vlieg

Mijn Hond Eet Vliegen: Kan Dit Kwaad?

Honden eten vaak vreemde dingen. Wij als mensen moeten er niet aan denken, maar voor honden lijkt het een lekker hapje. Denk maar aan het eten van kattenstront of zelfs oneetbare dingen, zoals het eten van sokken.

Een ander voorbeeld is het eten van vliegen. Veel honden halen plezier uit het vangen en eten van vliegen. Maar kan dit eigenlijk kwaad? Daar gaan we het in dit artikel over hebben!

Kan het eten van vliegen gevaarlijk zijn voor een hond?

Het eten van vliegen kan geen kwaad voor een hond. Veel mensen denken dat een hond wormen kan krijgen na het eten van vliegen, maar dit gebeurt eigenlijk zelden. Twijfel je er toch over, zorg er dan voor dat je hond vaak genoeg ontwormd wordt.

Waarom eet mijn hond vliegen?

Honden zijn echte jagers en vinden het dus leuk om achter hun prooi aan te gaan. Insecten zijn vaak goede doelwitten om op te jagen. Als een hond zich verveelt, zal hij zichzelf dus gaan vermaken wanneer hij een vlieg op het oog heeft.

Bovendien zijn honden erg nieuwsgierig. Dit kan de reden zijn waarom ze de vliegen uiteindelijk opeten. Voor sommige honden is een vlieg zelfs een lekker hapje.

Insecten die een hond beter niet kan eten

Een normale vlieg zal dus niet gevaarlijk zijn voor een hond, maar er zijn ook insecten die een hond beter niet kan eten. Sommige insecten kunnen namelijk parasieten, zoals wormen overbrengen naar een hond. Dit zijn insecten, zoals kakkerlakken, krekels, rupsen en kevers.

Je moet natuurlijk ook uitkijken voor stekende insecten, zoals wespen, bijen en steekvliegen. Deze insecten kunnen vervelend steken, en in sommige gevallen kan een hond zelfs een allergische reactie krijgen na een steek.

Als een hond dus vaak naar vliegen hapt, is de kans dus groot dat hij dit ook zal doen bij stekende insecten. Het kan in dit geval handig zijn om dit gedrag bij de hond af te leren. Dit kan echter vrij lastig zijn.

Voorkomen dat je hond vliegen eet

Het is veilig voor een hond om vliegen te eten, maar het is begrijpelijk wanneer je dit eigenlijk liever niet hebt. Het eten van vliegen is namelijk vrij onsmakelijk. Maar hoe voorkom je dat je hond naar vliegen gaat lopen happen?

Om te voorkomen dat je hond vliegen eet, moet je een manier vinden om de vliegen in en rond het huis te weren. Er zijn genoeg manieren hoe je dit kunt doen.

Je kunt bijvoorbeeld vliegenvangers in het huis ophangen. Hier zit een geurtje aan waar vliegen op af komen. Wanneer de vlieg op de vliegenvanger gaat zitten, zal hij hieraan vastkleven. Het kan er vrij onsmakelijk uit zien wanneer de strip vol zit met vliegen, maar effectief is het zeker.

Zorg er ook voor dat je afval en etensresten in en rond het huis goed opruimt. Vliegen komen namelijk om allerlei geuren af. Als je ervoor zorgt dat je alles goed opruimt, kun je dus deze vliegen voorkomen.

Wil je nog meer manieren ontdekken om vliegen in het huis te voorkomen? Bekijk dan dit artikel voor meer tips.

Tot slot

Het eten van vliegen kan dus geen kwaad voor een hond. Voor ons lijkt het misschien erg smerig, maar honden halen er hun plezier uit en het is voor sommige honden een lekkere snack.

Zorg er wel voor dat je zeker weet dat je hond achter een vlieg aan zit, en niet achter een wesp. Zit je hond achter een wesp aan, houd je hond dan even uit de buurt.

Wil je liever niet dat je hond naar vliegen gaat happen, volg dan de tips om vliegen te voorkomen, die hier beschreven staan!

Ben je benieuwd of het kwaad kan als een kat vliegen eet? Klik dan hier.