Franse Bulldog die goed samen gaat met katten

Kan Een Franse Bulldog Goed Overweg Met Katten?

Honden en katten staan erom bekend dat ze vaak niet zo goed samen gaan. Als je een Franse Bulldog en een kat in je huis hebt wonen, dan zal dit op een of andere manier toch moeten. Maar kan een Franse Bulldog eigenlijk wel goed met katten?

Over het algemeen kunnen Franse Bulldogs en katten goed overweg, als de twee dieren langzaam en op een goede manier geïntroduceerd worden. Het hangt natuurlijk ook af aan de persoonlijkheid van de hond en kat. Elk dier is namelijk verschillend.

Hier lees je alles over Franse Bulldogs en katten, en hoe je ze het beste kunt laten kennismaken met elkaar.

Wil je alles leren over de Franse Bulldog en wil je leren hoe je hem het beste kunt opvoeden? Koop dan Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog!Een Franse Bulldog en een kat: de kennismaking

De kennismaking tussen de twee dieren is belangrijk als je wil dat ze in de toekomst goed samen kunnen. Hieronder volgen een aantal tips over wat je het beste kunt doen als je ze aan elkaar introduceert.

Over het algemeen zal de kennismaking gemakkelijker gaan als de hond nog een pup is. De kat voelt zich namelijk minder snel geïntimideerd door een puppy. Dit betekent natuurlijk niet dat het onmogelijk is om een volwassen hond en kat goed samen te laten gaan.

De omgeving

Om te beginnen, is het belangrijk om een goede omgeving te kiezen tijdens de ontmoeting. Kies een rustig deel van je huis uit en zorg ervoor dat er niet teveel mensen bij zijn. Laat bijvoorbeeld ook geen drukke kinderen bij de ontmoeting.

Bij een te drukke omgeving zijn er namelijk teveel prikkels en zo kunnen de twee dieren niet optimaal kennismaken.

Gebruik een hondenkooi

Het is verstandig om tijdens de eerste ontmoeting een kooi te gebruiken. Franse Bulldogs kunnen nogal druk zijn, en door een hondenkooi te gebruiken zal de hond de kat niet gelijk afschrikken.

Laat de hond in de kooi zitten en laat de kat los. Op deze manier kan de kat op zijn eigen tempo kennismaken met de hond.

Maak gebruik van de kooi totdat de twee dieren elkaar accepteren. Is de kat bijvoorbeeld nog aan het grommen en blazen naar de hond, dan is het geen goed idee om de hond uit de kooi te halen, en heeft het dus meer tijd nodig.

Laat de twee dieren samen (onder toezicht)

Zodra de twee dieren rustig kennis hebben gemaakt, kun je ze aan elkaar laten wennen zonder kooi. Het is belangrijk om dit onder toezicht te doen. Laat de hond en kat nog niet met zijn tweeën zonder dat er iemand bij is. Er is een kans dat het dan misgaat.

Als de Franse Bulldog hard achter de kat aan begint te rennen, laat hem dan even zijn gang gaan. De kans is groot dat hij een klap krijgt van de kat. Dit is goed voor de hond, hierdoor leert hij dat zijn gedrag ongewenst is en dat hij de volgende keer rustiger moet zijn.

Mocht het uit de hand lopen, dan is het wel verstandig om de dieren weer even uit elkaar te houden.

Beloon goed gedrag

Honden leren het best door ze te belonen. Als je hond goed gedrag vertoont, beloon hem dan ook met een hondenkoekje.

Is de hond erg druk met de kat, straf hem dan met de toon van je stem om hem te laten dat het niet mag. Straf je Franse Bulldog nooit met agressief gedrag.

Als de hond rustig speelt met de kat, beloon hem dan met een koekje. Na een tijdje zal hij snappen dat hij wat rustiger moet doen bij de kat.

Blijf opletten

Het hoeft niet al gelijk goed te gaan na een paar dagen. Het heeft tijd nodig om aan elkaar te wennen. Blijf de twee dieren dus nog goed in de gaten houden en kijk uit voor eventuele problemen die kunnen ontstaan.

Mochten de twee dieren gaan vechten, zoals krabben of bijten, dan is het goed om ze even een tijdje uit elkaar te houden. Je kunt het later weer proberen.

En katten tijdens het uitlaten?

Als je met je Franse Bulldog aan het wandelen bent, dan is de kans groot dat je weleens een kat op straat zult tegenkomen. Maar hoe reageert een Franse Bulldog op een kat die hij op straat tegenkomt?

Als een Franse Bulldog een kat op straat tegenkomt, dan is de kans groot dat hij er op af zal gaan rennen. Niet uit agressiviteit, maar juist om te spelen. Ook bij andere dieren, zoals vogels, muizen of andere honden kan hij dit gedrag vertonen.

Als een Franse Bulldog met volle vaart op een kat afrent, dan kan het zijn dat de kat zijn nagels tevoorschijn haalt, en ze kunnen aardig wat schade aanrichten bij een hond. Let hier dus op en houd je Franse Bulldog kort wanneer er een kat in de buurt is.

Hondenrassen die goed zijn met katten

Mocht je een andere hond willen kopen dan een Franse Bulldog, en zoek je een hondenras die (mogelijk) goed gaat met katten, dan heb ik hier een lijst voor je:

  • Golden retriever
  • Basset Hound
  • Bichon Frisé
  • Mopshond
  • Labrador Retriever
  • Boxer
  • Maltezer
  • Cavalier King Charles Spaniël

Tot slot

Elke hond en kat is verschillend, dus het is niet met één simpel antwoord te zeggen of Franse Bulldogs en katten altijd goed samen gaan. Als je de kennismaking tussen je hond en de kat goed laat verlopen, dan is de kans groot dat de twee dieren in de toekomst goede vrienden kunnen worden. Doe je dit niet, dan kunnen ze misschien minder goed samen.