hond die in een mand ligt

Heeft Een Hond Een Mand Nodig?

Veel hondeneigenaren hebben een mand voor hun hond. Hierin kan een hond lekker slapen en relaxen. Maar is een hondenmand eigenlijk wel nodig, of kan je het ook zonder hondenmand doen? Daar gaan we het in dit artikel over hebben!

Waarom een hond een mand nodig heeft

Een hond heeft zijn eigen mand nodig. Hier zijn een aantal redenen voor. Hieronder lees je deze redenen.

Een hond heeft zijn eigen plek nodig

Een hond heeft zijn eigen mand nodig. Een hond slaapt 12 tot 18 uur per dag, en hiervoor moet hij een goede, comfortabele plek hebben. Daarnaast is het belangrijk dat een hond zijn eigen plekje heeft. Niet alleen voor het slapen, maar ook om te relaxen gedurende de dag.

Vooral als je hond niet in bed of op de bank mag liggen is het belangrijk dat hij zijn eigen mand heeft. Het is namelijk niet fijn voor een hond om op een harde vloer te liggen.

Je hoeft natuurlijk niet altijd voor een mand te kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om een hondenbench te gebruiken. Maak de bench natuurlijk wel comfortabel voor je hond. Leg er dus bijvoorbeeld een dekentje of een benchkussen in.

Een mand houdt het huis schoner

Een mand zorgt er ook voor dat je huis wat schoner blijft. Wanneer je hond geen mand heeft en dus op de bank of in het bed slaapt, dan laat hij hier veel haren achter. Niet elke hond verhaart veel, maar als je een hond hebt die flink verhaart, dan laat hij dus allemaal haren achter.

Als je hond vaak in zijn mand slaapt of relaxed, dan zullen de haren eerder in de mand achterblijven. Zo hoef je dus minder vaak te stofzuigen.

Daarnaast is een hondenmand makkelijk om te wassen. Je kunt de meeste hondenmanden namelijk gewoon in de wasmachine gooien. Als je hond per ongeluk plast in zijn mand, of als je hond vies is geworden en vervolgens in de mand gaat liggen, dan krijg je dit dus makkelijk weer schoon.

Wanneer je hond dit doet op de bank of op een andere plek in het huis, dan krijg je dit vaak moeilijker schoon.

Niet alleen goed voor de hond

Het hebben van een mand is niet alleen goed voor de hond zelf. Het is ook goed voor het baasje. Als je hond elke dag samen met je in bed slaapt, dan krijg je niet de volledige nachtrust die je nodig hebt.

Wanneer je draait moet je namelijk rekening houden dat je niet op je hond gaat liggen en dit kan je steeds wakker maken in de nacht. Als je een grote hond in bed hebt liggen, dan kan hij zelfs de ruimte van het bed in beslag nemen. Hierdoor kan je dus minder goed slapen.

Het is natuurlijk niet erg om af en toe lekker met je hond samen te slapen. Maar als je dit elke dag doet, haal je niet alles uit je slaap.

hond in zijn mand

Uit welke hondenmanden kan ik kiezen?

Als we het over hondenmanden hebben, dan kun je niet uit één soort hondenmand kiezen. Er zijn veel verschillende soorten hondenmanden verkrijgbaar. Hier lees je de verschillende hondenmanden waaruit je kunt kiezen.

Standaard hondenmand – Je hebt om te beginnen natuurlijk de ‘’standaard’’ hondenmand. Een lekkere, zachte mand waar je hond in kan relaxen en slapen. Deze hondenmand vervult zijn taak en is goed voor elke hond.

Donut hondenmand – Een donut hondenmand is een ronde hondenmand, in de vorm van een donut. De verhoogde rand van deze mand zorgt ervoor dat de nek van de hond ondersteund wordt. Daarnaast beweren veel mensen dat een donut hondenmand een extra gevoel van veiligheid en rust geeft.

Orthopedische hondenmand – Een orthopedische hondenmand draagt bij aan een betere houding voor de hond en geeft minder druk op de botten en gewrichten. Een orthopedische hondenmand is vooral aan te raden voor honden met problemen hebben met de spieren, gewrichten en botten. Een orthopedische hondenmand is misschien wat duurder dan de gemiddelde hondenmand, maar het is het zeker waard.

Hondenkussen – Een hondenkussen is precies wat het zegt: een kussen voor een hond. Op dit zachte kussen kan een hond dus lekker relaxen en slapen. Het is eenvoudig, maar erg functioneel.

Sofa hondenmand – Een sofa hondenmand is een mand die je op je bank kunt leggen. Hierdoor heeft je hond wel zijn eigen plek, maar kan hij ook lekker op de bank zitten. Dit voorkomt problemen, zoals hondenharen of viezigheid op de bank.

Honden slaapzak – Een hondenslaapzak is een hondenkussen met een opening, zodat je hond hierin kan liggen. Het kan dus als kussen gebruikt worden, maar het is ook erg handig wanneer je hond lekker ergens onder wil kruipen.

Hondenhuis – Een hondenhuis is een hondenmand in de vorm van een huisje. Hier kan je hond lekker in kruipen wanneer hij wil slapen of relaxen. Een hondenhuisje is natuurlijk wel bedoeld voor wat kleinere hondenrassen.

Hondenbench – Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om een bench te gebruiken in plaats van een mand. Dit werkt vooral goed bij puppy’s, maar je kunt dit ook voor wat oudere honden gebruiken. Als je hiervoor kiest, zorg er dan wel voor dat er iets zachts in de bench zit, zoals een benchkussen of een dekentje. Je wilt natuurlijk niet dat je hond op een harde ondervloer moet slapen of relaxen.

Waar je naar moet kijken bij het uitkiezen van een hondenmand

Nu weet je dus welke verschillende hondenmanden er zijn. Nu komt het lastige gedeelte: de juiste hondenmand kiezen. Er is zoveel keuze, dus hoe moet je dit eigenlijk doen? Hier volgen een aantal tips over waar je naar moet kijken wanneer je een hondenmand gaat uitzoeken.

Grootte – De grootte van de hondenmand is natuurlijk erg belangrijk. Je wilt niet dat het mandje te klein is, want dan kan je hond niet lekker liggen.

Soort hondenmand – Er zijn natuurlijk veel soorten hondenmanden. Over het algemeen zal elke hondenmand wel werken. Een hond kan wel een voorkeur hebben voor een bepaalde soort. Je kunt hierin dus experimenteren. Voor oudere honden, of honden met spier-, gewricht, of botproblemen is een orthopedisch hondenbed sterk aan te raden.

Materiaal – Het materiaal moet zacht, maar ook stevig zijn. Het moet niet makkelijk kapot gaan. Het is bovendien erg handig als je het mandje in de wasmachine kunt doen. Gelukkig kan dit met de meeste hondenmanden wel.

Kleur – Voor sommige mensen is het belangrijk dat het mandje past bij het interieur van hun huis. Vind je dit belangrijk, kies dan de kleur die bij je huis past!

Tot slot

Een hond heeft dus een mand nodig. Dit hoeft niet per sé een mand te zijn, maar dit kan ook een hondenbench zijn. Zolang een hond maar zijn eigen plek heeft, is het goed.

Als je dus al een eigen plek hebt gecreëerd voor je hond: goed bezig! Heb je dit nog niet, schaf dan een goede hondenmand aan en gebruik de tips die in dit artikel beschreven staan.