Franse Bulldog die commando's leert

Een Franse Bulldog Commando’s Leren: Zo Moet Dat

Het is verstandig om je Franse Bulldog een aantal commando’s te leren. Dit is niet alleen handig in sommige situaties, het versterkt ook de band tussen de hond en het baasje. Maar welke commando’s moet je een Franse Bulldog eigenlijk leren en hoe kun je dit het beste doen? Dat lees je allemaal hier!

Wil je weten hoe je een Franse Bulldog het beste kunt opvoeden en trainen? Dan raad ik je aan om Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog te lezen. Dit e-book bevat allerlei tips en informatie over de opvoeding en training van je Franse Bulldog!

De commando’s die je een Franse Bulldog kunt leren

Er zijn vele commando’s en trucjes die je een Franse Bulldog kunt leren. Hieronder staan de meest bekende commando’s beschreven.

Je Franse Bulldog laten zitten

Het laten zitten van je Franse Bulldog is een van de makkelijkste commando’s die je kunt leren. Je hebt natuurlijk om te beginnen de volledige aandacht van je hond nodig.

Pak een koekje en breng deze net boven het hoofd van je hond. Je hond zal hierdoor automatisch gaan zitten, omdat hij naar het koekje wil kijken.

Terwijl je hond gaat zitten, roep je ‘’zit!’’. Dit proces herhaal je, totdat je hond het zal gaan snappen. Heel simpel dus!

Je Franse Bulldog laten liggen

Het laten liggen van je Franse Bulldog is niet heel moeilijk. Je kunt dit commando vrij snel aanleren. Het enige wat je nodig hebt is natuurlijk een aantal hondenkoekjes.

Je hebt eerst de volledige aandacht van je hond nodig. Pak een koekje en breng het koekje onder de kin en borst door van je hond. Vervolgens ga je met het koekje richting de grond. Doe dit allemaal in een vloeiende beweging. Terwijl je dit doet, roep je ‘’af!’’ of ‘’lig!’’.

Wat er zal gebeuren, is dat je hond het koekje zal proberen te pakken. Door te gaan liggen, kan hij er beter bij. Als je hond dus gaat liggen, beloon hem dan met een koekje en wat knuffels. Dit proces herhaal je totdat je hond het snapt!

Kom hier!

Het ‘’kom hier!’’ commando is misschien wel een van de beste commando’s die je een hond kunt leren. Je kunt je hond hiermee op elk moment naar je toe laten komen. Dit kan helpen in veel verschillende situaties.

Om te beginnen heb je eerst een hondenkoekje nodig. Ga op een kleine afstand van je hond staan en roep zijn naam en zeg ‘’hier’’ of ‘’kom hier’’. In het begin zal het moeite kosten om je hond naar je toe te krijgen. Wanneer je hond naar je toe komt, geef je hem een koekje en laat hem hierbij zien dat je blij bent.

Als je hond niet naar je toe komt, kun je een beetje naar de grond zakken of zelfs op de grond gaan liggen. Dit vergroot de kans dat je hond naar je toe komt.

Wanneer je hond het begint te snappen, kun je de afstand iets vergroten. Ook kun je het lastiger maken door de omgeving te veranderen. Je deed het eerst bijvoorbeeld in een rustige tuin en nu probeer je het in een druk park.

franse bulldog die op de grond zit

Blijf

Het ‘’blijf’’ commando kan soms lastig zijn om aan te leren. Honden zitten nou eenmaal niet graag stil.

Laat je hond liggen en roep ‘’blijf!’’. Houd je handen iets voor je hond, zodat hij blijft liggen. Als hij een aantal seconden blijft liggen, geef hem dan een koekje. Herhaal dit een aantal keer.

Als je hond dit goed kan, dan laat je hem liggen en neem je een stapje achteruit. Hierbij roep je ook ‘’blijf’’. Bouw de afstand langzaam op. Als je hond het gaat snappen, kun je steeds weer een stapje achteruit nemen.

Zodra je hond kan blijven liggen, kun je hem trainen om te blijven zitten. Dit kun je op dezelfde manier doen.

Wanneer kun je de commando’s het beste leren?

Tijdens de puppyfase van een Franse Bulldog zal hij het snelst en makkelijkst leren. Je kunt hem al trainen vanaf het moment wanneer je hem krijgt. Hoe jonger hoe beter!

Dit betekent niet dat een hond die ouder is niks meer kan leren. Een volwassen of oudere hond is zeker nog in staat om commando’s te leren. Het enige nadeel is dat de hond iets meer moeite heeft met het leren. Hierdoor kan het wat langer duren dan bij een puppy.

Waar je op moet letten

Er zijn een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden wanneer je jouw Franse Bulldog aan het trainen bent. Hierdoor zal je hond sneller en makkelijker leren.

De omgeving – Het is als eerst belangrijk om een rustige omgeving uit te kiezen. Kies een plek met weinig geluid en weinig prikkels van buitenaf. Als er teveel prikkels in de omgeving zijn, zal je hond namelijk snel afgeleid zijn en dus minder snel leren.

Het commando – Ook is het belangrijk om dezelfde commando’s aan te houden wanneer je een Franse Bulldog aan het trainen bent. Zeg bijvoorbeeld niet de ene keer ‘’liggen’’ en de andere keer ‘’af’’. Je hond za hierdoor namelijk in de war raken.

Clicker – Een clicker is een klein apparaatje die een klikkend geluid maakt wanneer je het indrukt. Een clicker kan helpen tijdens het trainen van je hond en het kan het proces versnellen. Als je hond zijn commando goed uitvoert, geef je hem een beloning en gebruik je de clicker. Je hond zal het klikkende geluid associëren met een beloning.

Heb geduld – Het is als laatste belangrijk dat je genoeg geduld hebt. Als je een hond aan het trainen bent, onthoud dan dat dit tijd zal kosten. De ene hond zal sneller leren dan de ander. Ga dus nooit je Franse Bulldog straffen met fysiek geweld en blijf rustig. Uiteindelijk zal je hond het gaan snappen, als je maar volhoudt.

Tot slot

Nu weet je dus hoe je de meeste commando’s kunt leren bij je Franse Bulldog. Er zijn natuurlijk nog veel meer trucjes en commando’s die je kunt leren aan je hond. Het houdt dus niet op bij deze commando’s.

Wanneer je je Franse Bulldog aan het trainen bent, onthoud dan dat je hier tijd en geduld voor nodig hebt. Als het even niet lukt, geef dan niet op. Uiteindelijk zal je hond het echt gaan leren!

Succes met het leren van de commando’s bij je Franse Bulldog!