hond die in de bench zit

Je Hond Bezighouden In Bench: Bekijk Deze Tips

Een bench is een goede oplossing voor je hond of pup. Je kunt het gebruiken als je even weg bent of wanneer je ergens druk mee bezig bent. De ene hond heeft hier minder moeite mee dan de ander.

Als je hond in de bench moet en niet wil gaan slapen, dan is het handig om iets bij de hand te hebben  om hem bezig te houden in de bench. Maar op welke manieren kun je dit eigenlijk doen?

Hier lees je allerlei methoden om je hond bezig te houden in de bench, zodat hij zich niet zal vervelen!

5 Manieren om je hond bezig te houden in de bench

Er zijn veel verschillende manieren om je hond bezig te houden in de bench. Hieronder lees je over de manieren hoe je dit kunt doen.

Naast de manieren die hier beschreven staan, zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om je hond te vermaken in de bench. Als je een beetje creatief bent, kun je tot heel veel ideeën komen!

Hondenknuffel

Om je hond bezig te houden in de bench, kun je zijn favoriete knuffel in de bench leggen. Dit zal hem een stuk comfortabeler maken, en hij kan hier mee spelen als hij er zin in heeft. Een voorbeeld van zo’n knuffel is de Yap Pull My Leg Paard.

Heb je een harde kauwer, dan is het misschien niet een goede keus om een knuffel in de bench te leggen. De kans is namelijk groot dat je de knuffel in honderden stukjes terugvindt.

Hard speelgoed

Heb je dus een flinke kauwer, dan is het verstandig om harder speelgoed te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het Tasty Bone Kauwbot. Met een kauwspeeltje kan je hond een tijdje zoet zijn in de bench.

Let er wel op dat hondenspeelgoed nooit onverwoestbaar is. Sommige speeltjes zijn steviger dan de ander, maar ze kunnen altijd kapot. Het is dus verstandig om je hond in de gaten te houden wanneer je hem een kauwspeeltje geeft.

Ben je opzoek naar een lijst met speelgoed voor harde kauwers? Bekijk dan onze lijst met onverwoestbaar hondenspeelgoed.

Kauwbot

Een kauwbot is een goed hulpmiddel om je hond een tijdje bezig te houden in de bench. Sommige honden kunnen uren op een botje kauwen zonder problemen. Daarnaast draagt het ook nog eens bij aan een gezond gebit.

Het is wel verstandig dat je alleen een hondenbot geeft wanneer je zelf in de buurt bent. Ben je uren weg van huis, dan raad ik je af om je hond een bot te geven. De kans is klein, maar het kan gebeuren dat je hond stikt in het botje. Als je er dan niet bij bent, dan is er niemand die je hond kan helpen.

hond die zichzelf bezighoudt met een hondenspeeltje

Puzzelspeelgoed

Met puzzel- en denkspelletjes voor je hond kan hij uren vermaakt worden. Vaak moet een hond bij deze spelletjes zijn hersenen gebruiken, en dit is goed voor de mentale stimulatie. Wanneer een hond het spelletje correct speelt, dan wordt hij beloont met een hondenkoekje. Dit maakt het dus extra leuk en spannend voor de hond.

Voorbeelden van zulk soort spelletjes zijn snuffelmatten, Kong speelgoed en hondenpuzzels, zoals Trixie Slide & Feed.

Hondencamera

Als je hond moeite heeft met alleen thuisblijven in de bench, dan kan een hondencamera je hond op zijn gemak stellen en bezighouden.

Met de Pettadore Nutri View Voerautomaat kun je je hond in de gaten houden met een camera, en je kunt hem hier ook nog eens mee voeren. Daarnaast zit er een microfoontje in het apparaat, zodat je kunt communiceren met je hond.

Als je dus voor een tijdje weg bent, dan kun je dit apparaat in de bench van je hond plaatsen. Je kunt hem dus bezighouden door met hem te communiceren en door hem te voeren. Een ander voordeel is dat je je hond hiermee goed in de gaten kunt houden.

Andere tips voor je hond in de bench

Als je hond in de bench moet, dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om het zo prettig mogelijk te maken voor je hond. Dit kan ervoor zorgen dat je hond de volgende keer met een fijner gevoel de bench ingaat.

Water – Ben je voor een langere tijd weg van huis, dan is het fijn voor je hond om water te hebben. Het is dus verstandig om de bench van een waterbak te voorzien. Omdat de kans groot is dat je hond de waterbak omstoot, is het handig om een anti-knoei waterbak aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat de bench droog blijft.

Zorg voor genoeg activiteit – Een hond die teveel energie heeft, zal vaak onrustig gedrag vertonen in de bench. Als je dus van plan bent om een paar uurtjes weg te gaan, zorg er dan voor dat je hond voldoende fysieke en mentale stimulatie heeft gehad. Maak voordat je weggaat een lange boswandeling of ga even spelen in de tuin. Als je hond moe is, dan zal hij rustig gaan slapen in de bench en hoef je je geen zorgen te maken.

De omgeving – Zorg ervoor dat de bench in een veilige en prettige omgeving staat. Zet de bench bijvoorbeeld niet naast een luidruchtige wasmachine of op een andere plek neer met veel geluid. Zet de bench op een rustige plek neer en zorg ervoor dat het niet te warm of te koud is. Op deze manier maak je het zo prettig mogelijk voor je hond.

Tot slot

Er zijn dus genoeg manieren om je hond bezig te houden in de bench. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om je hond bezig te houden. Het stopt dus niet bij deze ideeën die in dit artikel beschreven staan. Als je een beetje creatief bent, kun je tot veel ideeën komen!