een drachtige teef

Moet Je Een Drachtige Teef Ontwormen? (Beantwoord)

Als je hond drachtig is, dan wil je ervoor zorgen dat de puppy’s geen gevaar lopen door parasieten zoals wormen. Helaas is het niet te voorkomen dat een puppy wormen krijgt. Bijna alle pups hebben tijdens hun geboorte al last van een wormeninfectie.

Dierenartsen raden aan om een drachtige teef te ontwormen vlak voor en vlak na de bevalling. Daarnaast is het belangrijk dat de puppy’s vanaf een leeftijd van twee weken regelmatig ontwormd worden. Dit kan eenvoudig gedaan worden met ontwormingstabletten.

Moet ik een drachtige teef ontwormen?

De meeste honden hebben slapende larven van de spoelworm in hun lichaam. Deze larven worden niet gedood door een wormenkuur, dus blijven in het lichaam zitten. Omdat deze larven niet actief zijn, geven ze ook geen klachten.

Wanneer een teef drachtig is, dan worden deze larven geactiveerd. Tijdens de zwangerschap worden de puppy’s dus al met deze spoelwormen geïnfecteerd.

De meeste dierenartsen adviseren om een drachtige teef vlak voor en/of vlak na de bevalling te ontwormen. Bovendien is het belangrijk om de puppy’s ontwormen vanaf een leeftijd van twee weken.

Een hond kan gemakkelijk ontwormd worden met ontwormingstabletten. Deze tabletten kunnen veilig gebruikt worden tijdens de zwangerschap van een hond.

Wanneer moeten de teef en puppy’s ontwormd worden?

Het teefje moet ontwormd worden vlak voor en vlak na de bevalling. Dit wordt aangeraden door veel dierenartsen. Daarnaast is het belangrijk dat de puppy’s ook ontwormd worden.

Een puppy moet vanaf een leeftijd van twee weken ontwormd worden. Daarna moet het ontwormen op een leeftijd van 4, 6 en 8 weken gebeuren. Zodra een pup 8 weken is, dient hij elke maand tot een leeftijd van 6 maanden ontwormd te worden.

De gevaren van wormen bij puppy’s

Als je de puppy’s niet ontwormd, dan zullen zij klachten krijgen van de wormeninfectie. Bij een puppy kan een wormeninfectie zelfs levensgevaarlijk zijn. Het is dus altijd belangrijk om de puppy’s te ontwormen na een bevalling.

Rondwormen eten namelijk de belangrijke voedingsstoffen op die een puppy nodig heeft om goed te kunnen groeien en om een goede gezondheid aan te houden.

Moet mijn drachtige hond ook vrij zijn van vlooien?

Het is belangrijk dat je drachtige teef ook vrij is van vlooien. Tijdens de zwangerschap is het immuunsysteem van een hond namelijk lager. Ook kan de zwangerschap ongemak voor de hond met zich meebrengen. Het hebben van vlooien zal hierbij niet helpen om je hond op zijn gemak te krijgen.

Daarnaast kunnen de puppy’s bij hun geboorte geïnfecteerd worden met vlooien via hun moeder. Puppy’s hebben een slecht immuunsysteem, dus ze kunnen hier sneller ziek van worden.

Als je drachtige hond dus last heeft van vlooien, dan is het belangrijk om deze te bestrijden. Dit kan gemakkelijk gedaan worden met vlooienbestrijdingstabletten. Deze tabletten kunnen gewoon worden toegediend bij de teef tijdens de zwangerschap.

Tot slot

Bijna alle puppy’s worden dus geboren met een wormeninfectie. Dit is niet erg en je kunt dit gemakkelijk behandelen met een ontwormingsmiddel. Let er op dat een puppy pas vanaf 2 weken ontwormd mag worden. Ook de drachtige hond moet even ontwormd worden. Als je de hond en puppy’s goed ontwormd, dan moet alles goedkomen.

Als je vragen hebt over de zwangerschap van je hond, kun je natuurlijk ook altijd bij de dierenarts terecht voor vragen. Ze weten dit als het beste en kunnen al je vragen beantwoorden.