hond die met zijn tong uit zijn bek slaapt

Dit Is Waarom Je Hond Met Zijn Tong Uit Zijn Bek Slaapt

Je zult het vast weleens opgemerkt hebben bij je hond: het slapen met de tong uit zijn bek. Het ziet er lief en grappig uit, maar waarom doet een hond dit eigenlijk? En kan het eigenlijk kwaad als een hond dit doet?

Een hond slaapt met zijn tong uit zijn bek, omdat hij volledig ontspannen is. De spieren van de bek ontspannen en hierdoor kan de tong uit de bek gaan hangen. Het is dus volkomen normaal en je hoeft je geen zorgen te maken.

Waarom slaapt mijn hond met zijn tong uit zijn bek?

Het is volkomen normaal wanneer een hond met zijn tong uit zijn bek slaapt. Het betekent eigenlijk dat hij heel erg ontspannen en comfortabel is.

Tijdens het slapen ontspannen de spieren van de hond en dit kan ervoor zorgen dat hij zijn tong gaat uitsteken. Je hoeft je hond dus niet wakker te maken om zijn tong terug zijn bek in te stoppen. Je kunt hem lekker door laten slapen.

Een hond kan zijn tong uitsteken in elke slaappositie, maar wanneer een hond op zijn zij ligt of wanneer hij volledig gestrekt ligt, dan is de kans groter dat de tong uit zijn bek komt.

Hondenrassen met een korte snuit zullen vaker hun tong uitsteken tijdens het slapen. Bij deze hondenrassen is er namelijk minder ruimte aanwezig in de bek en zal de tong dus eerder naar buiten komen.

Kan het kwaad als mijn hond met zijn tong uit zijn bek slaapt?

Als je hond met zijn tong uit zijn bek slaapt, dan kan dit geen kwaad en kun je hem lekker door laten slapen. Als je hond altijd zijn tong uit zijn bek heeft wanneer hij wakker is, dan kan dit in sommige gevallen wel betekenen dat er iets aan de hand is.

Als een hond de hele tijd zijn tong uit zijn bek heeft, dan wordt dit in het Engels de Hanging Tongue Syndrome genoemd. Deze aandoening komt vooral voor bij rassen met een korte snuit, zoals Bulldogs, Mopshonden en Boxers.

Bij deze hondenrassen is er weinig ruimte in de bek en hierdoor hangt de tong dus eruit. Honden met deze aandoening krijgen hier weinig problemen van en kunnen er prima mee leven.

Er kunnen ook andere oorzaken zijn wanneer een hond zijn tong de hele tijd uit zijn bek heeft. Een hond kan bijvoorbeeld gebitsklachten hebben en hierdoor wil het dier zijn tong niet in zijn mond houden. Ook kunnen gezwellen of tumoren in de bek ervoor zorgen dat een hond zijn tong uitsteekt.

Heb je dus een hond met een korte snuit en doet hij dit al zijn hele leven, dan hoef je je vaak geen zorgen te maken. Steekt je hond ineens constant zijn tong uit, dan kan het verstandig zijn om je hond even na te laten kijken bij een dierenarts.

Tot slot

Het is dus heel normaal als een hond met zijn tong uit zijn bek slaapt. Je kunt hem dus lekker laten slapen. Mocht je hond ineens zijn tong uitsteken wanneer hij wakker is, dan is het goed om je hond even in de gaten te houden.