twee honden

De 5 Beste Dubbele Hondenriemen Voor 2 Honden

Twee honden hebben is leuk, dit betekent twee keer zoveel liefde die je van je hond krijgt. Maar dit betekent ook twee honden uitlaten. Je kunt ze om en om uitlaten, maar je kunt er ook voor kiezen om ze tegelijk uit te laten. Dit scheelt namelijk een hoop tijd.

Het kan best lastig zijn om twee honden met aparte hondenriemen uit te laten. De riemen kunnen in de knoop raken en je kunt lastig de controle houden over je honden.

Gelukkig zijn er dubbele hondenriemen, deze riemen zijn speciaal gemaakt om twee honden tegelijk uit te kunnen laten.

Het kan lastig zijn om een goede dubbele hondenriem uit te kiezen. Er is namelijk heel veel keuze. Daarom hebben wij voor jou een lijst gemaakt met de 5 beste dubbele hondenriemen. Zo weet jij precies welke riem aan jouw verwachtingen voldoet.

In het kort

Heb je geen tijd om het hele artikel door te lezen? Hieronder hebben wij onze beste drie keuzes neergezet voor dubbele hondenriemen:

De 5 Beste Dubbele Hondenriemen

Om jou als hondeneigenaar te kunnen helpen, hebben wij de 5 beste dubbele hondenriemen voor je uitgekozen. We hopen dat je hierdoor een betere en verstandigere keuze kunt maken. Bekijk de lijst hieronder:

1.      Wigzi Dual Doggie 2.0 (Beste Keuze Dubbele Hondenriem)

dubbele hondenriem

De Wigzi Dual Doggie 2.0 is een dubbele hondenriem met een anti-klit oprolbare riem. Door het anti-klit systeem ben je ervan verzekerd dat de twee lijnen niet in de knoop zullen raken.

Je honden zijn met deze riem erg makkelijk te controleren. De riemen en knoppen zijn namelijk voorzien van een eigen kleur, zodat je weet welke lijn je met welke knop kunt bedienen. Je kunt dus één hond laten stoppen en de andere hond laten doorlopen. Zo kun je de honden uitstekend controleren.

De hondenriem is geschikt voor honden die minder dan 22kg wegen en de lijnen zijn 3 meter lang (per lijn). Je kunt met deze riem ook veilig in het donker lopen, beide riemen zijn namelijk reflecterend.

Voordelen
 • Goede lengte (3 meter)
 • Anti-klit riem
 • Elke lijn kan apart bediend worden
 • Goed zichtbaar in het donker
 • Mooi design
Nadelen
 • Kan snel kapot gaan door honden die trekken of bijten

2.      Wigzi Dual Doggie Gel Riem (Beste Sterke Dubbele Hondenriem)

dubbele hondenriem voor grote honden

De Wigzi Dual Doggie Gel Riem is een uitstekende dubbele hondenriem voor medium tot grote honden. De riem biedt ultiem comfort tijdens het wandelen, de riem heeft namelijk een gel handvat. Dit voorkomt dat je hand pijn gaat doen wanneer er aan de riem getrokken wordt.

De riemen draaien mee met de beweging van je honden, dit zorgt ervoor dat de riemen niet in de knoop zullen raken. De riem bevat daarnaast nog reflecterende delen, zodat je veilig in het donker over straat kunt met je hond.

De stevigheid van deze riem is wat het zo goed maakt. De riem kan tegen een stootje en zal niet zomaar stuk gaan. Het is daarom erg geschikt voor medium tot grote honden, maar het kan natuurlijk ook voor kleinere honden gebruikt worden.

De hondenriem is 1,37 meter lang en is alleen beschikbaar in de kleur zwart.

Voordelen
 • Sterke riem
 • Comfortabel handvat
 • Raakt niet in de knoop
 • Niet gemakkelijk kapot te maken
 • Mooi design
Nadelen
 • Riem is aan de korte kant
 • Vrij prijzig

3.      Dual Dubbele Hondenriem (Beste Budget Hondenriem Voor 2 Honden)

riem voor 2 honden

Met de Dual Dubbele Hondenriem kun je eenvoudig twee honden uitlaten. Het is een stevige riem die gemaakt is van nylon en je kunt er kleine tot middelgrote honden mee uitlaten, tot ongeveer 30kg. Deze riem is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goedkope hondenriem van goede kwaliteit.

De riem heeft een zacht handvat, zodat het fijn is om vast te houden voor het baasje. Met deze riem zullen de honden elkaar niet in de weg lopen en de riem zal ook niet in de knoop raken. De riem heeft een stijlvol design en is beschikbaar in blauw, oranje en rood. De lijn heeft een lengte van 120 cm.

Voordelen
 • Raakt niet in de knoop
 • Stevig
 • Goedkoop
 • Gaat niet snel kapot
Nadelen
 • Vrij kort

4.      Merchannice Dubbele Hondenriem

sterke riem voor twee honden

De Merchannice Dubbele Hondenriem is een stevige riem waarmee je moeiteloos je twee honden mee kunt uitlaten. De riem heeft het zogenaamde ‘’Dual Belt’’ ontwerp, dit betekent dat de riemen niet in de knoop zullen raken. De lijnen zijn goed op elkaar afgesteld, zodat je honden comfortabel naast elkaar kunnen lopen.

De riem heeft een geveerd uiteinde, als er aan de riem wordt getrokken krijgen de honden hierdoor een minder harde schok. Deze hondenriem is vooral bedoeld voor kleine tot middelgrote honden en is alleen in het zwart beschikbaar.

Voordelen
 • Stevig
 • Elastische uiteinden
 • Raakt niet in de knoop
Nadelen
 • We konden weinig nadelen vinden bij dit product

5.      Any-Animal Hondenriem

hondenriem

De Any-Animal Hondenriem heeft naast zijn functie als dubbele hondenriem nog een andere functie. De hondenriem heeft namelijk een houder om je hondenpoepzakjes in te doen. Ook zit er een zaklamp in, zo raak je je hond niet uit het oog wanneer het donker is!

De riem heeft een ingebouwde 360 graden draai technologie, dit betekent dat de lijnen niet in de knoop zullen raken. Het ronde onderdeel in de riem draait namelijk mee wanneer de honden door elkaar heen lopen.

De riemen rollen automatisch op wanneer je honden naast je lopen, en ze hebben een lengte van 3 meter lang. Je honden hebben hierdoor genoeg bewegingsruimte. De lijnen zijn voorzien van reflecterende strips, zodat je veilig met je hond kunt wandelen in het donker.

De riem is geschikt voor honden die lichter zijn dan 22 kg. Ze mogen niet zwaarder zijn, want dit kan de oprolfunctie beschadigen. Als laatst heeft de riem nog twee verschillende knoppen, hierdoor kan je elke hond apart korthouden. Je kunt je honden op deze manier uitstekend controleren.

Voordelen
 • Handig Hondenpoepzakje en zaklamp
 • Raakt niet in de knoop door rotatiesysteem
 • Reflecterend
Nadelen
 • Gaat in sommige gevallen snel stuk

Hoe laat je twee honden tegelijk het beste uit?

Twee honden tegelijk uitlaten is erg gezellig, maar het kan soms best een uitdaging zijn. Het is dus belangrijk om te weten hoe je het beste met twee honden tegelijk kunt wandelen.

Oefen eerst met 1 hond

Het is belangrijk om eerst met één hond goed te kunnen wandelen. Hierdoor kun je wennen aan het gedrag van je hond. Zorg ervoor dat je hond niet aan de lijn trekt. Één hond die aan de lijn trekt kan namelijk al vervelend zijn, laat staan twee.

Je kunt je hond het trekken afleren door telkens te stoppen met lopen wanneer je hond aan de riem trekt. Wanneer je stopt en je hond stopt met trekken, geef hem dan een hondenkoekje. Herhaal dit proces totdat je hond het snapt. Als het echt niet lukt, kun je ook altijd nog kiezen om een halsband voor trekkende honden aan te schaffen.

Laat je honden aan elkaar wennen

Zodra je honden goed aan de lijn kunnen wandelen, kun je ze tegelijk uitlaten. Laat ze goed aan elkaar wennen en bouw het rustig op. Neem een rustige wandelroute zodat je honden niet teveel prikkels krijgen van buitenaf. Natuurlijk is het even wennen voor de honden wanneer ze tegelijk uitgelaten worden, hiervoor is tijd nodig. Langzamerhand zul je zien dat het steeds soepeler gaat.

Als je twee honden tegelijk uitlaat, is het natuurlijk handig om een dubbele hondenriem te hebben. Twee losse riemen kan ook, maar dit is vaak onhandig en je zult je honden minder goed kunnen controleren.

Twee losse riemen of één dubbele riem?

 Je kunt er ook voor kiezen om twee lossen riemen te gebruiken in plaats van een dubbele hondenriem. Maar wat is nou het handigst?

Uiteindelijk ligt het aan de voorkeur van het baasje en van de honden. De één vindt het fijner om met twee riemen te lopen en de ander vindt het fijner om met een dubbele hondenriem te lopen. Er is dus niks goed of slecht.

Toch kan een dubbele hondenriemen een aantal voordelen hebben. De meeste dubbele hondenriemen zijn speciaal gemaakt zodat ze niet in de knoop raken, bij twee losse riemen zal het dus sneller in de knoop raken. Het is daarnaast nog handig dat je een dubbele riem maar met één hand hoeft vast te houden. Met twee riemen heb je geen handen vrij. Het is dan ook makkelijker om je honden te controleren met een dubbele hondenriem.

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een dubbele hondenriem

Als je op zoek bent naar een goede dubbele hondenriem, dan zijn er een bepaalde belangrijke punten waar het aan moet voldoen. Een goede dubbele hondenriem heeft het volgende:

 • Anti-knoop – Dit is een van de meest belangrijke punten van een dubbele hondenriem. Je wilt natuurlijk niet dat de riem tijdens elke wandeling in de knoop raakt. Dit is namelijk een hoop gedoe en het maakt de wandeling een stuk minder plezierig.
 • Kwaliteit – De riem moet van een goede kwaliteit zijn. Niemand zit te wachten op een riem die na een week stuk gaat. Kijk dus naar het materiaal van de riem, maar ook het bekijken van reviews kan hierbij handig zijn.
 • Reflectie – Een reflecterende riem is belangrijk voor baasjes die veilig hun hond in het donker willen uitlaten. Door de reflecterende riem wordt je veel beter gezien door al het wegverkeer en dit kan eventuele ongelukken voorkomen.

Tot slot

Dit was onze lijst met de beste dubbele hondenriemen. Een dubbele hondenriem is erg handig voor mensen met twee honden. Je hoeft hierdoor niet twee riemen vast te houden en je kunt je honden een stuk beter controleren.

We hopen dat je nu een beter beeld hebt over de hondenriemen en dat je nu gemakkelijker een riem kunt vinden die aan jouw wensen voldoet! Veel succes met de aankoop van je hondenriem en laat ons weten als we je hebben kunnen helpen!