hond met hondenkap

Kan Een Hond Met Een Hondenkap Slapen?

Na een operatie moet een hond een hondenkap op. Dit voorkomt dat de hond aan de wond gaat likken of bijten. Het is vaak een zielig gezicht, maar het is zeker wel nodig. Maar kan een hond eigenlijk wel slapen met een kap om, of is het verstandig om de kap af te doen ’s nachts? Informatie hierover lees je hier!

Kan een hond met zijn kap om slapen?

Een hond kan hoort met een kap om te kunnen slapen zonder problemen. Een hond moet er mee kunnen eten, drinken, poepen en plassen.

Het is misschien wel zielig, maar het is beter voor de hond om de kap om te houden. Wanneer je de kap af doet wanneer je hond gaat slapen, dan zal je hond waarschijnlijk aan zijn wond gaan likken of iets anders gaan doen wat niet de bedoeling is.

Men zegt weleens dat het speeksel van een hond een helende werking heeft, maar het veelvuldig likken aan een wond is niet goed voor de genezing. De hond kan de wond weer openhalen waardoor er allerlei bacteriën in de wond terecht kunnen komen.

Dit kan het hele proces een stuk langer laten duren. Laat de kap dus bij je hond zitten als je deze problemen wil voorkomen. Natuurlijk kan de kap wel af en toe af, maar dit moet wel onder toezicht gebeuren. Zodra je hond aan de wond gaat zitten, moet je dit zo snel mogelijk laten stoppen.   

   

Hoe maak ik het zo comfortabel mogelijk voor mijn hond?

Een hondenkap is niet erg comfortabel voor een hond. Het zit niet erg lekker en het maakt het gezichtsveld van de hond kleiner, waardoor de hond minder kan zien. Daarnaast stoot een hond met een kap vaak tegen dingen aan.

De vraag is dus: hoe kan ik het comfortabeler maken voor mijn hond? Er is natuurlijk de standaard hondenkap van kunststof. Deze zijn vaak lomp en niet comfortabel. Er zijn een aantal alternatieven waar je uit kan kiezen.

Comfy Cone

De Comfy Cone is een hondenkap die gemaakt is van een zachtere stof. Dit zit dus comfortabeler en de hond zal niet overal tegenaan stoten. Met deze kap zal een hond waarschijnlijk wat beter kunnen slapen dan de ‘traditionele’ hondenkap.

Medical pet shirt

Het Medical Pet Shirt bied bescherming tegen het likken en bijten aan wonden en geeft tegelijkertijd erg veel bewegingsvrijheid. Het is een shirt die je aan doet bij de hond. Hierdoor kan de hond niet bij zijn wonden maar hoeft hij geen kap om. Een hond kan hiermee comfortabeler in slapen dan met een hondenkap.

Let er wel op dat dit niet werkt bij problemen bij bijvoorbeeld de poten of staart. Hier kan de hond namelijk gewoon bij tijdens het dragen van dit shirt. Het is meer geschikt voor wonden die zich begeven op het torso van de hond.

Tot slot

Een hond kan prima slapen met een hondenkap. Dit betekent alleen niet dat het comfortabel is. Het zal waarschijnlijk niet erg lekker liggen, maar het is voor de hond zijn eigen bestwil.

Wil je het comfortabeler maken voor je hond, dan is het verstandig om te kiezen voor alternatieven van de hondenkap.