hond die in de bench zit

Moet Ik De Bench Van Mijn Hond Afdekken? (Beantwoord)

De hondenbench is een goed hulpmiddel om een hond op te voeden en te trainen. Helaas vindt niet elke hond de bench een fijne plek en het kan dus helpen om de bench af te dekken met een deken of kleedje.

Of je de bench van je hond moet afdekken, verschilt per hond. De ene hond wordt er rustiger en minder angstig van, en de andere hond vindt het juist niet fijn. Observeer het gedrag van je hond en kijk hoe hij erop reageert en beslis vervolgens of je de bench afdekt of juist niet.

Moet De Bench Van Een Hond Afgedekt Worden?

Van nature slapen honden in een hol en dit zit dus nog steeds in hun instinct. Door de hondenbench af te dekken, wordt de slaapplek donker en dit geeft de hond het gevoel dat hij zich in een hol bevindt. Veel honden kunnen hierdoor beter tot rust komen.

Het afdekken van de bench kan een hond een veilig en rustig gevoel geven. Door de bench af te dekken, krijgt een hond niks mee van wat er buiten de bench gebeurt. De hond zal dus minder snel afgeleid worden en kan beter tot rust komen.

Het afdekken van de bench kan dus vooral voordelen bieden bij honden die angstig of onrustig worden van de hondenbench. Als je hond dus een hekel aan de bench heeft, dan kan het behulpzaam zijn om de bench af te dekken.

Het is natuurlijk niet gezegd dat een bench altijd afgedekt moet worden. Honden kunnen ook prima slapen in een bench die niet afgedekt is. Het is aan jou om te bepalen of je hond hier voordelen uit haalt of juist niet.

Hoe Kun Je Zien Of Je Hond Het Afdekken Van De Bench Fijn Vindt?

Natuurlijk is elke hond anders, dus de ene hond zal het afdekken van de bench fijner vinden dan een andere hond. Door naar het gedrag van je hond te kijken, kun je bepalen wat hij liever heeft.

Sommige honden kunnen juist angstiger worden wanneer de bench wordt afgedekt. Gaat je hond ineens piepen, blaffen en janken nu je de bench afdekt, en deed hij dit eerst niet? Dan is de kans groot dat je hond het niet fijn vindt als de bench wordt afgedekt.

Kijk dus even naar het gedrag van je hond wanneer je de bench afdekt en wanneer je dit niet doet. Wordt je hond juist rustiger en comfortabeler als je de bench afdekt, dan kun je dit dus vaker doen.

Is Het Veilig Om De Bench Af Te Dekken?

Het afdekken van de bench is veilig, zolang je dit op een goede manier doet. Zorg ervoor dat het kleed of dekentje is gemaakt van een goed ademende stof, zodat het niet al te warm wordt in de bench.

Kijk vooral uit in de zomer tijdens warme dagen. Door de bench af te dekken, kan het namelijk iets warmer worden in de bench. Je wil natuurlijk voorkomen dat je hond oververhit raakt.

Je moet vooral uitkijken bij honden met korte snuiten, zoals Bulldogs en Boxers. Deze hondenrassen hebben namelijk moeite met het afkoelen van het lichaam. Voel van te voren dus even hoe warm het in de bench is en haal het dekentje eraf als het te warm is.

Waar je bij een puppy op moet letten, is dat hij niet in het dekentje of kleed kan gaan bijten. Puppy’s hebben namelijk de neiging om overal op te kauwen, helemaal tijdens het wisselen van de tanden.

Als je puppy op het dekentje kan kauwen, dan kan hij stukjes van deze dekens inslikken en dit kan gevaarlijk zijn. Zorg er dus voor dat je pup niet bij het dekentje kan komen met zijn bek.

Waar Kan Ik De Bench Het Beste Mee Afdekken?

Je kunt van alles gebruiken om de bench van je hond af te dekken. Dekens, kleedjes en lakens worden het vaakst gebruikt.

Zorg er wel voor dat de stof van ademend materiaal is gemaakt, zodat het goed door kan luchten in de bench. Dit voorkomt dat het te warm wordt in de bench.

Je kunt er ook voor kiezen om een speciale benchhoes aan te schaffen. Deze hoes kun je makkelijk over de bench aanbrengen en dit verandert de bench in een soort tent.

Je kunt met deze hoes bepaalde delen van de bench omhoog of omlaag rollen, om je hond meer of juist minder zicht te geven. Bovendien ziet zo’n hoes er een stuk beter en strakker uit dan wanneer je bijvoorbeeld een deken zou gebruiken.

Tot Slot

Het afdekken van de bench kan er dus voor zorgen dat je hond zich veiliger voelt in de bench en dat hij beter tot rust kan komen.

Onthoudt wel dat elke hond anders is en dat niet elke hond dit dus kan waarderen. Kijk dus hoe je hond zich voelt en bepaal vervolgens of je de bench gaat afdekken of niet.