gewend is. Hetzelfde geldt voor het wassen.

Sint Bernard

Een Sint Bernardshond heeft een dubbele vacht, dus je kunt aardig wat haar verwachten tijdens de verharingsseizoenen. De Sint Bernard komt namelijk uit de Alpen en het is logisch dat hij hier een dikke vacht voor moet hebben. Wanneer het weer warmer wordt, dan moet hij van al het excessieve vacht af.

Deze hond is aardig groot, dus je kunt ook aardig wat haar verwachten. Een Sint Bernard kan een lange of korte vacht hebben, maar dit maakt geen verschil voor het verharen.

Tot slot

Er zijn dus veel hondenrassen die erg veel kunnen gaan verharen. Ben je op zoek naar een hond die niet zoveel verhaart, dan moet je dus niet een hondenras kiezen die genoemd is in dit artikel.

Let er wel op dat dit niet alle hondenrassen zijn die veel verharen. Er zijn natuurlijk nog veel meer andere rassen die veel kunnen gaan verharen. De rassen die hier vernoemd zijn, zijn slechts de meest populaire rassen.

Kies je er wel voor om een hond te nemen die veel verhaart, dan is het belangrijk dat je de vacht van de hond goed verzorgt. Dit kan heel veel verschil maken in het verharen van de hond.