Franse Bulldog die leert liggen

Een Franse Bulldog Leren Liggen: Zo Doe Je Dat!

Het is handig als je Franse Bulldog een aantal commando’s kent, zoals liggen, zitten en blijven. Het is niet alleen handig, maar het is ook een leuke bezigheid. Het versterkt de band tussen het baasje en de hond.

Maar als je een Franse Bulldog wil leren liggen, hoe doe je dat eigenlijk. Maak je geen zorgen, in dit artikel vertel ik je alles over hoe je je Franse Bulldog het beste kunt leren liggen.

Om te beginnen: de benodigdheden

Om je Franse Bulldog te leren liggen, heb je niet veel nodig. Het enige wat je nodig hebt is:

Als je de benodigdheden hebt om je Franse Bulldog te trainen, kun je aan de slag gaan!

Je Franse Bulldog leren liggen in 4 gemakkelijke stappen

Je Franse Bulldog leren liggen hoeft niet erg moeilijk te zijn. Het enige wat je nodig hebt is geduld en consistentie. Hieronder lees je de stappen die je kunt nemen om je Franse Bulldog te leren liggen.

1.      De omgeving

Het is belangrijk om je Franse Bulldog te trainen in een rustige omgeving. Hierdoor krijgt hij niet teveel prikkels en wordt hij niet afgeleid door andere dingen.

Doe je het in een drukke omgeving, dan is de kans groot dat je Franse Bulldog afgeleid wordt, en dat hij weinig zal leren. Zorg dus voor een rustige omgeving met weinig mensen, dan leert hij het beste!

2.      Pak een hondenkoekje en breng het naar de borst

Je begint met het pakken van een hondenkoekje. Breng dit hondenkoekje onder de neus door naar de borst van je Franse Bulldog en breng je hand vervolgens naar de grond. Je schuift je hand als het ware onder je hond.

Terwijl je dit doet, zeg dan ‘’af!’’ of ‘’liggen’’. Het maakt niet uit welk woord je gebruikt, als je het maar consistent gebruikt en niet telkens van woord wisselt. Vaak wordt door hondeneigenaar het woord ‘’af’’ gebruikt.

Wat er zal gebeuren, is dat je hond dit koekje probeert te pakken. Door te gaan liggen, kan hij erbij komen. Omdat je het koekje onder de borst van je hond brengt, zal hij dus automatisch gaan liggen.

3.      Beloon je Franse Bulldog

Nu je hond is gaan liggen, kun je hem belonen met een koekje. Geef hem vervolgens een aai of zeg ‘’goed zo!’’.

4.      Herhalen!

Nu je weet hoe je je Franse Bulldog kan laten liggen, is het belangrijk om dit proces te herhalen. Op een gegeven moment zal je hond het gaan snappen.

Als het de eerste keer nog niet echt wil lukken, dan geeft het niet. Neem even pauze en probeer het later op de dag nog een keer. De ene hond leert namelijk sneller dan de ander. Het is belangrijk dat je nooit opgeeft! Uiteindelijk zal je hond het toch leren.

Als je Franse Bulldog het ‘’lig’’ commando goed kent, kun je het wat lastiger maken. Je kunt bijvoorbeeld de omgeving veranderen. Probeer het een keer buiten of in een drukke omgeving, en kijk of je hond hier ook luistert naar het commando.


Het Franse Bulldog handboek

Wil je weten hoe je jouw Franse Bulldog het beste kunt opvoeden en trainen? Dan raad ik je aan om Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog aan te schaffen!
Je Franse Bulldog leren liggen met een clicker

Je hebt vast weleens gehoord over mensen die een clicker gebruiken om hun hond te trainen. Een clicker is een klein hulpmiddel dat een klikkend geluid afgeeft wanneer je het indrukt. Het kan helpen om je hond nog sneller te laten leren.

Wanneer je hond het juiste commando uitvoert, klik dan eerst met de clicker en geef je hond vervolgens een beloning. Wat er gebeurt, is dat je hond het klikkende geluid associeert met iets positiefs (een beloning). Dit kan dus helpen om je Franse Bulldog nog sneller te laten liggen.

Wanneer kan ik mijn Franse Bulldog het beste trainen?

Elke hond leert het beste wanneer hij een puppy is. Je kunt je Franse Bulldog dus het beste leren als hij nog een puppy is. In deze periode leert een hond namelijk het snelst.

Je kunt je Franse Bulldog natuurlijk ook op een later moment trainen. Het kan alleen wat lastiger en langer duren dan wanneer hij nog een puppy is.

Tot slot

Ik hoop dat je nu aan de slag kunt met het trainen van je Franse Bulldog. Het is niet heel lastig, je moet gewoon even doorzetten en de tijd nemen. Als je dit doet, dan moet het altijd goedkomen!

Zodra je Franse Bulldog kan liggen, kun je hem nog andere commando’s leren, zoals zitten, blijven en voorkomen.