meerdere honden in één bench

Hoelang Mag Een Hond In De Bench?

Een hondenbench kan een goed hulpmiddel zijn voor als je weggaat van huis of voor tijdens het slapen. Vooral bij puppy’s is een bench in het begin erg handig. Het voorkomt dat de pup dingen kapot gaat bijten of op gaat eten wanneer hij alleen is.

Het is natuurlijk niet altijd even leuk voor een hond om opgesloten te zitten, maar soms is het nodig. Je bent hier omdat je je afvraagt hoelang een hond eigenlijk in de bench mag. Je wilt je hond namelijk niet te lang in de bench laten zitten.

Hier lees je hoelang een hond in de bench mag en daarnaast lees je andere handige informatie over de hondenbench.

Hoelang mag mijn hond in de bench?

Een volwassen hond kan ongeveer tussen de 6 en 8 uur in de bench blijven zitten. Deze tijdsperiode kan een hond zijn behoeften meestal ophouden. 8 uur is hierbij wel het uiterste en dit moet niet te vaak gebeuren. Het is namelijk niet fijn voor een hond om zolang alleen te zitten, laat staan in een bench.

In de nacht is dit natuurlijk weer anders. Je kunt je hond gerust elke dag in de bench laten slapen. De hond slaapt in de nacht en is hierbij niet alleen. Je hond zal dit dus niet erg vinden.

Een puppy kan ongeveer 2 á 3 uur in de bench blijven zitten. Een puppy kan namelijk niet zo lang zijn behoeften ophouden. Het is hierbij niet verstandig om water in de bench neer te zetten. Als de pup gaat drinken, moet hij namelijk nog sneller plassen. Daarnaast is 2 á 3 uur niet heel lang, dus de pup kan deze tijd best wel even zonder water.

Het is belangrijk om de tijd in de bench langzaam op te bouwen bij een puppy. Laat je pup bijvoorbeeld niet al gelijk 4 uur in de bench voor de eerste keer. Begin met een kwartiertje en bouw de tijd langzaam op. Dit zorgt ervoor dat je puppy goed aan de bench gewend raakt en voorkomt problemen in de toekomst.  

Wat als ik mijn hond te lang in de bench laat zitten?

Het is niet aan te raden om je hond te vaak en te lang in de bench te laten zitten. Ten eerste zorgt dit ervoor dat er negatieve ervaringen ontstaan van de bench. Dit kan ervoor zorgen dat de hond de bench dus niet meer leuk gaat vinden en hier stress van gaat krijgen. Het kan leiden tot bijvoorbeeld blaffen, piepen en janken wanneer de hond weer de bench in moet.

Als je hond te lang in de bench zit, kan het ook zijn dat er ongelukjes ontstaan in de bench. Omdat de hond zolang in de bench zit en niet kan poepen en plassen, gaat hij dit dus in de bench doet. Wanneer dit één keer gebeurt, is de kans groot dat de hond dit vaker zal gaan doen.

Als laatste kan het zorgen voor stress bij een hond. Een hond heeft namelijk beweging en mentale stimulatie nodig. Als hij de hele dag in de bench zit, dan zal hij zich gaan vervelen en hierdoor kan er stress ontstaan.

De inrichting van de bench

Het is belangrijk dat je de bench inricht, zodat het zo comfortabel mogelijk is voor je hond. Dit zorgt ervoor dat de hond er een goede ervaring aan overhoudt. Er zijn een aantal dingen waarvoor je moet zorgen wanneer je een bench gaat gebruiken:

  • Ondergrond – De ondergrond van een bench is erg hard en dit is dus niet comfortabel voor de hond. Zorg er dus voor dat je iets zachts in de bench doet zodat je hond goed kan liggen. Dit kan een benchkussen zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook een dekentje of mandje zijn.
  • Water – Als je hond een tijdje in de bench moet zitten, dan is het fijn dat hij kan drinken wanneer hij dorst heeft. Zorg er dus voor dat er water aanwezig is in de bench. Het kan wel gebeuren dat de hond het bakje omstoot. Er zijn speciale waterbakken die gemaakt zijn voor in de bench, zodat ze niet gemakkelijk worden omgestoten.
  • Speelgoed (optioneel) – Speelgoed kan handig zijn, zodat de hond zichzelf kan vermaken in de bench. Zorg natuurlijk wel voor veilig speelgoed, die niet gemakkelijk stukgebeten kan worden. De hond kan namelijk het speelgoed op gaan eten en dit is gevaarlijk.

Waar moet ik de bench neerzetten?

Als je hond overdag in de bench moet wanneer je thuis bent, zet de bench dan neer waar de meeste mensen aanwezig zijn, zoals de woonkamer. Dit voorkomt dat je hond eenzaam wordt en het stelt de hond meer op zijn gemak.

’s Nachts is het handig om de bench op een rustige plek neer te zetten. Zet de bench bijvoorbeeld niet neer bij een wasmachine die aanstaat, of een andere kamer waar veel lawaai te horen is.

Bij puppy’s is het belangrijk om de bench eerst op de slaapkamer te zetten ’s nachts. Een pup kan namelijk bang worden wanneer hij alleen is. Als je de bench in de slaapkamer zet, dan kan hij zijn baasje(s) horen, en hierdoor zal de pup wat comfortabeler zijn.

Wanneer de pup de bench gewend is, kun je de bench langzaam wat verder weg plaatsen, zoals vlak buiten de slaapkamer op de hal.

Wanneer je weg bent van huis, dan kun je de bench gewoon op een rustige plek in het huis neerzetten.

Tot slot

Een hond kan dus ongeveer tussen de 6 en 8 uur in de bench blijven zitten. Dit is best lang, dus zorg ervoor dat dit niet te vaak voorkomt. Doe je dit te vaak, of laat je je hond te lang in de bench zitten, dan kan dit leiden tot problemen.

Bovendien is het natuurlijk niet leuk voor een hond. Een hond heeft beweging en mentale stimulatie nodig, en wanneer hij de hele dag in de bench zit, dan kan hij hier niet aan voldoen.