franse bulldog die gestraft wordt

Een Franse Bulldog Straffen: Zo Moet Je Het Doen

Als je Franse Bulldog iets doet wat niet mag, dan wil je hem dit op een goede manier laten weten. Hondeneigenaren vragen zich vaak af of je een hond eigenlijk wel mag straffen. En als je een hond mag straffen, op welke manier moet je dit dan doen?

Elke hond, waaronder een Franse Bulldog, mag gestraft worden. Een hond mag alleen niet met agressie gestraft worden. Wanneer een Franse Bulldog met agressie gestraft wordt, kan het zijn dat hij bang wordt of het niet begrijpt. Dit kan resulteren in slecht gedrag, zoals bijten.

Dit betekent niet dat je een Franse Bulldog niet mag straffen. Het mag wel, maar op een andere manier. Hoe je dit precies moet doen, lees je in dit artikel.

Wil je weten hoe je een Franse Bulldog op de beste manier kunt opvoeden en trainen? Dan raad ik je aan om Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog aan te schaffen. Dit boek bevat allerlei tips en informatie over hoe jij je Franse Bulldog het beste kunt opvoeden.
Mag ik mijn Franse Bulldog straffen?

Elke hond, dus ook een Franse Bulldog, moet nooit gestraft worden met agressie, zoals schreeuwen, slaan of schoppen. Franse Bulldogs zijn gevoelige honden, en het gebruiken van agressie zal niet helpen bij het corrigeren van slecht gedrag. Het zal alleen maar angst en slecht gedrag opwekken bij je hond. Deze angst kan leiden tot bijten of ander vervelend gedrag.

Je mag een Franse Bulldog wel op andere manieren straffen. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je in de volgende paragraaf.

Hoe kan ik mijn Franse Bulldog straffen?

Er zijn een aantal manieren hoe je een Franse Bulldog kunt straffen. Ik heb de beste methodes voor je op een rijtje gezet.

Gebruik je lichaamstaal

Franse Bulldog zijn gevoelige dieren en hebben goed door wanneer hun baasje boos of blij is. Als je hond iets doet wat niet mag, maak je stem dan zwaarder, maak een boos gezicht en zeg ‘’nee!’’. Je kunt ook bijvoorbeeld je vinger in de lucht houden.

Een Franse Bulldog zal goed doorhebben dat zijn baasje niet blij is met het gedrag wat hij vertoont. Je hebt je hond dus op een goede manier gestraft.

Beloon goed gedrag

Je hoeft je hond niet altijd te straffen. Het geven van een beloning bij goed gedrag kan ook erg behulpzaam zijn tijdens het opvoeden van je Franse Bulldog.

Als je Franse Bulldog bijvoorbeeld nog niet zinderlijk is en in huis poept en plast, dan kunnen hondenkoekjes je hond hierbij helpen.

Plast je Franse Bulldog in huis, dan geeft je hem niks. Plast hij buiten, dan beloon je hem met een hondenkoekje. Als je hond dus plast of poept in huis, dan ‘’straf’’ je hem als het ware door hem geen koekje te geven. Dit kan helpen om je hond zindelijk te maken, en je kunt dit in allerlei andere situaties gebruiken om je hond te trainen.

Vibrerende halsband

Je kunt ook een vibrerende halsband inzetten om je Franse Bulldog te straffen. Dit is een diervriendelijk alternatief van de schokband.

Deze halsband is vooral bedoeld als je hond veel blaft. De halsband vangt het blaffende geluid op, en gaat hierdoor trillen. Je hond zal hiervan schrikken, en dus stoppen met blaffen.

Waar je op moet letten bij het straffen van je Franse Bulldog

Als je Franse Bulldog gestraft moet worden, zijn er nog een aantal dingen waar je op kunt letten. Hierdoor haal je het meeste uit de straf en zal je hond het beter begrijpen.

Het is ten eerste belangrijk om consistent te blijven met het straffen. Wat ik hiermee bedoel, is dat je je hond altijd op dezelfde manier moet straffen. Door dit te doen, zal je hond het beter begrijpen.

Straf je hond dus bijvoorbeeld niet op maandag door ‘’foei!’’ te roepen, en op dinsdag ‘’nee!’’. Kies één manier en blijf hierbij. Als je het elke keer anders doet, is er een kans dat je Franse Bulldog het niet meer begrijpt.

Waar je ook op moet letten, is dat je je hond alleen straft op het moment wanneer hij iets fout doet. Heeft je hond bijvoorbeeld even alleen gezeten en hierdoor een schoen kapotgebeten, straf hem dan niet op het moment dat je weer thuiskomt.

Je hond zal niet snappen dat je hem straft voor iets wat hij twee uur geleden heeft gedaan. Als je je hond op heterdaad betrapt, dan kun je hem wel straffen. Je hond zal snappen dat hij fout zat op dat moment.

Dit is hoe je een Franse Bulldog NIET straft

Er zijn een aantal dingen die je absoluut niet moet doen als je je Franse Bulldog wil straffen. Veel van deze straffen kunnen leiden tot angst en slecht gedrag.

Door angst kan een Franse Bulldog bijvoorbeeld gaan bijten of poepen en plassen in het huis. Bovendien kan het verkeerd straffen de band verslechteren tussen het baasje en de hond.

Dit is hoe je een Franse Bulldog niet moet straffen:

  • Gebruik geen fysiek geweld, zoals schoppen, slaan, bij de nekvel trekken, etc.
  • Ga niet schreeuwen naar je Franse Bulldog.
  • Trek niet aan de riem en sleep je Franse Bulldog niet mee aan de riem.
  • Gebruik geen schokband (gelukkig is dit illegaal in Nederland).

Tot slot

Je Franse Bulldog mag dus gewoon gestraft worden, als je het maar op de goede manier doet. Als je de methoden gebruikt die hier beschreven zijn, zal je Franse Bulldog de straf beter begrijpen en zal hij dus sneller leren wat wel en niet mag.

Onthoud dus dat geweld en agressie nooit de oplossing is bij het straffen van je Franse Bulldog. Ik wens je veel succes met de opvoeding van je Franse Bulldog!