Franse Bulldog reu en teef die aan een stok trekken

Franse Bulldog: Het Verschil Tussen Een Reu En Een Teef

Als je een Franse Bulldog wil nemen, moet je eerst weten of je een reu of teefje wil. Er is namelijk een verschil tussen de twee geslachten. Niet alleen het uiterlijk, maar ook het karakter van reutjes en teven kan verschillen.

Bij Franse Bulldogs zijn reutjes over het algemeen wat speelser en assertiever. Ze zijn ook wat lastiger om te trainen, omdat ze dominanter zijn dan een teefje. Een teefje is over het algemeen wat liever en aanhankelijker.

Voor wat uitgebreidere informatie over de twee geslachten, is het verstandig om even door te lezen. Ik hoop dat je aan het eind van dit artikel een betere keuze kunt maken tussen een mannetje en een vrouwtje.

Welk karakter past bij jou?

Het karakter van de twee geslachten lijkt op elkaar, maar het kan soms ook verschillen. Over het algemeen is een reu wat assertiever en wat speelser. Teefjes staan erom bekend dat ze vaker wat liever en aanhankelijker zijn.

Een teef kan in zijn jongere jaren sneller geneigd zijn om te happen. Ze kunnen namelijk sneller agressief worden als er iets gebeurt wat ze niet willen. In de loop van de jaren zal dit in veel gevallen afnemen, en het kan ook met trainen gecorrigeerd worden.

Een teefje is bovendien wat sneller volwassen dan een reutje. Dit betekent dus dat ze makkelijker zijn om te trainen.

Zoek je dus een hond die wat speelser, wilder en agressiever is, dan is een reu de goede keuze. Wil je liever een lieve, zachte schoothond, dan kan een teef een betere keuze zijn.

Let er wel op dat een reu niet altijd dominanter of speelser hoeft te zijn. Elk dier is namelijk anders. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je een reu neemt die wat zachter en aanhankelijker is.

Het uiterlijk

Naast de verschillen in het karakter, zijn er ook een aantal verschillen in het uiterlijk te zien. De verschillen zijn niet heel groot, maar je kunt wel een paar dingen opmerken.

Als het gaat om Franse Bulldogs, zijn mannetjes vaak een paar kilo zwaarder dan vrouwtjes. Ze hebben daarnaast een grotere kop en zijn vaak wat gespierder. Een vrouwtje is daarentegen wat smaller en kleiner.

Een ander groot verschil is natuurlijk het geslachtsdeel. Bij een mannetje is het geslachtsdeel veel beter zichtbaar dan bij een vrouwtje. Dit is dan ook vaak een reden waarom hondeneigenaren liever voor een teefje kiezen.

Is een mannetje of een vrouwtje makkelijker om te trainen?

Vaak is bij een Franse Bulldog een vrouwtje makkelijker om te trainen. Dit komt, omdat een vrouwtje minder dominant en speels is. Bovendien is een teefje op een eerdere leeftijd al volwassen. Dit is ook een reden waarom een teefje makkelijker is om op te voeden.

Als een Franse Bulldog wordt gesteriliseerd of gecastreerd, dan is hij of zij ook makkelijker om te trainen. Door het steriliseren of castreren wordt een hond namelijk minder dominant en hij zal minder snel agressief worden.  

Wil je leren hoe je een Franse Bulldog op de beste manier kunt opvoeden en hoe je er het beste voor kunt zorgen? Koop dan Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog!


Zit er een verschil tussen de levensduur?

Hoe oud je Franse Bulldog wordt, hangt niet af van het geslacht. Zowel een mannetje als vrouwtje wordt ongeveer tussen de 10 en 14 jaar oud. Hoe oud een Franse Bulldog wordt, hangt af van de genen en van de verzorging van het dier.

Een Franse Bulldog heeft aanleg om overwicht te krijgen. Het is dus van belang dat een Franse Bulldog een goed dieet heeft en genoeg beweegt gedurende de dag. Dit kan de levensduur van de hond verhogen.

franse bulldog in het bos

Een nadeel van een teefje

Als je een Franse Bulldog wil aanschaffen en je kiest voor een teefje, dan moet je goed nadenken over een nadeel die hieraan vastzit: loopsheid

Een teef wordt ongeveer twee keer per jaar loops, en deze periode duurt ongeveer drie weken. Tijdens de loopsheid, zal je Franse Bulldog een onderbroekje moeten dragen. Dit onderbroekje zorgt er namelijk voor dat er niet overal bloed in het huis terechtkomt.

Daarnaast is een hond tijdens de loopsheid aantrekkelijk voor reutjes. Je zult mannetjeshonden dus uit de buurt moeten houden tijdens de loopsheid van je hond. Tijdens de loopsheid kan het ook gebeuren dat het teefje probeert weg te lopen van zijn baasje.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je hond te laten steriliseren. Je zult hierdoor geen last van bloed hebben, en het voorkomt dat je hond zwanger kan worden. Het gaat ook ziekten tegen, zoals melkliertumoren of een baarmoederontsteking.

Een teef die is gesteriliseerd, is makkelijker om te trainen. Een teef wordt namelijk minder snel agressief en zal minder dominant overkomen.

De prijs

Over het algemene is de prijs van een reu en teef ongeveer hetzelfde. De prijs van een Franse Bulldog ligt op dit moment (2021) tussen de €1500,- en €2000,-. De prijs hangt af van de kleuren van de vacht en de stamboom. Wil je een Franse Bulldog uit een goede stamboom, dan kan de prijs hoger liggen dan €2000,-.

Moet ik gaan voor een reu of een teef?

Het is niet gezegd dat het ene geslacht beter is dan de ander wanneer het gaat om Franse Bulldogs. Beide geslachten hebben zijn voor- en nadelen.

Wil je een wat stoerdere, dominantere en speelsere hond, dan kun je het beste voor een reu gaan. Als je een zachte, lieve en aanhankelijke hond zoekt, dan is een teef een betere optie.

Onthoud ook dat elke hond anders is. Als de meeste mannetjes dominanter en speelser zijn dan vrouwtjes, dan betekent dit niet dat elk mannetje dominanter en speelser is. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een reutje de karaktereigenschappen heeft van een teefje als het gaat om Franse Bulldogs.

Tot slot

Het kan dus een lastige keuze zijn als je moet kiezen tussen een reu en teef. Ik hoop dat je nu een beter beeld hebt over beide geslachten en dat je nu een betere keuze kunt maken.

Of je nou een mannetje of een vrouwtje kiest, je zult altijd plezier hebben van een Franse Bulldog. Het zijn loyale, lieve en leuke gezelschapshonden. Veel succes met het kiezen van het geslacht van jouw Franse Bulldog!