De Bench Van Je Puppy Inrichten: Dit Heb Je Nodig!

De hondenbench is een goed hulpmiddel om je puppy mee op te voeden. Helaas houdt niet elke puppy van de hondenbench. Het is aan ons als hondeneigenaren dus de taak om de bench zo fijn en comfortabel mogelijk in te richten.

Maar hoe moet je de bench van een puppy eigenlijk inrichten? Wat moet erin en wat moet er juist niet in? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Dit Moet Er In De Bench Van Je Puppy Komen

Als je de bench van je puppy gaat inrichten, zijn er een aantal dingen die je nodig hebt om het zo comfortabel mogelijk te maken. Hieronder lees je een aantal dingen die je nodig hebt voor de hondenbench.

Bekleding

Een bench is vrij hard van binnen en het is niet lekker om hier op te liggen zonder bekleding. Het is dus belangrijk om iets te hebben waar je puppy op kan liggen in de bench.

Een van de beste opties hiervoor is een speciale hondenkussen voor in de bench. Deze kussens zijn speciaal ontworpen voor in de bench en hier kan je pup lekker op liggen.

Een hondenkussen is natuurlijk niet de enige optie die je hebt. Je kunt er ook voor kiezen om een dekentje of een aantal handdoeken te gebruiken als ondergrond voor de bench. Dit zal de ondergrond namelijk ook een stuk zachter maken.

Speelgoed

Als je puppy voor een tijdje de bench in moet, is het fijn voor hem om ergens mee bezig te kunnen zijn als hij niet kan slapen. Je kunt dus wat puppyspeelgoed uitkiezen die je in de bench doet, zodat je pup zich kan vermaken.

Let er wel op dat puppy’s vaak de neiging hebben om alles stuk te bijten en op te eten. Als je pup een speeltje in zijn bench heeft die makkelijk stukgaat, dan is het mogelijk dat hij stukjes van het speeltje opeet en dit kan gevaarlijk zijn.

Stop zeker geen touwspeelgoed in de bench. Als een hond stukjes touw inslikt van dit speelgoed, dan is het mogelijk dat de hond schade oploopt aan zijn maag of darmen.

Zorg er dus voor dat je stevig hondenspeelgoed in de bench stopt, of houd je pup goed in de gaten wanneer hij met een speeltje aan het spelen is die makkelijk kapot gaat.

Water

Je kunt een waterbak in de bench zetten, maar dit hoeft niet altijd. Puppy’s hebben namelijk een kleine blaas en kunnen slecht hun plas ophouden.

Als een pup gaat drinken in de bench terwijl jij weg bent, dan is de kans groot dat hij in de bench zal gaan plassen. Als een puppy eenmaal in de bench gaat plassen, dan is het mogelijk dat hij dit vaker zal doen.

Op sommige momenten kun je er wel voor kiezen om water in de bench te doen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je pup langer dan twee uur in de bench moet zitten.

Het is fijn voor je pup dat hij dan even water kan drinken wanneer hij dorst heeft. Ook tijdens warme dagen is het verstandig om een waterbak in de bench te plaatsen.

Je kunt de drinkbak los in de bench zetten, maar een puppy zal het vaak gaan omstoten. Je pup heeft hierdoor geen water meer en zijn slaapplek is nat. Het kan dus slim zijn om een drinkbak te kopen die bevestigd kan worden aan de bench om dit probleem te voorkomen.

Dekentje

Je kunt een dekentje als ondergrond gebruiken, maar je kunt het dekentje ook gebruiken voor als je puppy het koud heeft.

Puppy’s hebben het snel koud, dus het kan fijn zijn voor een pup om een dekentje in de bench te leggen. Hier kan een pup lekker onder kruipen wanneer hij het koud heeft. Vooral tijdens koude winterdagen kan dit een hoop helpen.

Natuurlijk is een dekentje niet essentieel voor in de bench. Als je merkt dat je hond het snel koud heeft en hierdoor vaak moet trillen wanneer hij in de bench zit, dan kan een dekentje een goede oplossing zijn.

Let er wel op dat het mogelijk is dat de pup het dekentje kapot wil bijten. Als je puppy dit probeert, zorg er dan voor dat je een stevige deken hebt die niet kapot gebeten kan worden, of haal het dekentje weer weg.

hond in een bench

Moet Ik De Bench Van Mijn Puppy Afdekken Of Niet?

Veel hondeneigenaren kiezen ervoor om de bench van hun puppy af te dekken. Je kunt de bench afdekken met een dekentje, kleed of een speciale bench hoes.

In de natuur slaapt een hond in een holletje. In een holletje is het donker en overdekt. Als je de bench afdekt, dan geeft dit een gevoel van een hol. Sommige puppy’s kunnen hierdoor beter tot rust komen.

Ook kan een pup minder van zijn omgeving meekrijgen wanneer de bench wordt afgedekt. Hierdoor wordt de pup minder snel afgeleid door dingen van buitenaf en zal hij dus rustiger worden.

Of je de bench van je puppy moet afdekken, verschilt per puppy. De ene pup vindt het fijn wanneer de bench wordt afgedekt, en de andere puppy wordt er juist onrustig en angstig van.

Experimenteer dus met het afdekken van de bench en kijk wat je puppy het liefst heeft.

Waar Kan Ik De Bench Het Beste Neerzetten?

Het is belangrijk om de bench van je puppy op een goede plek te zetten, zodat hij op een comfortabele manier aan de bench kan wennen. Er wordt hier onderscheid gemaakt tussen overdag en ’s nachts.

Overdag

Je kunt de bench overdag het beste in de woonkamer zetten of op een andere kamer waar veel mensen zijn. Honden zijn namelijk sociale dieren en ze willen dus graag bij het gezin horen.

Als je de bench overdag in een kamer zet waar niemand is, dan zal de hond zich alleen en achtergelaten voelen. Bovendien kun je de puppy goed in de gaten houden wanneer je de bench in het zicht zet.

‘s Nachts

Als je puppy net in huis is, dan kun je hem het beste in de slaapkamer zetten ’s nachts. De puppy is namelijk net weg van zijn nestje en is gewend om samen met zijn broertjes en zusjes te slapen.

De puppy is het dus niet gewend om helemaal alleen te slapen. Als je de bench op de slaapkamer zet, dan hoort hij dat er iemand in de buurt is, en kan hij dus fijner slapen. Wanneer je puppy wat ouder wordt, kun je de bench langzamerhand op een andere (rustige) plek zetten.

Tot Slot

Er zijn dus een aantal dingen waar je op kunt letten wanneer je de bench van je puppy gaat inrichten. Door de juiste spullen in de bench van je puppy te doen, maak je de slaapplek zo comfortabel mogelijk en zal je pup een fijne herinnering hebben aan zijn opvoeding.

Ik hoop dat je nu een beter beeld hebt en dat je de bench nu zo comfortabel mogelijk kan inrichten voor je pup!