hond die alleen thuis zit

Is Je Hond Alleen Thuis? Zo Houd Je Hem Bezig

Helaas moeten wij onze hond weleens een tijdje alleen thuis laten. Als het dier voor een lange tijd alleen thuis is, dan is het mogelijk dat hij zich gaat vervelen. Maar hoe houd je hem eigenlijk op de beste manier bezig?

In dit artikel lees je een aantal tips en manieren over hoe je een hond het beste bezig kunt houden wanneer hij alleen thuis is.

7 Manieren om je hond bezig te houden wanneer hij alleen thuis is

Er zijn veel manieren hoe je een hond kunt vermaken wanneer hij alleen thuis is. Hieronder lees je deze manieren. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren mogelijk om je hond bezig te houden. Als je een beetje creatief denkt, kun je veel oplossingen bedenken.

1.      Hondenspeelgoed

Met speelgoed kun je een hond voor een lange tijd vermaken. Kauwspeelgoed kan een goede oplossing zijn wanneer je weg bent van huis. Kauwen is namelijk vrij intensief en kan een hond goed uitputten.

Zorg er wel voor dat je zeker weet dat je hond het kauwspeeltje niet stuk kan bijten. Dit kan namelijk gevaarlijk zijn wanneer hij het inslikt. Het is daarom verstandig om te investeren in onverwoestbaar hondenspeelgoed.

Naast kauwspeelgoed kan puzzelspeelgoed je hond ook goed vermaken. Met dit speelgoed zal je hond een aantal handelingen moeten verrichten om een beloning te krijgen. Dog Twister is hier een goed voorbeeld van. Zet het speeltje klaar voor je hond wanneer je de deur uitgaat, en je hond zal hier eventjes zoet mee zijn. Ook kan Kong speelgoed een goede keuze zijn.

2.      Zorg ervoor dat je hond uit het raam kan kijken

Sommige honden kunnen uren uit het raam kijken. Ze zien vogels, honden en andere dieren en ze vinden dit erg interessant. Als je hond hiervan houdt, doe dan niet alle gordijnen dicht.

Laat een stukje open, zodat je hond door het raam kan kijken. Dit kan hem zeker een aantal uurtjes bezighouden.

3.      Hondencamera

Een hondencamera heeft meerdere functies. Ten eerste kun je je hond goed in de gaten houden wanneer je weg bent van huis. Je kunt ook vaak praten met je hond via de hondencamera. Dit zal hem een geruster gevoel geven.

Wat je nog meer kunt doen met een hondencamera, is je hond snacks geven. Door op een knopje te drukken, zal het apparaat je hond voeren. Dit is dus een goede oplossing wanneer je even weg bent van huis.

4. Hondenoppas

Als je een hondenoppas inschakelt, dan is je hond niet meer alleen en kan de oppas hem goed vermaken. Dit kan dus een goede oplossing zijn als je er zeker van wil zijn dat je hond zich niet verveelt wanneer je weg bent.

Het houdt niet op bij een hondenoppas. Je kunt ook iemand inhuren die je hond alleen uitlaat en vervolgens weer weggaat. Ook kun je de buren bijvoorbeeld vragen of ze je hond even willen uitlaten en vermaken.

Als laatste optie heb je ook nog een hondenverblijf. Hier kun je je hond afzetten en zal hij zich vermaken met allerlei andere honden.

5. Haal nog een hond

Wat is er beter dan één hond? Twee honden natuurlijk! Als je een nieuwe hond toevoegt aan het huishouden, dan zullen je honden zich nooit alleen voelen wanneer je weg bent van huis. Samen kunnen ze zich goed vermaken.

Het is natuurlijk wel een grote beslissing wanneer je ervoor kiest om nog een hond aan te schaffen. Het is van belang dat je hier goed over nadenkt. Ook is het nog de vraag of de honden goed met elkaar overweg kunnen.

hond die zichzelf bezighoudt

6.      Zet de TV aan

Niet elke hond kan TV kijken, maar sommige honden vinden dit wel interessant. Wanneer je weggaat, laat dan de TV aan op een zender zoals Animal Planet, National Geographic, of een andere zender waar dieren te zien zijn.

Als je hond dit interessant vindt, dan zal kun je hem hier goed mee bezighouden wanneer je weg bent. Ook zorgt het geluid van de TV ervoor dat het niet zo stil is in huis.

7.      Zorg voor genoeg beweging

Om te voorkomen dat je hond zich gaat vervelen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond voldoende beweging krijgt.

Ben je van plan om een aantal uurtjes weg te gaan, maak van te voren dan een grote wandeling en ga met je hond spelen. Dit zorgt ervoor dat je hond vermoeid zal raken, en zal hij zich dus minder snel vervelen wanneer hij alleen thuis is.

Ook als je weer terug thuis bent is het verstandig om een grote wandeling te maken. Je hond zal namelijk vol met energie zitten wanneer hij alleen heeft gezeten, en hij moet deze energie kwijt.

Hoelang mag een hond alleen zijn?

Het is nooit leuk om je hond alleen te moeten laten. Honden zijn namelijk echte groepsdieren. Toch moet het soms gebeuren dat je hond een tijdje alleen is. Maar hoelang mag een hond eigenlijk maximaal alleen zijn?

Volgens de richtlijnen mag je een hond maximaal 4 tot 6 uur alleen thuis laten blijven. Bij puppy’s ligt dit rond de 4 uur. Het is ook belangrijk om te weten dat dit niet dagelijks mag gebeuren. Het kan natuurlijk wel, maar je hond zal het niet kunnen waarderen.

Het is daarnaast belangrijk om de uren eerst op te bouwen. Is je hond nog nooit alleen geweest, laat hem dan niet gelijk 4 uur lang alleen. Begin met een half uurtje en bouw het vanaf hier langzaam op. Zo voorkom je ook dat je hond verlatingsangst zal gaan krijgen.

Tot slot

Het blijft een beetje zielig wanneer je je trouwe viervoeter weer alleen moet laten. Toch moet het weleens gebeuren. Ik hoop dat je met deze tips je hond een beetje bezig kunt houden wanneer hij alleen thuis is. Misschien kun je nu met een beter gevoel het huis verlaten.