hond die achter een hek staat

Wat Zijn Goede Alternatieven Voor De Hondenbench? Bekijk Deze Mogelijkheden

Niet elke hond is fan van de bench. Als je hond er een hekel aan heeft, dan is het begrijpelijk dat je als baasje op zoek gaat naar een goed alternatief voor de hondenbench. Er zijn ook hondeneigenaren die het zielig vinden om hun hond in een bench op te sluiten, en zijn hierdoor dus op zoek naar een goed alternatief. Maar welke alternatieven van een hondenbench bestaan er eigenlijk?

Als je op zoek bent naar een alternatief voor een hondenbench, dan zijn er een aantal dingen waar je uit kunt kiezen. Je kunt kiezen uit:

In dit artikel lees je meer informatie over de verschillende alternatieven.

Alternatieven voor een hondenbench

Als je tegen de hondenbench bent of als je hond een hekel heeft aan de hondenbench, dan moet je dus naar iets anders op zoek gaan. Een hondenbench is namelijk een goed hulpmiddel wanneer je een hond hebt. Het voorkomt dat je hond vrij kan rondlopen wanneer hij alleen thuis is, of wanneer iedereen aan het slapen is. Gelukkig zijn er een aantal dingen die dezelfde voordelen kunnen bieden als een hondenbench.

Honden- of puppyren

Een honden- of puppyren is een uitstekend alternatief voor een hondenbench. Bij een hondenren heeft je hond een stuk meer bewegingsruimte, terwijl hij nog steeds wordt opgesloten. Je moet natuurlijk wel genoeg ruimte in huis hebben als je een hondenren wil aanschaffen.

Een rennetje is niet alleen bedoeld voor puppy’s, maar ook grotere honden kunnen er gebruik van maken. Let er wel op dat je een hondenren uitkiest met een goede grootte, zodat je hond er niet uit kan springen.

Heb je een puppy of kleine hond in huis, dan is de Adori Puppy Ren een aanrader. Heb je een middelgrote tot grote hond, dan raad ik je aan om naar de MaxxPet Hondenren te kijken. Dit rennetje is net iets hoger, en zorgt er dus voor dat je hond er niet uit zal springen.

hondenren, een goed alternatief voor een hondenbench

Plaats een hondenhekje

Een andere manier om de hondenbench te vervangen, is door een hondenhek te plaatsen in een deuropening. Wil je dat je hond alleen in één kamer van het huis mag verblijven, dan zet je hem dus in deze kamer en zet je hekje neer. Het Trixie Hondenhek is een goed alternatief voor de hondenbench.

Je hond zal hierbij veel meer bewegingsvrijheid hebben dan wanneer je een hondenbench zult gebruiken.

Dagverblijf of oppas

Als je een dagje weg van huis bent en je wil je hond niet de hele dag opsluiten in een bench of hondenren, dan kun je er ook voor kiezen om je hond naar een hondendagverblijf te brengen. Ook kan een hondenoppas een goed idee zijn.

Je hond zal hierdoor niet de hele dag thuis alleen zitten en dit is natuurlijk een stuk fijner voor het dier.

Heeft je hond een hekel aan de bench? Hier zijn een aantal tips

Sommige honden vinden de bench afschuwelijk. Ze piepen, janken, blaffen en ze gooien alles door elkaar. Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken wanneer je een hond aan de bench wil laten wennen.

  • De omgeving – Zorg ervoor dat de bench in een rustige, vertrouwde omgeving staat. Plaats de bench bijvoorbeeld niet naast een luidruchtige wasmachine of op een andere plek waar veel lawaai is. Zet de bench op een plek waar weinig geluid is en waar je hond tot rust kan komen. Je kunt ook een dekentje over de kooi heen leggen, zodat de plek meer op een holletje lijkt.
  • Beloningen in de bench – Door het gebruiken van beloningen kun je je hond leren dat de bench een positieve plek is. Leg een hondenkoekje in de bench en laat je hond hem daar op eten met het hekje open. Je hond zal de bench gaat associëren met iets positiefs.
  • Gebruik de bench NIET als strafplek – Sommige hondeneigenaren gebruiken de bench om hun hond te straffen. Dit moet je dus absoluut niet doen. Je hond zal hierdoor negatieve ervaringen hebben met de bench, en hierdoor zal hij er een hekel aan gaan krijgen.

Tot slot

Als de hondenbench dus geen optie is voor je hond, zijn er nog een aantal dingen die je kunt gebruiken om dit te vervangen. Ik hoop dat je iets aan deze alternatieven hebt, en dat je je hond nu geruster alleen achter kan laten.