meerdere honden in één bench

2 Honden In 1 Bench: Kan Dat Eigenlijk Wel?

Veel hondeneigenaren kiezen ervoor om de bench te gebruiken wanneer ze weg zijn van huis. Hierdoor kan de hond geen plekken bereiken waar hij niets heeft te zoeken.

Als je twee honden hebt, dan lijkt het misschien een goed idee om ze in één bench op te sluiten. Hierdoor vervelen ze zich niet en houden ze elkaar gezelschap. Maar is het eigenlijk wel een goed idee om  2 honden in 1 bench op te sluiten?

Kunnen twee honden samen in één bench?

2 honden kunnen niet samen in 1 bench. Het is geen goed idee, hoe goed de honden ook samen met elkaar kunnen. Een hond heeft zijn eigen ruimte nodig en moet niet geforceerd worden om deze ruimte te delen. Soms kan het opsluiten van 2 honden in 1 bench zelfs leiden tot een ruzie tussen de twee honden.

Heb je twee hele kleine hondjes en één grote bench, dan is dit nog steeds geen goed idee. In een bench is er simpelweg te weinig persoonlijke ruimte voor twee honden. Er zijn wel andere opties mogelijk, dat lees je in de volgende paragraaf.

Waar kunnen twee honden wel samen in?

Het is dus afgeraden om twee honden samen in één bench op te sluiten. Als je weg bent van huis en je wilt je honden samen ergens opsluiten, dan zijn er nog andere opties mogelijk.

Je kunt namelijk je honden wel samen in een hondenren opsluiten. Bij een hondenren hebben de honden namelijk genoeg ruimte voor hunzelf en kunnen ze elkaar vermaken wanneer ze zich vervelen. Zorg er wel voor dat de hondenren groot genoeg is en zorg ervoor dat de honden een eigen plekje hebben, zoals een mand of kussen.

In plaats van een hondenren, kun je ook een hondenhek gebruiken. Met een hondenhek kun je een bepaald gedeelte van het huis afzetten. Hierdoor zitten je honden opgesloten, maar kunnen ze geen gedeeltes van het huis bereiken waar ze niet mogen zijn. Ook hierbij geldt dat er genoeg ruimte moet zijn en dat elke hond zijn eigen plekje moet hebben.

Twee benches gebruiken

Als je ervoor kiest om twee benches te gebruiken, zet de benches dan in dezelfde ruimte. Als je dit doet, hebben de honden hun eigen ruimte waar ze in kunnen liggen, maar houden ze elkaar nog steeds gezelschap. Dit kan ervoor zorgen dat de honden zich minder eenzaam voelen wanneer je weg bent van huis.

Wanneer kunnen er wel meerdere honden in één bench?

Er is een uitzondering bij het plaatsen van meerdere honden in een bench. Dit is namelijk wanneer je meerdere hele jonge puppy’s in het huis hebt.

De eerste acht weken is het bij puppy’s namelijk belangrijk dat hun broertjes en zusjes in de buurt zijn. De puppy’s houden elkaar warm en leren dingen van elkaar. Na deze acht weken horen de puppy’s niet meer samen in één bench, en hebben ze een eigen plek nodig.

Tot slot

Het is dus geen goed idee om twee honden in dezelfde bench op te sluiten. Een hond heeft zijn eigen plekje nodig en in de ergste gevallen kan het leiden tot een ruzie tussen de twee honden.

Als je dus weg bent van huis en je wilt dat je honden opgesloten zitten, gebruik dan twee benches en zet ze in dezelfde kamer neer.

Je kunt natuurlijk ook kiezen uit een hondenren of hondenrek wanneer je de honden wilt opsluiten. Wanneer je een hondenren of hondenhek gebruikt, hebben de honden namelijk genoeg ruimte en kunnen ze elkaar gezelschap houden.