hond die onder de dekens zit

Waarom Slaapt Mijn Hond Altijd Onder De Dekens?

Veel honden vinden het fijn om helemaal onder de dekens te gaan liggen als ze willen slapen. Soms is het enorm warm onder deze dekens, maar toch vinden honden dit op een of andere manier fijn. Maar waarom slapen honden eigenlijk het liefste helemaal onder de dekens?

Honden slapen het liefst onder de dekens, omdat dit gedrag in hun instinct zit.  Onder de dekens is het warm en veilig, net als een holletje in het wild. Daarnaast zijn honden echte roedeldieren, dus slapen ze het liefst met hun baasje onder de deken. Andere redenen kunnen zijn omdat je hond het koud heeft of angstig is.

Waarom je hond het liefst onder een deken slaapt

Volgens experts slapen honden het liefst onder een deken, omdat dit gedrag in hun instinct zit. De wolven uit het wild hebben dit instinct overgedragen aan onze honden die we als huisdier hebben.

Onder de deken is het namelijk warm en het voelt veilig aan voor een hond. In het wild slapen honden in een hol, en de warme deken lijkt hier een beetje op.

Een andere reden voor het slapen onder de deken is dat honden echte roedeldieren zijn. Puppy’s slapen ook altijd samen en houden elkaar warm door over elkaar te gaan liggen. Als je hond samen met jou onder de dekens wil liggen, dan beschouwt je hond als een lid van de roedel en wil hij laten zien dat hij om je geeft.

Als je een angstige hond hebt, dan kan dit ook een reden zijn waarom je hond het liefste onder de dekens ligt. Onder de dekens voelt het namelijk veilig en vertrouwd aan.

De laatste reden kan zijn dat je hond het koud heeft. Misschien wil je hond even opwarmen tijdens de koude winterdagen, en dit gaat het snelst wanneer hij helemaal onder de dekens ligt.

Kan een hond stikken onder de dekens?

Sommige hondeneigenaren zijn weleens bang dat hun hond stikt onder de dekens. Je hoeft je hier eigenlijk geen zorgen over te maken, want dit komt bijna nooit voor.

Een hond kan namelijk prima ademen terwijl hij onder een deken ligt. Als de deken te strak over de hond heen zou liggen, dan zou de hond er gelijk onderuit proberen te komen. Als je hond er niet uit komt (wat onwaarschijnlijk is), dan zal hij laten merken dat hij vastzit en eronderuit wil.

Tot slot

Naast dat het schattig is dat je hond elke keer weer onder de dekens kruipt, heef je hond er dus ook zijn redenen voor.

Je hoeft vanaf nu ook niet meer bang te zijn dat je hond stikt onder de dekens. De kans dat dit gebeurt is extreem klein en als je hond zich oncomfortabel voelt onder de dekens, dan zal hij je dit snel laten weten.