hond die nat is door de regen

Je Hond Afdrogen Na De Regen: Zo Doe Je Dat

In Nederland krijgen we vaak te maken met regenachtig weer. Toch moeten onze honden hun behoeften doen en hun beweging krijgen. Het komt dus vaak voor dat we onze hond in de regen moeten uitlaten.

Als je hond is natgeregend, dan is het belangrijk om je hond af te drogen. Dit voorkomt namelijk dat hij huidproblemen krijgt, ziek wordt of gaat stinken. Maar hoe droog je een hond eigenlijk af nadat hij nat is geregend?

Als je een hond wil afdrogen na de regen, dan kun je een paar dingen doen. Je kunt:

  • Een hondenhanddoek gebruiken
  • Een hondenbadjas aanschaffen
  • Je hond droogblazen met een hondenföhn

In dit artikel lees je meer informatie over het afdrogen van je hond en het belang hiervan.

Hoe Droog Je Een Hond Af Na Het Wandelen In De Regen?

Na een wandeling in de regen wil je ervoor zorgen dat je hond zo snel mogelijk weer droog is. Maar wat zijn de beste manieren om een hond te drogen na het lopen in de regen? Hieronder lees je een aantal manieren hoe je dit kunt doen.

Hondenhanddoek

Je kunt een normale handdoek gebruiken om je hond te drogen, maar dit zal hem niet volledig droog maken. Een hondenhanddoek is hier meer geschikt voor.

Een hondenhanddoek is namelijk gemaakt van een vocht absorberende stof en dit zorgt er dus voor dat je hond sneller droog wordt.

Na een wandeling in de regen haal je deze handdoek dus een paar keer door de vacht van je hond heen, en je bent klaar!

Hondenbadjas

Er zijn ook speciale badjassen voor honden, zoals de Duvo+ Hondenbadjas. Deze badjas is gemaakt van microvezel en dit een vocht absorberende stof.

Het enige wat je moet doen is de badjas aantrekken bij je hond na het wandelen in de regen. Daarnaast beschermt deze badjas jouw meubels tegen viezigheid. Je hond kan bijvoorbeeld gewoon op de bank gaan zitten, zonder deze vies te maken.

Hondenföhn

Het is misschien een wat duurdere aankoop, maar het zal er wel voor zorgen dat je hond zeer snel droog is: de hondenföhn.

Met deze föhn wordt je hond zeer gemakkelijk weer droog en schoon geblazen. Het is dus niet alleen geschikt voor natte honden. Als je hond vies is, dan blaas je het vuil gemakkelijk uit zijn vacht.

Je kunt je hond ook proberen droog te krijgen met een normale föhn, maar dit zal helaas heel lang duren. Een normale föhn is er namelijk niet voor gemaakt om de vacht van een hond te doordringen.

Het is misschien even wennen voor je hond, want veel honden houden niet van blazen in het gezicht. Maar als je hond er eenmaal aan gewend is, dan is de hondenföhn een zeer geschikt middel om je hond te drogen!

Waarom Het Belangrijk Is Om Je Hond Af Te Drogen Na Regenachtig Weer

Als je je hond niet droogmaakt, dan zal hij langzaam gaan afdrogen door de lucht. Dit is de makkelijkste manier, maar het is niet aangeraden.

Als je een hond luchtdroogt, dan kan hij namelijk huidproblemen krijgen. Wanneer een hond gaat luchtdrogen, dan blijft de huid namelijk voor een langere tijd vochtig.

Deze vocht in combinatie met de lichaamswarmte van de hond, kan hier een ongebalanceerde gistopbouw van krijgen. Een hond met een gezonde huid zal hier vaak wel goed tegen kunnen, maar als je hond al huidproblemen heeft, dan zal dit het alleen maar verergeren.

Het is dus van belang dat je hond goed droog  wordt gemaakt als je eventuele huidproblemen wil voorkomen.

Ook zal een hond gaan stinken wanneer hij niet goed is afgedroogd. Je zult vast weleens een natte hond geroken hebben.

Wanneer een hond nat is geworden, komt er een bepaalde geur vrij die niet heel aangenaam is. Als je deze lucht in je huis wil voorkomen, dan is het verstandig om je hond te drogen na het lopen in de regen.

natte hond die zichzelf afdroogt

Je Hond Droog Houden In De Regen

Als je voorkomt dat je hond nat wordt tijdens het lopen in de regen, hoef je hem ook niet droog te maken. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je hond droog te houden in de regen.

Honden regenjas

Het ziet er misschien stom uit, maar het werkt wel: een regenjas voor honden. Deze regenjas is gemaakt van een waterafstotende stof en houdt je hond dus droog in de regen.

Hierdoor hoef jij dus niet de moeite te doen om je hond weer droog te maken na het wandelen. Je hoeft alleen maar even het jasje aan te doen bij je hond wanneer het regent.

Honden paraplu

De honden paraplu is ook een manier om je hond droog te houden in de regen. Aan het einde van deze paraplu zit een ketting die je aan de halsband van je hond kan bevestigen.

Hierdoor wordt je hond de hele wandeling beschermt tegen de regen door de paraplu. Ook is de paraplu doorzichtig, zodat je je hond goed in de gaten kan blijven houden.

Het nadeel van zo’n paraplu is dat het kettinkje erg kort is, dus je hond heeft niet veel bewegingsvrijheid. Ook is het mogelijk dat sommige honden een beetje bang zijn voor de paraplu.

Kan Een Hond Ziek Worden Als Hij Nat Is?

Als een hond te lang wordt blootgesteld aan nat en koud weer, dan is het mogelijk dat de hond ziek wordt.

Dit kan een kleine griep zijn, maar het kan ook leiden tot iets ergers, zoals een longontsteking. Vooral puppy’s en oudere honden zijn hier kwetsbaar voor, omdat hun weerstand verlaagd is.

Zorg er dus voor dat je je hond altijd droog maakt nadat hij in de regen heeft gelopen.

De Poten Van Je Hond Schoonmaken Na Regenachtig Weer

Als je door de regen hebt gewandeld met je hond, dan is de kans groot dat hij vieze pootjes zal hebben. Als je je huis binnen schoon wil houden, dan is het verstandig om de poten van je hond schoon te maken.

Het is niet alleen belangrijk voor je huis. Het schoonhouden van de poten zorgt er ook voor dat er minder snel problemen ontstaan bij de poten, zoals infecties of droge voetkussentjes.

Na een wandeling in de regen kun je de poten van je hond eenvoudig schoonmaken met babydoekjes of speciale reinigingsdoekjes voor honden. Ook kan een potenreiniger of een hondenmat goed helpen bij het schoonhouden van de poten.

Tot Slot

Helaas ontkomen we in Nederland niet aan de regen. Gelukkig zijn er genoeg middelen om je hond weer droog te krijgen en om je hond droog te houden in de regen.

Ik hoop dat je nu weet hoe je dit het beste kunt doen en dat je het belang snapt van het droogmaken van je hond!